Tsonga porazil kamaráda Monfilse, v Tokiu postupuje

30. 9. 2013, 17:35
Aktuality 0
Vítězstvím druhého hráče turnajového pavouka Jo-Wilfrieda Tsonga skončil v Tokiu souboj dvou krajanů a kamarádů. Vítěz turnaje z roku 2009 si na úvod poradil po setech 6-3 7-6 s Gaelem Monfilsem, kterému dnes nenabídl jediný brejkbol.
Jo-Wilfried Tsonga

Pro Jo-Wilfrieda Tsongu je turnaj v Tokiu teprve druhým od letošního Wimbledonu, na kterém si poranil koleno. Po dlouhé pauze došel před dvěma týdny v Métách až do finále a dobrou formu prokázal i ve svém dnešním utkání s Gaelem Monfilsem.

V hodinu a půl dlouhém zápase Tsonga nemusel odvracet ani jeden brejkbol i díky 11 esům, která vyslal na druhou stranu kurtu. K zisku úvodního setu mu stačil jediný brejk hned při prvním podání jeho soupeře, která v následující sadě držel s favoritem krok až do zkrácené hry. V ní Monfils odvrátil tři mečboly, čtvrtou šanci už ale druhý nasazený hráč využil a zvítězil 6-3 7-6.

"Hrát s kamarádem je vždycky těžké. Gaela znám už strašně dlouho. Trávíme spolu čas, hrajeme videohry, občas vyrazíme na večeři. Nebyla to žádná zábava, ale na kurtu musí člověk odevzdat sto procent," řekl po utkání Tsonga, který měl podle svých slov ke konci zápasu křeče v lýtku. "V posledních dvou nebo třech měsících jsem toho moc nenahrál, takže to chce čas, abych si zvyknul."

Své vůbec první výhry od konce antukové sezony se v japonské metropoli dočkal Španěl Nicolás Almagro. Šestý nasazený hráč přiletěl do Tokia s cílem ukončit sérii pěti porážek v řadě, což se mu v duelu s Benjaminem Beckerem podařilo. Zápas, ve kterém diváci viděli jediný - nevyužitý - brejkbol, vyhrál Almagro ve dvou tie-breacích.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.437.800 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Tsonga (2-Fr.) - Monfils (Fr.) 6:3, 7:6 (10:8), Almagro (6-Šp.) - Becker (Něm.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), Dolgopolov (Ukr.) - Brands (Něm.) 6:3, 6:1, Nieminen (Fin.) - Mónaco (Arg.) 7:6 (7:4), 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist