Trenér Vaněk: Karolína bojovala jako drak

11. 9. 2016, 09:56
Aktuality 17
Trenér Jiří Vaněk vysoko ocenil výkon a bojovnost Karolíny Plíškové ve finále tenisového US Open, ačkoli jeho svěřenkyně ve svém prvním grandslamovém finále nakonec prohrála s Němkou Angelique Kerberovou.
Profily hráčů
Jiří Vaněk (© Česká sportovní)

"Chyběl malinký kousek, bylo to o pár míčích, ale každopádně odehrála nádherný turnaj a moc jí blahopřeju," řekl Vaněk Radiožurnálu po utkání v New Yorku, které Plíšková s novou světovou jedničkou prohrála po boji 3-6 6-4 4-6.

"Je mi Karolíny líto, protože do zápasu dala všechno. Bojovala jako drak a musím jí poděkovat a smeknout, jak se s tím porvala. Hrát první finále je těžký po psychické stránce a navíc proti ní stála Kerberová, která je jako zeď," řekl Vaněk.

Daň prvního velkého finále si Plíšková podle kouče vybrala hned v první hře. "Byla trošku nervózní a všechno se tam sešlo dohromady," komentoval Vaněk úvod. Plíšková začala zápas dvojchybou, nahraný volej poslala do autu a při úderu jí praskla struna u rakety. "To se jí stalo snad poprvé za dva roky," řekl Vaněk.

Po ztraceném prvním setu ale Plíšková dokázala ještě přidat na agresivitě a druhou sadu získat. "Ve druhém setu dokázala, že je schopná zápas otáčet. Viděl jsem na ní více odhodlání, začala do toho víc chodit a víc šla na síť. Vypadalo to, že to otočí. Keberová ukazovala, že už nemůže, a bylo to o pár míčích," prohlásil Vaněk.

Plíšková je v současné formě schopná porážet přední světové hráčky, což dokázala na US Open výhrou v semifinále nad Američankou Serenou Williamsovou. "Je nebezpečná pro každého a zvláště, když si takhle věří," přitakal Vaněk. Navíc je herní styl české hráčky také zajímavý. "Pro oko diváka je daleko hezčí, protože si chodí pro vítězné míče, výborně servíruje a na kurtu nijak nespekuluje," doplnil Vaněk.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Tak tak, pro diváka se na Káju hry super dívá, hezké podání, hezké lomění ruky při FH, útočná hra. Nádhera. Včera mě mrzí nedotažení třetího setu, vedení bylo slibné. Tak příště.
Reagovat
smazaný uživatel
........ "na kurtu nijak nespekuluje." Pro me uplne puvabna formulace, ja spekuluju furt.. :-))) Jinak osobne Kaje rozhodne nevycitam, ze se drzela planu a byla stale aktivni. Z gauce se velmi dobre radi zvolni, hraj na jistotu a mas to v kapse. Ale aplikujte v realu na Kerber... ziva voda pro ni! Nikde neni psano, ze by timto zpusobem Z11oun rodacka zarucene dotahla zapas do vitezneho konce. Tak priste se ruka uz treba nezachveje, no, ja jsem spokojena - spolu s Kajou.. :-)
Reagovat
VlS
Já jsem zkoušel z gauče zpomalit mockrát a šlo to. Teda šlo, usnul jsem, tak nevím, jestli by to Angie fungovalo. Ale možná pořádně zívat, prej je to prudce nakažlivý :-))
Reagovat
Frick
No ale pokud soupeřka působí dojmem, že už nemůže, tak se přeci už to musí dotáhnout, trenére!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra je nakonec stále naše jediná hráčka od roku 93 co dokázala svoje 1.GS finále proměnit v 1.GS titul. Uvidíme zda to nebyla jen náhoda jako u většiny hráček (Lisicki, cibule, Safiny, Jankovic - ikdyž obě byly no.1) ale stále mě to nepřesvědčí karolíně fandit a pořád je Petra o miliradu světelných let předevšemi našemi hráčkamy. Tečka
Reagovat
lars
A jak Petre pomuzes zlepsit tenis v zapasech?
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace , ale ne 100%,protože ten 3. set takticky dobrý nebyl.Angie byla dole fyzicky i mentálně a Kája jí svojí riskantní hrou a množstvím UE dovolila vzkříšení. Forma i přístup ale parádní.Snad to nebude jako u Péti jen výjimka.Díky lepší stabilitě úderů,ale věřím,že ne. Comme on Kájo
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká vyjímka u Petry? Petra má 2 GS tituly, vyjímka to byla u Schiavone, Stosur, Ivanovič, Majoli, Myskiny, Bartoli, Rozucici...) ale u Petry??? Z aktivních tenistek jsou lepší než Petra jen Williamsky
Reagovat
smazaný uživatel
Péťa tam mohla být místo Káji,nebo vlastně s Kájou,prohrála s Angie o pár hloupých míčků.Myslím,ale že Kája udrží formu spíše,než Petra
Reagovat
smazaný uživatel
ale Petra má pořád 2 GS, Turnaj Mistryň je prostě lepší a letos ty GS finalistky a vítězky (Krom tlustší Williamsky) šly hned rapidně dolů, Muguruza se z vítěztví na FO ještě teď vzpamatovává
Reagovat
VlS
Tak ať si ty tituly vezme s sebou na kurt, třeba to pomůže. Rok 2011 je už historie, na 2014 se už taky jen vzpomíná, podstatný je, co je teď.
Reagovat
flex
V tom případě je na žebříčku třetí, že?
Reagovat
smazaný uživatel
V jiném žebříčku, v mém žebříčku Kvitovky: 1.Petra 90. Serena 91. Venus 92. Siniaková ano Petra je předevšemi hráčkami o 89 míst
Reagovat
VlS
Tak bacha, až na ten žebř polezeš věšet záclony, ať nešlápneš o šprušli vedle, to by bolelo :-)
Reagovat
PetaM
Hloupý příspěvek.
Reagovat
bIbec
+ nepochybně Máša a Vika. O Angelique by se dalo diskutovat. Záleží, jak je pro koho důležitá ta pozice jedničky, jestli dokáže přebít tu spoustu titulů, co Petra má.

Já bych Angelique už před tu Petru dal.. ale rozumím, že je to věc názoru a každý to nemusí vnímat stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má o mnoho více titulů, má turnaj mistryň (Angie nebyla ani v SF) má 4 Fed Cupy, horu ocenění od WTA a ITF i cenu nejlepší hráčka roku 2011 to angína nemá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist