Tomic: Média mě a Kyrgiose prostě nechápou

7. 12. 2016, 10:41
Aktuality 10
Australský tenista Bernard Tomic má jasno. Média se na něj a jeho krajana Nicka Kyrgiose neustále neoprávněně zaměřují a australské talentované mladíky prostě vůbec nechápou. 26. hráč světa začne nadcházející sezonu na domácí půdě v Brisbane.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Bernard Tomic nemá problém přiznat, že není zrovna nejsvatějším tenistou planety. Nicméně trvá na tom, že on a jeho kamarád Nick Kyrgios jsou neoprávněně terčem médií, která jim prostě nerozumí.

"Novináři nás vůbec nechápou. Jsme mladí a úspěšní a k tomu občasná negativní energie patří. Přiznávám, že někdy to trochu přeženeme, ale takoví prostě jsme. Nikdo není dokonalý, ale myslím, že se snažíme dost," řekl na svou obranu Tomic.

Tomic nechápe, proč se média tolik starají o to, že nemá Kyrgios trenéra. Kyrgiose naposledy trénoval Todd Larkham, s nímž ale Australan loni během Wimbledonu spolupráci ukončil.

Ani Tomic nemá dlouhodobého trenéra a naprosto rozumí situaci, v níž momentálně jeho kamarád je. "Nick nemá trenéra, přesto je 13. na světě, takže asi něco dělá hodně dobře," chválil krajana.

"Trenéra samozřejmě potřebujete, ale ve finále je to na nás, jak moc chceme makat. A právě to rozhodne, zda budeme průměrnými nebo nejlepšími hráči," dodal.

Tomic i Kyrgios za sebou mají divoký rok. Nejprve se nedostali na olympijské hry. Tomic obdržel pokutu 13 000 amerických dolarů za slovní napadení jednoho z diváků během letošního US Open a Kyrgios dostal mastnou pokutu za vypuštěný zápas na turnaji série Masters v Šanghaji.

Čtyřiadvacetiletý Australan pomáhal Kyrgiosovi překonat i třítýdenní trest, který mu udělilo vedení ATP. "S Nickem jsem neustále v kontaktu, navzájem se respektujeme. Je jiný než ostatní a to v něm probouzí to nejlepší. Někdy to přežene, ale v tom jsme stejní."

Tomic chce začít příští rok s čistým štítem a konečně prorazit do Top 10. "Nejsem nejsvatější. Všichni máme nějaké problémy. Nejdůležitější je, že dělám sport, jenž miluji a respektuji."

V únoru byl Tomic 17. hráčem světa. Vzápětí ho však zastavilo zranění břišního svalu. Australan věří, že na další sezonu, již začne na domácí půdě v Brisbane, je fyzicky výborně připravený.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Bob
Já jím fandím. Všichni nemusí být ti umírnění a spořádání. Navíc na Nickovo tenis se dobře kouká. GL guys.
Reagovat
Pavol
Sa o prvej desiatke môže len snívať. A Kyrgios tiež neskončí dobre.Je to psychoš. Ale novinári takých milujú. Len tak ďalej chlapci aj šašov potrebujeme.
Reagovat
gigin
Nemilujú. Však čítaj, oni jich nechápu.
Reagovat
VlS
No, a ty je chápeš?
Reagovat
gigin
Moc dobře.
Reagovat
VlS
Tak to zas nechápu já. Ale taky nemusím chápat všechno.
Reagovat
gigin
v klidu tvl, já tě chápu. Aj Nicka. Dělajte bordel dál, mi to nevadí. Sranda musí být aj kdyby na lanýže nebylo. Škoda, že ten Kokki je takový mírnější. Ale tak třeba se chytne. Come on, borci!!
Reagovat
Lunej..
Tak já Tomice nesleduju, takže nevím, Nicka taky chápu a řadím se do velmi malého stádečka jeho příznivců :)
Reagovat
janek_da
Koki je asi ďáblem někde jinde
Reagovat
gigin
To to!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist