Thiemova vášeň pro fotbal. Rakouský tenista založil klub a hraje charitativní zápasy

13. 12. 2017, 08:51
Aktuality 1
Dominic Thiem si čas mezi sezonami krátí také svým oblíbeným fotbalem. Nedávno ve Slovinsku odehrál se klubem 1. TFC Matzendorf, který založil, charitativní zápas ve Slovinsku a na vítězství se podílel dvěma asistencemi.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Jednou z velkých vášní čtyřiadvacetiletého rakouského tenisty Dominica Thiema je také fotbal. Velký fanoušek londýnského klubu FC Chelsea, jehož přáním je prý navštívit všechny stadiony světa, tak loni v létě založil vlastní klub 1. TFC Matzendorf.

"Je to fotbalový klub tenisového hráče," píše se na webu pátého tenisty světa Dominica Thiema.

V týmu, který se zúčastňuje charitativních akcí, nastupuje kromě samotného Thiema i další rakouský tenista Dennis Novak, jiní profesionální sportovci či fotbaloví amatéři.

Poslední zápas odehrál 1. TFC Matzendorf v listopadu ve slovinském městě Brdo, kde se střetl s výběrem složeným z domácích současných a bývalých tenistů či jejich trenérů. Za Slovince nastoupili Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Blaž Rola či Grega Žemlja.

Z vítězství 3-1 se před zraky bezmála tří set diváků radoval rakouský tým. Dvě asistence zaznamenal Thiem, jednou na gól přihrál Novakovi.



"Bylo to opravdu neuvěřitelné uspořádat takový zápas. Hráči se cítili jako opravdoví profesionálové, což nám pomohlo vyhrát," komentoval Thiem. "V dubnu se pokusíme zorganizovat něco podobného," dodal.

Thiem letos prožil skvělou první polovinu sezony, díky čemuž se vyšplhal až na čtvrté místo světového žebříčku. V závěru roku, který zakončil na Turnaji mistrů, však prohrál sedm z deseti zápasů. 

Sezonu 2018 Thiem odstartuje hned v prvním týdnu jako nasazená jednička v katarském Dauhá. Ještě před tím se zúčatní prestižní exhibice v Abú Dhabí, kde by se měl 28. prosince střetnout s Milosem Raonicem a v případě výhry pak druhý den zabojovat o finále proti Novaku Djokovičovi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Dom a fotbal, tak to mi nějak k sobě pasuje. Vzrůstem, vzhledem i fyzičkou. Pěkné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist