Thiem vydřel vítězný návrat. Proti Rubljovovi musel odvracet mečbol

17. 4. 2018, 13:54
Aktuality 13
ATP MONTE CARLO - Dominic Thiem se po zranění kotníku, které utrpěl před měsícem v Indian Wells, vrátil na kurty vítězně. Rakouský tenista ve druhém kole akce Masters v Monte Carlu po odvráceném mečbolu a téměř tříhodinovém boji udolal ruského mladíka Andreje Rubljova. O první čtvrtfinále na monacké antuce si světová sedmička zahraje s Novakem Djokovičem, nebo Bornou Čoričem.

Dominic Thiem letos na všech turnajích postoupil do závěrečných kol. Výjimkou bylo jeho poslední vystoupení na Masters v Indian Wells, kde si ve třetím kole proti Pablovi Cuevasovi přivodil zranění kotníku, utkání musel skrečovat a přes měsíc se k soutěžním zápasům nedostal.

Návrat na kurty si dnes odbyl na akci stejné kategorie v Monte Carlu. Na monacké antuce měl hned na úvod namále. Proti Andrejovi Rubljovovi bojoval na kurtu skoro tři hodiny, a ve třetí sadě musel dokonce likvidovat mečbol. Čtyřiadvacetiletý Rakušan nakonec zvítězil 5-7 7-5 7-5 a teprve dvacetiletého ruského tenistu porazil i podruhé.

Oba hráči si dlouho drželi bez problémů servis. První zaváhání přišlo v jedenáctém gamu, kdy o podání přišel Thiem a Rubljov vzápětí úvodní sadu suverénně doservíroval.

Ve druhém setu byl Thiem lepším hráčem. Ani jednu z pěti brejkbolových příležitostí ale nedokázal proměnit a v jedenácté hře měl opět namále, když sám odvracel nebezpečí brejku. Nakonec se přece jen radoval. O game později využil celkově osmý brejkbol a čtvrtý setbol a vynutil si rozhodující dějství.

V něm už to za stavu 4-1 pro Rakušana vypadalo, že si favorit utkání dojde pro postup. Rubljov se však vzchopil a skóre srovnal. Čtyřmi získanými hrami v řadě si dokonce vybojoval možnost zápas dopodávat, jenže mečbol nevyužil a proti Thiemovi poté už neměl šanci. Maratonský souboj zakončil svou čtvrtou dvojchybou.

Už v osmifinále, které je na monacké antuce zatím Thiemovým maximem, se schyluje k velice atraktivnímu utkání. Thiem by totiž mohl čelit Novakovi Djokovičovi, pokud srbský tenista pod vedením svého bývalého kouče Vajdy najde recept i na Bornu Čoriče.

Grigor Dimitrov ve svém prvním letošním zápase na antuce zdolal 3-6 6-2 6-4 francouzského lucky losera Pierra-Huguese Herberta a připsal si teprve druhou výhru z posledních šesti duelů.

"Výkon nebyl ideální, ale byl to první letošní zápas na antuce, takže se počítá to, že jsem dokázal najít způsob, jak postoupit dál," řekl šestadvacetiletý Bulhar Dimitrov.

Úspěšným obratem vstoupil do soutěže v Monaku i čtvrtý hráč světa Alexander Zverev, který zdolal 4-6 6-3 6-2 Lucemburčana Gillesa Müllera. O čtvrtfinále si německý tenista, který v pátek oslaví 21. narozeniny, zahraje s Italem Fogninim, nebo krajanem Struffem.

Belgičan David Goffin porazil 7-6 7-5 devatenáctiletého Řeka Stefanose Tsitsipase a připsal si první výhru od únorového zranění oka. Ve třetím kole se loňský semifinalista utká s Bautistou, nebo Lópezem.

Tomáš Berdych si měl na antuce v Monte Carlu zahrát poprvé v sezoně čtyřhru, těsně před dnešní společnou premiérou s Fernandem Verdaskem ale česko-španělský pár ze soutěže odstoupil. Ve dvouhře Berdych vypadl už včera v prvním kole, v němž prohrál s Japoncem Keiem Nišikorim.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5,238.735 eur
úterní výsledky (17. 4. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (3-Něm.) - Müller (Luc.) 4-6 6-3 6-2
Dimitrov (4-Bulh.) - Herbert (Fr.) 3-6 6-2 6-4
Thiem (5-Rak.) - Rubljov (Rus.) 5-7 7-5 7-5
Goffin (6-Belg.) - Tsitsipas (Řec.) 7-6(4) 7-5
M. Zverev (Něm.) - Pouille (7-Fr.) 2-6 6-1 7-6(3)
• Dvouhra - 1. kolo •
Schwartzman (10-Arg.) - Pella (Arg.) 0-6 6-2 6-3
Fognini (13-It.) - Ivaška (Běl.) 6-4 7-5
Simon (Fr.) - Mannarino (16-Fr.) 6-3 4-6 6-2
Cecchinato (It.) - Džumhur (Bosna) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Sugita (Jap.) 6-3 6-2
Kohlschreiber (Něm.) - Sandgren (USA) 6-2 6-2
Gasquet - Chardy (oba Fr.) 6-4 7-6(5)
Seppi (It.) - Edmund (Brit.) 6-3 5-7 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bolelli/Fognini (It.) - Berdych/Verdasco (ČR/Šp.) bez boje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
kada.tom
Dom a Grigor na úvod těžký zápasy, ale dali to, to je nejdůležitější :-)
Reagovat
Mayo
Djoki s ním pozameta dvorec.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem so stastim, skusenostami...

Rublev je ale zaujimavy hracik. Pripomína mi Zvereva, taku jeho vylepšenú verziu, ktora este potrebuje dozriet. Na hardoch moze patrit jedneho dna k najužšej špičke favoritov..
Reagovat
Tornes
Zvereva? A čím jako? Slabé podání (Zverev ho na svou výšku sice má slabé taky, ale obecně ho má dost nadprůměrné), ve výměnách dominantní forehand a solidní bh (oproti Zverevovi, který má výborny bh a slabý fh), alespoň průměrná hra na síti (Zverev dost podprůměrná), kam se navíc nebojí občas jít. Rubljov navíc hraje mnohem agresivneji. Jediné co mají společné je to, že oba hrají většinou od základní čáry.

Když to zkrátím, tak nechápu, jak můžeš hráče s asi nejlepším fh ze všech hráčů pod 24 srovnávat zrovna se Zverevem.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne normálne.

Obaja hrajú špičkový tenis od základnej čiary. To, ze jeden spolieha skor na BH a druhy na FH je jasné, už však na prvy pohlad jednookého piráta je zrejmé, že ten dojem bude podobný. Agresívna hra od baseliny, kedy neoblomnebúšia do súpera svojou silnou stránkou. Navyše sú aj fyziognomicky celkom podobní.
Reagovat
Tornes
Zverev nemá agresivní hru od základní čáry. Zverev má kvalitní podání, ale pokud to nedokáže druhým úderem po podání ukončit, tak je to pinkal. Samotným stylem trochu připomíná Roddicka po roce 2006.

Rubljov na druhou stranu agresivně hraje. A vyplývá to už z toho, jaké jsou jejich nejlepší údery. Rubljov se svým plochým fh nemůže být primárně pinkal, Zverev na druhou stranu v podstatě nemůže být agresivní, jelikož na to nemá dostatečně kvalitní fh.

Ale to je fuk. Nechme to u toho, že jsou si podobní. Oba vlastně hrají tenis, tak proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev, pinkal?..Akoze seriously?...So svojou výškou sa spolieha na upinkanie súpera?..

Pobavils :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, a to je na nom najtrapnejsie, dvojmetrovy defender :D
Reagovat
Kozoroh
Vždyť má pravdu, Zverev je na svoje možnosti moc pasivní.
Reagovat
Tornes
A k té podobnosti - ano, oba jsou hubení. Ale Zverev je o 10 čísel vyšší. To je docela zásadní rozdíl.
Reagovat
spaniel
Jsou si velmi podobní, oba mají raketu.
Reagovat
Davor1
Jasné, pripomína ho asi tak, ako Dimitrov Federera :D
Reagovat
Lasicka
Asi nějaký dobrý TÝM !!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist