Třetí zápas, třetí obrat. Kyrgios v Brisbane vyřadil obhájce titulu Dimitrova

6. 1. 2018, 08:54
Aktuality 7
ATP BRISBANE - Nick Kyrgios otočil nepříznivý vývoj i ve svém třetím letošním zápase. Dnes v semifinále turnaje v Brisbane zdolal poprvé na třetí pokus Grigora Dimitrova, když bulharského obhájce titulu porazil 3-6 6-1 6-4 a oplatil mu porážku z finále loňského Masters 1000 v Cincinnati. O celkově čtvrtý titul a pvní z domácího prostředí si dvaadvacetiletý Australan zahraje s Američanem Ryanem Harrisonem.
Nick Kyrgios

Poslední dvě sezony zahajoval Nick Kyrgios na Hopman Cupu a předloni na něm společně s Darjou Gavrilovovou triumfoval. Nakročeno k triumfu na první akci roku má i letos na domácím turnaji ATP v Brisbane, kde startuje v hlavní soutěži poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletý Australan v úvodu sezony úspěšně trénuje obraty nepříznivého skóre. Vyhrát zápas po prohraném prvním setu dokázal proti krajanu Ebdenovi, Ukrajince Dolgopolovi a v dnešním semifinále i proti světové trojce Grigoru Dimitrovovi.

Kyrgios zdolal nasazenou jedničku a obhájce titulu Dimitrova i díky 19 esům 3-6 6-1 6-4. O čtyři roky staršího Bulhara ve třetím vzájemném střetnutí a v odvetě finále loňského Masters v Cincinnati porazil poprvé. 

"Věděl jsem, že musím udělat něco jinak. V prvním setu jsem se vůbec nemohl dostat do rytmu," komentoval úspěšný obrat Kyrgios, který se do finále turnaje ATP dostal posedmé v kariéře. Všechny tři tituly získal v sezoně 2016 - v Marseille, Atlantě a Tokiu. V Brisbane si zahraje poprvé finále před domácím publikem.



Dimitrov, vítěz loňského Turnaje mistrů a Balkánský sportovec roku 2017, dnes přišel o šanci získat celkově 9. titul a poprvé v kariéře vyhrát dvakrát jeden turnaj.

Kyrgios se skoro rok a půl dlouhé čekání na čtvrtý titul pokusí ukončit v neděli proti Ryanu Harrisonovi, s nímž vyhrál oba vzájemné zápasy 2-0 na sety.  "Vím, že je to nebezpečný soupeř. Umí velmi dobře podávat a tady vyhrál už dost zápasů," nečeká Kyrgios snadné finále.

Pětadvacetiletý Američan Harrison si obě své finále na okruhu ATP zahrál loni na domácí půdě. V únoru triumfoval v Memphisu, v červenci v Atlantě nestačil až na Johna Isnera. 

47. hráč světa Harrison v Brisbane vyřadil čtyři soupeře a dvakrát musel otáčet nepříznivý vývoj. Dnes zabránil čistě australskému finále, když v prvním semifinále zastavil domácí osmnáctiletou naději Alexe De Minaura. Raonicův přemožitel z druhého kola byl v tie-breaku druhého setu dvakrát dva míčky od vítězství, ale k mečbolu se nedostal a Harrison zvítězil 4-6 7-6 6-4.

"Jsem nadšený, že si tu zahraju finále. Budu v něm muset hrát opravdu dobrý tenis, abych měl šanci vyhrát," prohlásil Harrison.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 528.910 dolarů
sobotní výsledky (06. 01. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kyrgios (3-Austr.) - Dimitrov (1-Bulh.) 3-6 6-1 6-4
Harrison (USA) - De Minaur (Austr.) 4-6 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
babolat.cz
někdo toho bulharského spratka sejmul...
Reagovat
Fandina
Škoda Gríšánku, ale gratulace Nickovi. Pěkný mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Krasa!!! :)
Reagovat
Krisboy
Hmm, zapnul jsem to přesně při mečbolu. Krásnej zápas :( Ale pěkně Nicku :)
Reagovat
aligo
Pekne Nicku:)
Reagovat
bIbec
Pekne Nicku:)
Reagovat
Lunej..
Pekne Nicku:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist