Tlak domácího prostředí? Na to jsme zvyklé, nebojí se Kvitová

29. 10. 2014, 19:32
Aktuality 6
Zatímco pro některé tenistky bývá bouřlivé domácí prostředí a s ním spojená očekávání svazující, pro české reprezentantky to ve finále Fed Cupu platit nebude. Myslí si to jednička výběru kapitána Pály Petra Kvitová, která v německé sestavě považuje za největší nebezpečí světovou desítku Angelique Kerberovou.
Petra Kvitová

"Kerberová je hodně nebezpečná levačka. Poslední zápasy s Petkovicovou se mi tolik nepovedly, ale každá jsme trochu jiná," komentovala Kvitová hlavní opory německého týmu v nadcházejícím finále Fed Cupu.

S Kerberovou má dvojnásobná wimbledonská vítězka pozitivní bilanci 3:2, s Petkovicovou negativní 3:4. Se světovou sedmnáctkou Petkovicovou se ale naposledy střetly před více než třemi lety.

Finále se hraje 8. a 9. listopadu v pražské O2 areně a fanoušci přijdou s touhou vidět další vítěznou jízdu - tak jako předloni, kdy tenistky získaly trofej po výhře nad Srbskem. Kvitová se tlaku domácího prostředí neobává. "Jsme na to zvyklé. Očekává se od nás jen vítězství, které také hodně chceme. Uděláme pro úspěch vše, co můžeme," uvedla Kvitová.

Po příletu z Turnaje mistryň v Singapuru si světová čtyřka dopřála čtyři dny odpočinku. V úterý si šla zaběhat, dnes začala s kondiční přípravou a ve čtvrtek vezme znovu do ruky raketu.

Přiznala, že už je po sezoně unavená a zopakovala, že by ráda hrála finále už tento týden. "Ale nebudu si stěžovat, když jde o finále v domácím prostředí. Je to sen každé hráčky si zahrát takhle dlouhou sezonu, to beru," poznamenala Kvitová. "Finále v Praze bude opravdu zážitek. Už jsme to jednou s holkama zažily. Víme, jaké to bylo. Budeme se snažit si to zopakovat," dodala.

Podle Kvitové jsou Němky podobně jako české tenistky týmovými hráčkami. "Fed Cup si také hodně užívají a přijde mi, že v této soutěži hrají trochu lépe než na turnajích. Atmosféra je hodně vyhecuje," míní.

Podle žebříčkového postavení jsou Češky mírnými favoritkami, Kvitovou to ale nezajímá. "Všechno se ukáže až na kurtu. Žebříčky nehrají žádnou roli. Pro nás hraje, že už víme, jaké to je vyhrát doma. Němky zase hrají v zahraničí, takže by na ně nemusel být takový tlak," řekla.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
FulnekUltras
Vzhledem k hale a fasthardu by v případném deblu rozhodně neměla chybět Lucka Hradecká, ať už je situace s Andreou H. (zranění?) jakákoliv. Zároveň však není vyloučeno, že drobný zdravotní problém, který A.H. nechtěla v Nantes zbytečně zhoršovat, se za týden podaří bez problémů vykurýrovat - a vysočanská aréna se společného vystoupení Háček nakonec dočká - nejlépe za již rozhodnutého stavu... ;-)
Reagovat
Frick
A on se za rozhodnutýho stavu debl copak hraje? Předloni se po čtvrtym zápase nehrál...

Stejně si myslim, že by se debl měl hrát jako třetí.
Reagovat
PetaM
Pokud je stav 3:0, hraje se debl .. :)
Reagovat
FulnekUltras
Když to bude časově odsýpat, proč ne?
Reagovat
aligo
ale ve finále nevím nevím....
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně ať to dají Petra se Šafi v singlech - a není co řešit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist