Trojnásobný šampion Ferrer v Buenos Aires nezvládl první letošní zápas na antuce

17. 2. 2017, 07:32
Aktuality 11
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer znovu potvrdil dlouhodobý pokles formy. Zkušenému Španělovi se nepovedl ani první letošní zápas na oblíbené antuce, když v Buenos Aires trojnásobný šampion nestačil na domácího Carlose Berlocqa.
David Ferrer a Carlos Berlocq

David Ferrer pravidelně od sezony 2010 hraje své první antukové turnaje sezony v Jižní Americe, odkud si až do roku 2015 přivážel vždy minimálně jednu trofej. Od toho posledního v Riu de Janeiro 2015 se však už na 12 antukových turnajích řadě nedostal ani do finále.

Letos dokonce čtyřiatřicetiletý Španěl prohrál hned svůj první zápas na oblíbeném povrchu, což se mu stalo naposledy v roce 2006. Tehdy vzdal, včera v Buenos Aires nestačil na domácího Carlose Berlocqa

Šampion z let 2012 až 2014 prohrál hladce 4-6 2-6 a rázem se svým argentinským vrstevníkem prohrává ve vzájemné bilanci 1-2. Berlocq totiž překvapivě vyhrál i před třemi lety na antuce v Bastadu.

Vstup do antukového turnaje se Ferrerovi nepovedl teprve počtvrté za posledních téměř osm let. Předtím zaváhal v Monte Carlu 2012 (prohra s Belluccim), a dvakrát v Barceloně (2013 prohra s Gabašvilim, 2014 s Tursunovem). V argentinské metropoli neobhájí loňské semifinále a v žebříčku tak klesne na konec třetí desítky.

Krátce po Ferrerovi v Buenos Aires vypadl další bývalý španělský šampion Tommy Robredo. Vítěz z roku 2009 na svém prvním turnaji v sezoně překvapivě nestačil na Brazilce Thiaga Monteiru, jemuž podlehl 3-6 4-6. Monteiru a Berlocqa ve čtvrtfinále čeká vzájemný souboj, Brazilec bude usilovat o premiérové semifinále.

Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov se v prvním zápasu dne postaral o vyřazení druhého nasazeného Pabla Cuevase z Uruguaye, kterého přehrál 6-3 7-6 a poprvé od loňského června postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne s Rakušanem Geraldem Melzerem.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 624.340 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Dolgopolov (Ukr.) - Cuevas (2-Urug.) 6-3 7-6(4)
Berlocq (Arg.) - Ferrer (3-Šp.) 6-4 6-2
Monteiro (Braz.) - Robredo (Šp.) 6-3 6-4
G. Melzer (Rak.) - Andreozzi (Arg.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Krisboy
Čekal jsem to. David už lepší nebude. Ale i tak je to borec, jak dlouho se držel a vždycky bojoval až do posledního míčku, do posledního dechu, do posledního cigára.
Reagovat
panzer.dragon
:))

ferda je cajk, jdu si pustit nejakej jeho hl
Reagovat
panzer.dragon
zkouknul sem toto https://www.youtube.com/watch?v=WKJAqbp6JO8 a dobrý, zajímavý komentáře pod videem:

Federer and Ferrer have played 16 times but never once in a Grand Slam.?

Ferrer has 42 singles titles (mazec)

ferrer prohrál s rafou 4x na rg, to je podobně bitej jak roger nebo djok :), naopak ferrer porazil rafu na ao a uso, to je solidni
Reagovat
panzer.dragon
ty tituly budou asibnesmysl (možná s challangerama) na stránkách má napsáno 26
Reagovat
Krisboy
42 ATP titulů určitě nemá. Těch 26 by odpovídalo, v jedný z vedlejších diskusí jsme to zrovna řešili.
Reagovat
Krisboy
Je to tak, 26:

http://www.atpworldtour.com/en/players/david-ferrer/f401/titles-and-finals

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Ferrer
Reagovat
panzer.dragon
jj
Reagovat
janek_da
Panter zase řádil.
Reagovat
makro99
se namlsal v DC
Reagovat
panzer.dragon
Ferda blby no, cas se asi blizi
Reagovat
horska.kraslice
Ferrer - trošku nudný (jednotvárný) tenis, ale nahrazoval to obrovskou bojovností a zápalem do hry, na kurtu nechal vždycky všechny svoje síly, velký sympaťák. Bude chybět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist