Thiem zastavil Nadala a oplatil mu dvě nedávné porážky

19. 5. 2017, 23:20
Aktuality 30
ATP ŘÍM - Až v 18. letošním zápase na antuce našel Rafael Nadal přemožitele. Ve čtvrtfinále Masters v Římě se jím stal Rakušan Dominic Thiem, kterému se tak povedla odplata za porážky z posledních dvou finále.
Dominic Thiem

Dominic Thiem na posledních dvou turnajích ATP 500 v Barceloně i Masters 1000 v Madridu došel do finále, v však pokaždé nestačil na Rafaela Nadala.

Na španělského tenistu, který letos na antuce neprohrál 17 utkání v řadě, narazil potřetí za poslední čtyři týdny i dnes v Římě. Tentokrát však o sedm let mladší Rakušan uspěl vzájemnou bilanci zápasů s antukovým suverénem upravil na 2-4.

Třicetiletý Nadal prohrával po dvou ztracených servisech v prvním setu už 1-5. Dokázal sice snížit na rozdíl jediného gemu, avšak sadu nakonec nezachránil. Ve druhém setu Španěl za stavu 3-:3 znovu dvakrát neudržel podání a po necelých dvou hodinách se z výhry radoval o sedm let mladší Thiem.

"Porazit Rafu na jeho povrchu je skvělý úspěch. Nedávno jsem s ním dvakrát prohrál tak jsem rád, že tentokrát to vyšlo," řekl Thiem.

Světový hráč číslo čtyři Nadal naposledy nestačil v březnu ve finále v Miami na Švýcara Rogera Federera. Letitý rival ho letos v rozhodujícím duelu připravil o titul i na Australian Open. Na antuce Nadal získal v posledních týdnech rekordní desáté tituly v Monte Carlu a Barceloně a pátou trofej v Madridu.

"Není snadné hrát čtyři týdny skoro každý den tenisový zápas. Dnes jsem prohrál, ale na antuce jsem odehrál skvělé turnaje a můžu být spokojený. Teď si pár dní odpočinu a budu se těšit do Paříže," řekl sedminásobný šampion Nadal.

Thiema v dalším kole čeká vítěz zápasu mezi Srbem Novakem Djokovičem a Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, jejichž souboj byl za stavu 6-1 a 1-2 při podání přerušen kvůli dešti a dohrávat se bude až v sobotu.

V druhém semifinále se utkají Američan John Isner s Němcem Alexanderem Zverevem, který si poradil s přemožitelem Tomáše Berdycha Milosem Raonicem z Kanady.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 4,835.975 eur
páteční výsledky (19. 05. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (Arg.) 6-1 a 1-2 ... přerušeno kvůli dešti
Thiem (8-Rak.) - Nadal (4-Šp.) 6-4 6-3
Isner (USA) - Čilič (6-Chorv.) 7-6(3) 2-6 7-6(2)
A. Zverev (16-Něm.) - Raonic (5-Kan.) 7-6(4) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
Kozoroh
Měl jsem z dohrávky menší obavy, ale No1e dnes na kurt nastoupil s tím, že druhý set získá stůj co stůj a tak to i dopadlo.
Domin bude samozřejmě těžší soupeř než Juan, ale po dosavadním průb?hu turnaje věřím tomu, že Djoker uspěje dnes i podruhé.
Reagovat
Krisboy
Abych řekl pravdu, tušil jsem, že už to nepustí. S Domim to bude asi pěkná řež, ví se v kolik budou hrát?
Reagovat
Kozoroh
V 20:00.
Reagovat
Mayo
Dnes trosku zapas Kanada vs Rusko
Reagovat
safi1313
Koukám na highlighty Rafy - nehrál vůbec špatně. Klobouk dolů před Dominikem, že to vydržel pálit takto 2 sety.. super tenis!
Reagovat
Mayo
Kľudne by som doprial Thiemovi titul RG aj ked tomu dávam tak 1%
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Geneva_Open_-_Singles

https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Lyon_Open_-_Singles

Zajímavý duel 1. kola: v Ženevě Troicki-Tipsarevič
Reagovat
Kozoroh
Bohužel organizátoři si usmysleli, že střet Novaka s Juanem nechají na závěr pátečního programu a tak to dopadlo, že No1e bude muset odehrát dva zápasy v jeden den.
No1e v Římě doposud ukázal nejstabilnější hru v letošní sezóně. Oproti předchozím turnajům míň kazí, lépe returnuje. Včera sice do utkání nevstoupil ideálně, když si prohrál servis, ale hned to napravil. Djokerovy výkony se zlepšují a to je dobrá zpráva před blížící se obhajobou RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Dva zápasy?...

Vidim, ze arogancia Nole fans je spat..
Reagovat
gigin
Hrozné prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
No fuj!!...
Reagovat
Kozoroh
Arogance? Nikoliv, sebevědomí :-)
Reagovat
Pe3k
To si frajer, že po tom co poslední rok Nole předvádí, ti zbylo nějaké sebevědomí... no možná dojde už kolem 14 té hodiny odpolední ;)
Reagovat
babolat.cz
pe3ku, ty jsi prognostik,směšnej...
Reagovat
a.magerova
Nole ať si hraje třeba i pět zápasů za den, to je mi jedno, ale DelPo dva zápasy, to bude záhul... zvláště s Domem... :-P
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/59KSW_nscaU
Reagovat
peggy
Myslim,ze Rafa neni smutny.Ma toho asi dost a pustil to,dulezite pro nej je RG.
Reagovat
kadol
Takže když Nadal prohraje, tak je to proto, že vypustil zápas nebo protože je zraněný? Nebylo to tím, že se Thiem lépe připravil jak po fyzické, tak psychické stránce? Kdyby Thiem prohrál, tak by se taky mohlo říct, že toho má už dost, že to pustil? Thiem i Nadal nemají velký rozdíl v odehrátých zápasecch.
Reagovat
Kozoroh
Mnozí nadalovci vyznávají mantru:

Zdravý Rafa neprohraje!
Reagovat
Pe3k
Ti sou jen pro smích...
Reagovat
hroutil
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez si to myslim,nie je stroj,radsej RG ako Rim.
Reagovat
fialka
moja, otvor oči !! Ty si skalná fan Rafu? Tak by si ho už mala poznať natoľko, aby si vedela, že on zápasy nevypúšťa. Skrátka nehral dobre a súper bol výborný. Rafa nemyslí na duel, ktorý ho čaká. Maká v tom, ktorý práve hrá.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, on nevypustí ani, když hraje kuličky doma na dvorku se ségrou, prostě rváč, který se nikdy nevzdává.
Reagovat
fialka
Občas sa mi zdá, akoby písali tí, ktorí ho majú radi, ale jeho zápasy nesledujú.
Reagovat
Pe3k
Forehand?
Reagovat
fialka
Netrafil si sa. A čo to, čo to? Ty sa predsa nemýliš a teraz takto. Čo už, nikto nie je dokonalý. Odpúšťam ti. ha ha
Reagovat
Pe3k
Mýlím se, tak asi jako každý... ;)
Reagovat
a.magerova
Nééé, přece píše o Rafovi nikoli o Rogerovi... :-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist