Thiem vyhrál podeváté v řadě, v Kitzbühelu měl namále

5. 8. 2015, 22:51
Aktuality 5
ATP KITZBÜHEL - Dominic Thiem zahájil útok na třetí titul v řadě vydřeným vítězstvím. Rakouský mladík měl na domácí antuce v Kitzbühelu namále v souboji s krajanem Haiderem-Maurerem, s nímž v rozhodujícím setu prohrával už 1-4. Své úvodní zápasy naopak nezvládl Martin Kližan a Andreas Seppi, který navíc nedohrál.
Dominic Thiem

Dominic Thiem letos vyhrál už tři antukové turnaje, z toho dva v uplynulých dvou týdnech v chorvatském Umagu a švýcarském Gstaadu. Na hattrick útočí na domácí antuce v Kitzbühelu, kde si předloni zahrál své první čtvrtfinále a loni i první finále na okruhu ATP.

Letos však měl jednadvacetiletý Rakušan, který si odbývá premiéru jako nasazená jednička turnaje ATP, namále hned ve svém prvním zápase. Proti zkušenějšímu krajanovi Andreasi Haideru-Maurerovi zaspal začátek utkání a za 23 minut prohrál první set. Snadné to neměl ani v dalším průběhu utkání, ve druhém setu ale odvrátil všech šest brejkbolů, v třetí sadě otočil vývoj z 1-4 a nakonec zvítězil za dvě a čtvrt hodiny boje 1-6 7-6 6-4.

"Vstoupil jsme do zápasu úplně hrozně, měl jsem dost štěstí," uznal po své již deváté výhře v řadě Thiem, který se tento týden posunul v žebříčku ATP na 21. místo, nejvýše v kariéře.

"Jsem šťastný, že jsem tu zase ve čtvrtfinále. Bohužel jsem musel porazit svého krajana, abych se dostal do dalšího kola. Andreas by si dnes zasloužil vyhrát, hrál skvělý zápas. Atmosféra byla skvělá, publikum nás oba podporovalo," dodal talentovaný Rakušan.

O postup do semifinále si Thiem zahraje s o třináct let starším Albertem Montañesem, s nímž jediný vzájemný duel - předloni rovněž ve čtvrtfinále v Kitzbühelu - prohrál. Čtyřiatřicetiletý Španěl, jenž se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser, dnes zametl 6-1 6-3 s Argentincem Diegem Schwartzmanem a po půl roce postoupil na podniku ATP mezi osmičku nejlepších.

Suverénně odstartoval třetí nasazený Fabio Fognini. Italský tenista, který v neděli prohrál finále v Hamburku s Rafaelem Nadalem, zametl 6-1 6-2 s domácím mladíkem Dennisem Novakem a už na desátém turnaji po sobě zvládl své úvodní vystoupení. 

Dalším Fogniniho vyzyvatelem bude Philipp Kohlschreiber, který vede ve vzájemné bilanci 2-1. Německý tenista dnes ztratil dokonce pouhé dva gamy s Kolumbijcem Santiagem Giraldem

Dva z kvarteta nejvýše nasazených svůj vstup do turnaje v rakouských Alpách nezvládli. Ital Andreas Seppi svůj zápas ani nedohrál, za stavu 5-7 a 0-3 vzdal kvůli problémům se zády Srbovi Dušanu Lajovičovi. Na čtvrtém z posledních pěti turnajů ztroskotal hned na svém prvním soupeři Slovák Martin Kližan, který podlehl 3-6 5-7 francouzskému kvalifikantovi Paulu-Henrimu Mathieuovi.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 494.310 eur
středeční výsledky (05. 08. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Haider-Maurer (Rak.) 1-6 7-6(6) 6-4
Lajovič (Srb.) - Seppi (2-It.) 7-5 3-0 skreč S.
Fognini (3-It.) - Novak (Rak.) 6-1 6-2
Mathieu (Fr.) - Kližan (4-SR) 6-3 7-5
Kohlschreiber (6-Něm.) - Giraldo (Kol.) 6-0 6-2
Delbonis (Arg.) - Haase (Niz.) 4-6 6-2 6-2
Montaňés (Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-1 6-3
Almagro (Šp.) - J. Melzer (Rak.) 7-6(4) 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Fyrstenberg/González (3-Pol./Mex.) - Souza/Veselý (Braz./ČR) 5-7 6-4 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Skvěle, tak ještě 3x :)
Reagovat
gigin
Vyhraje aj GS myslíš? A když jo, který? Myslím FO,dřív jak Nole :-D
Reagovat
gigin
Jinak Dome jsem rád, že jsi, páč fakt nevím, co bych si jinak počal. Ale Gulbu neopustím nikdy. Vedle už mne verbovali na Veselku.... vůbec, ten má Fandinu a tak... slackera..
Reagovat
smazaný uživatel
Na to FO mu věřím hodně, mezi vrstevníky nemá už teď na antuce rovnocenného soupeře. Ale musí dál makat (což mi ale přijde, že si on jako jediný z těch mladých talentů uvědomuje :D ).

A Kitzbühl myslím vyhraje buď on nebo Kohlschreiber.
Reagovat
EllNino
hned vyhraje RG :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist