Tomic začal ve Washingtonu hladkou výhrou, jedničku Berdycha vyzve Ginepri

29. 7. 2014, 14:57
Aktuality 6
ATP WASHINGTON - Bernard Tomic po nepovedené první polovině sezony zřejmě pomalu nabírá na obrátkách. Triumf v Bogotě mu prý dodal sebevědomí, kterým se úspěšně prezentoval na úvod turnaje ve Washingtonu. Jména svých prvních soupeřů už znají oba čeští zástupci Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří jsou nasazení a na úvod měli volný los.
Bernard Tomic

Bernard Tomic si na úvod letošní sezony zahrál finále v Sydney, po Australian Open ale musel na dvě operace s kyčlí a po návratu na kurty se mu nedařilo. Vypadl z Top 100, v polovině července však vyhrál turnaj v kolumbijské Bogotě a zřejmě se definitivně odrazil ode dna směrem k úspěchům.

Formu jednadvacetiletý Australan potvrdil i na úvod US Open Series, kterou odstartoval ve Washingtonu. V 1. kole si poradil bez ztráty podání s Kolumbijcem Alejandrem Gonzálezem, kterého porazil za hodinu hry 6-3 6-2. V druhém setu přitom po servisu ztratil pouhé tři fiftýny.

"V Bogotě se mi podařilo získat hodně sebevědomí. Získal jsem druhý titul a nemohl jsem být šťastnější. Tady se cítím také dobře, věřím si a jsem spokojený s tím, jak jsem zvládl prvné kolo. Doufám, že ve druhém kole budu hrát ještě lépe," řekl Tomic. O postup do čtvrtfinále bude hrát s Uzbekem Istominem.

Poprvé po pěti letech se v metropoli Spojených států představil domácí semifinalista z roku 2004 Robby Ginepri, který před týdnem v Atlantě ukončil 15 měsíců dlouhé čekání na výhru. Do 2. kola jednatřicetiletý Američan postoupili ve Washingtonu, když porazil 6-4 6-2 Alejandra Fallu z Kolumbie.

O postup do osmifinále se Ginepri utká až ve středu s nejvýše nasazeným Tomášem Berdychem, s nímž ve třech vzájemných duelech neuhrál ani set. Už pět a půl roku ale na sebe nenarazili. Český tenista si ve Washingtonu zahraje počtvrté v kariéře; při svém debutu v roce 2005 došel až do semifinále, v sezonách 2009 a 2010 skončil ve čtvrtfinále.

Také druhý český zástupce v soutěži Radek Štěpánek se vešel mezi šestnáctku nasazených a v prvním kole tak měl volný los. Do turnaje vstoupí úterý prvním vzájemným duelem se 114. hráčem světa Tunisanem Malekem Jazírim, který na úvod vyřadil Ukrajince Sergeje Stachovského.

- ATP 500 WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 1.654.295 dolarů)
pondělní výsledky (28. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Donskoj (Rus.) - Tiafoe (USA) 6:4, 6:4
Lacko (SR) - Peliwo (Kan.) 7:5, 6:3
Matosevic (Austr.) - Marčenko (Ukr.) 6:4, 7:5
Young (USA) - Sugita (Jap.) 6:4, 4:6, 6:4
Ram - Donaldson (oba USA) 6:7 (1:7), 6:4, 7:5
Tomic (Austr.) - González (Kol.) 6:3, 6:2
Jazíri (Tun.) - Stachovskyj (Ukr.) 7:6 (7:2), 6:4
Ginepri (USA) - Falla (Kol.) 6:4, 6:2
Smyczek - Kuznetsov (oba USA) 6:3, 6:0
Paire (Fr.) - Dancevic (Kan.) 6:4, 6:0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Berďovi a Ráďovi držím palce ... pojď pojď pojď

A jsem zvědavá dál na Bernarda, zatím super po zdravotních problémech začátkem roku. Držím pale.
Reagovat
smazaný uživatel
http://img.blesk.cz/img/2/full/2038554_.jpg

zajímavý výběr botiček u Davida :-)
Reagovat
Cico93
To su tie čo som nosil na telesnú na základnej. .myslím, že 150 korún vtedy stali;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tenisky jsou teda fakt síla :D Chápu určitou recesi, ale tady je to jak pěst na oko podle mě. Ale je to jeho svatba a jeho boty :D No a Kvítko teda opět takový zvláštní výběr šatů. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tenisky nevím no, možná kdyby mu bylo 20, ale takhle to vypadá fakt hrozně, zvlášť na svatbě. Ale Petra má hezký šaty, sluší jí to. :-))
Reagovat
Fandina
Tenistkami chtěl upozornit na profesi, motorkáři třeba jedou na svatbu na motorkách, letci se žení v letadlech, tohle je také připomenutí. Zajímavé. Dobrý nápad.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist