Tomic porazil Mannarina a v Bogotě poprvé obhájil titul

27. 7. 2015, 07:57
Aktuality 15
ATP BOGOTA - Bernard Tomic udržel svou neporazitelnost na turnaji v Bogotě i v devátém zápase. V letošním finále zdolal Francouze Adriana Mannarina a poprvé v kariéře dokázal obhájit titul, který je jeho celkově třetí na okruhu ATP.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Jméno Bernard Tomic se v poslední době objevovalo v titulcích článků především v negativních souvislostech. Má spor s australským tenisovým svazem, kvůli čemuž přišel o čtvrtfinále Davis Cupu, před necelými dvěma týdny byl v Miami zatčen kvůli příliš hlučnému večírku a následnému konfliktu s policií.

Těžkou hlavu z toho však dvaadvacetiletý Australan nemá. V uplynulém týdnu dokázal z pozice nasazené dvojky ovládnout turnaj na tvrdém povrchu v Bogotě, kde obhájil loňský triumf a vybojoval svůj třetí titul. Ve sbírce má ještě trofej ze Sydney 2013.

Tomic vylepšil svou bilanci v kolumbijské metropoli na 9-0. Letos mu k triumfu stačilo vyhrát čtyři utkání, hned tři soupeře ale musel udolat ve třech setech. Ve finále porazil 6-1 3-6 6-2 Francouze Adriana Mannarina.



"Tohle je dobrý rok. Začínal jsem na 70. místě (žebříčku ATP) a teď jsem těsně za elitní dvacítkou. Je to dobrých sedm měsíců. Budu se snažit hrát dobře i v dalších třech měsících a vytvořit si šanci na posun do Top 15," řekl Tomic.

"Na každý titul si vzpomenete. Jsem moc šťastný, že jsem získal svou třetí trofej. Obhájit tady titul je úžasné. Jsem se sebou opravdu spokojený... Tohle je můj nejkonzistentnější rok," pochvaluje si 25. hráč světa.

Sedmadvacetiletý Mannarino hrál ve finále podruhé v kariéře, ale na titul znovu nedosáhl. Letos v Aucklandu ho o něj připravil Jiří Veselý.

"Bernard hrál míčky hodně nízko, takže pro mě dnes bylo těžké být agresivní. Když se snažíte trefit nějaký velký úder, tak to v téhle nadmořské výšce moc dobře nejde. Nikdy to není jednoduché hrát v těchto podmínkách. Potřebuju mít míček pod kontrolou, ale nenašel jsem tu správnou rovnováhu," komentoval Mannarino finále, které se hrálo ve nadmořské výšce 2340 metrů.

Tomic má před sebou týden volna, po kterém bude startovat ve Washingtonu. Tam je přihlášen i Mannarino, ještě předtím ale bude hrát v Atlantě.

• ATP 250 BOGOTA •
Kolumbie, tv. povrch, 768.915 dolarů
nedělní výsledky (26. 07. 2015)
• Dvouhra - finále •
Tomic (2-Austr.) - Mannarino (3-Fr.) 6-1 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Roger_Federer
nenazranej....:), 13 mil korun startovneho za Hamburk..
Reagovat
smazaný uživatel
zájdi si tam, možno aj tebe dajú :DD
Reagovat
panzer.dragon
za jeden zápas takovej ranec :-)
Reagovat
rod_laver
Snad titul relevantně oslaví.
Reagovat
panzer.dragon
dneska rafa ve čtyřhře proti fogninimu :-), moh by dostat letos už čtvrtou porážku od fogniniho
Reagovat
kada.tom
tak Simone a Fabio jako nasazený jedničky jsou kvalitou někde jinde a je docela očekávatelný, že si Rafa s Munarem ani neškrtnou a když, tak jen lehce
Reagovat
Roger_Federer
A on si letos uz Rafa nekde skrt jo?
Reagovat
kada.tom
Buenos Aires? Stuttgart? ... ne na každým turnaji vypadl brzy a hrál zle
Reagovat
Roger_Federer
A co tam hralo za soupere? ;)
Reagovat
panzer.dragon
lehce si škrtl, odvrátil kanára to sem byl už přesvědčenej že to kanár bude.. holt nová doba, je potřeba brát radosti (odvrácení kanára) jak přijdou
Reagovat
a.magerova
Ten uhrančivý Saganův pohled, mě dostává ;-)
http://www.tinkoffsaxo.com/wp-content/uploads/bettiniphoto_0214871_1_full1-400x400.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Sagi je borec!!!
Reagovat
elda
Jojo, má něco do sebe :)
Reagovat
kada.tom
Ještě i tady vyjádřím své nadšení z toho, že Bernie obhájil na turnaji v Bogótě titul :-)
Jen tak dál :-)
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist