Tomic se musí obejít bez divoké karty. Domácí grandslam si zahraje jedině přes kvalifikaci

4. 1. 2018, 04:17
Aktuality 2
Bernard Tomic divokou kartu na úvodní grandslam sezony Australian Open nedostal. Bývalý 17. hráč světa, který aktuálně figuruje až na 140. pozici žebříčku ATP, tak má jedinou šanci si účast v hlavní soutěži vybojovat v kvalifikaci. Rozhodnutí neudělit domácímu hráči divokou kartu zveřejnil šéf Australské tenisové federace a ředitel turnaje Craig Tiley.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Bernard Tomic si může zahrát svou jubilejní 10. hlavní soutěž na Australian Open jedině přes kvalifikaci. Pětadvacetiletý Australan totiž dle očekávání opravdu nedostal divokou kartu. "Divokou kartu nedostane. Pokud chce hrát, musí do kvalifikace," řekl šéf Australské tenisové federace a ředitel turnaje Craig Tiley.

"Kvalifikace začíná příští týden ve středu, druhá polovina zápasů prvního kola je na programu ve čtvrtek. Přál bych si, aby se Bernie kvalifikace zúčastnil, nicméně to se nejspíše nestane, jelikož už v minulosti naznačil, že kvalifikaci hrát nebude," doplnil Tiley.

Bývalý profesionální tenista a kapitán australského daviscupového týmu Lleyton Hewitt a Wally Masur, šéf oddělení Australské tenisové federace hodnotícího výkonnost domácích hráčů, již před několika dny avizovali, že Tomic se s největší pravděpodobností divoké karty do hlavní soutěže nedočká, protože se odmítl zúčastnit domácího playoff o vstupenku do hlavní soutěže a také se odhlásil z kvalifikace právě probíhajícího podniku ATP v Brisbane.

"Nabídku jsme Bernardovi učinili, respektive Lleyton. Řekli jsme mu, že pokud se zúčastní playoff, bude mít velkou šanci se do hlavní soutěže dostat. Moc dobře si uvědomujeme, že má Bernie velký talent. I v Melbourne se v minulosti pár skvělými výhrami blýskl," řekl Tiley o Tomicovi, jehož maximem na Australian Open je osmifinále.

Loni skončil Tomic v Melbourne Parku ve třetím kole. V dalším průběhu mizerné sezony vyhrál už jen osm zápasů. Přesto na sebe dokázal v loňském roce několikrát negativně upozornit.

Tenisovou veřejnost šokoval svým prohlášením ve Wimbledonu, že se v duelu prvního kola s Mischou Zverevem nudil a začal se snažit až na konci zápasu, kdy už bylo pozdě. Za jeho výroky s ním ukončil spolupráci jeho sponzor - společnost Head. Svou kariéru ale hodnotí pozitivně.

Tiley věří, že pětadvacetiletý Tomic, co se tenisu týče, neřekl poslední slovo a stále má šanci se vrátit do horních pater žebříčku, třeba i ke svému maximu - 17. místu. Po skončení Australian Open mu však hrozí další žebříčkový pád z aktuálního 140. místa.

"Bernie se dostal na rozcestí a musí zvolit správnou cestu. Dlouho jsme ho podporovali. Pokud v budoucnu půjde příležitostem naproti, určitě se mu zase začne dařit." Přesto má podezření, že Tomic australské léto kompletně vynechá. "Je to můj názor. Záleží jen na Bernardovi."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
Davor1
Dobre, že mu to nedali. Mám pocit, že v priebehu tejto sezóny sa na to vybodne a buď na nejaký čas prestane hrať, alebo skončí úplne. Neviem si predstaviť, aby sa dokázal skoncentrovať na ťažký tréning a potom plné nasadenie na challengeroch, kde by musel jazdiť podstatnú časť sezóny, kým by si vybojoval späť ranking na ATP. Tak dlho sa zahrával, až mu to tenisová karma všetko spočítala. Mne chýbať ani trochu nebude.
Reagovat
Torresek
Super (:
Už jen chybí potrestání za podvody a obří pokutu aby ten ***** měl problémy s penězi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist