Tomic na neoblíbené antuce vyrovnal postupem do čtvrtfinále své maximum

4. 2. 2016, 09:08
Aktuality 9
ATP QUITO - Bernard Tomic vyrovnal svůj největší úspěch na antukovém turnaji. V ekvádorském Quitu si australský tenista poradil se Španělem Robertem Carbellasem Baenou a postoupil do čtvrtfinále.
Bernard Tomic

Bernard Tomic hraje na antuce nerad. Pouze v roce 2012 na ní zaznamenal víc jak dvě výhry během jednoho roku. Tehdy v Mnichově také jedinkrát v kariéře vyhrál na oranžové drti dva zápasy po sobě a na nejpomalejším povrchu si zahrál své jediné čtvrtfinále. 

Své maximum nyní vyrovnal v ekvádorském Quitu, kde startuje podruhé v kariéře jako nejvýše nasazený hráč turnaje ATP. Třiadvacetiletý Australan ve vysoké nadmořské výšce potvrdil ve svém úvodním zápase roli papírového favorita proti až 129. hráči světa Robertu Carballesovi Baenovi, kterého zdolal 6-3 2-6 6-4.

Devatenáctý hráč světa Tomic začal proti dvaadvacetiletému Španělovi, jenž nikdy nebyl hráčem Top 100, výborně a ujal se vedení 5-1. Pak sice o výhodu jednoho ze dvou brejků přišel, ale set už nepustil a navíc hned v úvodu druhé sady šel do brejku. Jenže pak ztratil tři ze čtyř svých podání a rozhodnout muselo třetí dějství. To Australan rozhodl hned v prvním gamu, náskok si už pohlídal a po necelých sto minutách mohl slavit postup. 

Tomic zvládl svůj první zápas i na čtvrtém turnaji v sezoně. O své první semifinále na antuce si zahraje se čtyřiatřicetiletým Italem Paolem Lorenzim, s nímž prohrál před šesti lety na antuce v Neapoli. Lorenzi ve druhém kole porazil stejně jako před rokem Kolumbijce Alejadra Fallu a obhájil loňské čtvrtfinále.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 463.520 dolarů
středeční výsledky (03. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tomic (1-Austr.) - Carballes Baena (Šp.) 6:3, 2:6, 6:4
Bellucci (3-Braz.) - Montaňés (Šp.) 6:2, 6:4
Lorenzi (6-It.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:2
Carreňo (8-Šp.) - Cervantes (Šp.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
OT ... i tenhle trenér byl úspěšný
http://www.tennis-arena.cz/ocima-vladislava-savrdy-10941cz/
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/17891/z-najsexi-tenistky-sveta-bude-coskoro-pani
Reagovat
bIbec
Cetkovská se bude vdávat??
Reagovat
bIbec
ajo, Ivanovic. Ten titulek mě zmátl.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem se lekl. Ana ať si dělá co chce :)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku podraz od Kerberovej, jasné že médiá by sa to skôr či neskôr dozvedeli, ale nechcel by som, aby sa o mojej svadbe prekecol kamarát.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/17871/tenistky-ktore-ziskali-medaily-na-olympiade-od-roku-1988
Reagovat
smazaný uživatel
Ako zhrnutie dobré, ako novinárčina trošku amatérske.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist