Trápení Čoriče pokračuje. Chorvat nezvládl úvodní zápas ani v Montpellier

7. 2. 2017, 16:10
Aktuality 16
ATP MONTPELLIER - Borna Čorič se i nadále výsledkově trápí. Dvacetiletý chorvatský talent nevyhrál od loňského srpna jediný soutěžní zápas na okruhu ATP. Na halovém turnaji v Montpellier vypadl už v prvním kole s Aljazem Bedenem. Na Brita nestačil 5-7 6-4 1-6 a letos již potřetí nezvládl úvodní duel. Bedene si o čtvrtfinále zahraje se čtvrtým nasazeným Alexanderem Zverevem.
Profily hráčů
Borna Čorič

Borna Čorič loňskou sezonu ukončil už v polovině září po prohraném daviscupovém utkání s Richardem Gasquetem. Chorvatský talent v následujících dnech podstoupil operaci kolene a na kurty se vrátil až letos.

Dvacetiletému rodákovi ze Záhřebu se však vůbec nedaří. Během prvního ostrého startu po operaci v Čennaí vypadl už v prvním kole a na Australian Open rovněž výhru neslavil.

A neuspěl ani v Montpellier, kde mu los určil jako prvního soupeře britského tenistu a až 109. hráče světa Aljaze Bedeneho, s nímž Chorvat obě předchozí utkání zvládl.

Čorič vstoupil do třetího vzájemného měření sil dobře, když ve třetím gamu získal úvodní brejk. Nadějné vedení však neudržel a díky pár chybám v koncovce o první set přišel.

Statistiky zápasu
Bedene - Čorič
12 esa 3
4 dvojchyby 4
65% 1. podání do kurtu 71%
69% úsp. po 1. podání 59%
61% úsp. po 2. podání 48%
25 vítězné míče 15
38 nevynucené chyby 42
5/10 brejkboly 3/3
6/12 hra na síti 9/12
čas 1:55

Mizérie chorvatského talentu pokračovala i v sadě číslo dvě. Čorič nadále chyboval, prohrál úvodní dvě hry a marně hledal recept na hru soupeře. Cestu zpět do utkání mu otevřel sám Bedene.

Dosud solidní Brit začal kazit a sebevědomí 58. hráče světa stoupalo s každým odehraným gamem. Chorvat nakonec druhé dějství zaslouženě urval a vynutil si třetí set.

V něm ovšem Čorič tahal za kratší konec. Bedene měl duel opět pod kontrolou. Rodák ze slovinské Lublaně na svém servisu Chorvata k ničemu nepustil, a navíc mu povolil uhrát jedinou hru.

"Téhle výhry si hodně cením. Hráli jsme spolu už potřetí a nikdy předtím jsem Bornu neporazil. Vím, že se vrací po zranění, také jsem od září dlouho nehrál. Těším se na další kolo," řekl po utkání Bedene.

I ve druhém kole bude britský tenista outsiderem. O postup do čtvrtfinále se totiž premiérově utká se čtvrtým nasazeným Alexanderem Zverevem. Devatenáctiletý Němec rovněž patří k největším talentům mladé generace.

Trápení chorvatského tenisty tak i nadále pokračuje. Čorič se poslední výhry dočkal loni v polovině srpna v Cincinnati, kde porazil Benoita Paireho, Nicka Kyrgiose i Rafaela Nadala.

Hladkou výhrou do soutěže vstoupil osmý nasazený Španěl Fernando Verdasco, který si poradil po setech 6-2 6-1 s domácím lucky loserem Gregoirem Barrerem. V osmifinále se třiatřicetiletý Španěl, který letos prohrál jen dvakrát s Novakem Djokovičem, utká s ruským mladíkem Daniilem Medvěděvem.

První letošní výhru dnes zaznamenal 91. hráč světa Ilja Marčenko, který porazil dvakrát 6-4 domácí divokou kartu Quentina Halyse. Ve druhém kole ukrajinský tenista vyzve šestého nasazeného Němce Mischu Zvereva, nebo francouzského kvalifikanta Kennyho De Scheppera.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 eur
úterní výsledky (7. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Verdasco (8-Šp.) - Barrere (Fr.) 6-2 6-1
Bedene (Brit.) - Čorič (Chorv.) 7-5 4-6 6-1
Marčenko (Ukr.) - Halys (Fr.) 6-4 6-4
Paire (Fr.) - Chačanov (Rus.) 7-6(4) 6-4
Medveděv (Rus.) - Kamke (Něm.) 6-2 7-6(3)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
janek_da
Joao Souza zase magořil. Na servisu neporazitelný, ale jak podává za stavu 4:5, 5:6 tak je desetinový
Reagovat
Krisboy
Jak já. Nejhorší je, když ještě vedu 40:0 nebo 40:15. To je konec :D
Reagovat
smazaný uživatel
me by bavilo, kdyby vyhral Bellucci. Cely turnaj.. :-) Snad asi 10 let mam pocit, ze mi Thomaz stale neco dluzi. Sice to uz nedozene, ale.. ;-)
Reagovat
janek_da
Nedluží ti toto?

http://www.flashscore.com/match/ClP9jp9b/#match-summary

Tuším měl i brejk v 2.setu
Reagovat
janek_da
ej, kde se mi ve schránce vzal ten zápas?

tady je správný
http://www.flashscore.com/match/Iocb9oMc/#match-summary
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) a mne to bylo divny, zda myslis ten Stuttgart, ci? Jinak k te oprave - jiste by potesil :-))) ale myslim tentokrat celkove, ja vim, jihoamericka klasika, ale Thomaz umi vsechno, ze to neproda?
Reagovat
Fandina
Na O2 TV Tenis opakují zápas Marterer Darcis ze Sofie a wotha řekl, tenista, kterému se přezdívá Žralok ... úsměv
Reagovat
FulnekUltras
kladivoun
Reagovat
Krisboy
Kterýmu?
Reagovat
Fandina
musíš hádat
Reagovat
Krisboy
http://www.atpworldtour.com/en/players/steve-darcis/d632/bio
Reagovat
Fandina
máš za 1
Reagovat
Alexandria
Dnes nastupi K.Khachanov vs B.Paire,som zvedava...!
Reagovat
smazaný uživatel
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Winter_Olympics
Reagovat
Davor1
Čorič je slabúčky jak prevarený čaj. Tie silné reči, ktoré mal pred dvoma rokmi po pár vydarených zápasoch sa otočili proti nemu a jeho bublina spľasla ako prepichnutý balón. Celkovo sa absolútne nikde neposunul od toho zápasu, keď porazil limitovaného Nadala, úderovo je totálne jalový a keď sa súper proti nemu nevyhádže, tak ho nemá čím poraziť.
Reagovat
kada.tom
Dnešní zápas jsem viděl a Borna se dopouštěl neskutečných šíleností. Mraky chyb ... vlastně je mi záhadou jak je možný, že ten jeden set získal. Celkově byl o hodně horší jak Brit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist