Tsonga ve Vídni vyřadil Zvereva a dál bojuje o Londýn

27. 10. 2017, 21:58
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Jo-Wilfried Tsonga dál oživuje šanci dostat se na Turnaj mistrů. Dnes na oblíbeném turnaji ve Vídni vyřadil nasazenou jedničku Alexandera Zvereva, vyhrál sedmý zápas v řadě a postoupil do semifinále. V něm se loňský finalista a šampion z roku 2011 utká s dalším Němcem Kohlschreiberem.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfreid Tsonga se v posledních měsících trápil. Od květnového triumfu v Lyonu nevyhrál na žádném turnaji víc jak dva zápasy a navíc ho v září po US Open začalo bolet koleno.

Jeho účast na akcích v závěru sezony byla nejistá, dvaatřicetiletý Francouz ale zdravotní problémy po třech týdnech klidu vyřešil a dostal se na vítěznou vlnu. Minulý týden v Antverpách získal čtvrtý letošní titul a nyní na oblíbeném turnaji ve Vídni prodloužil svou neporazitelnost už na sedm utkání.

Šampion z roku 2011 a loňský finalista v rakouské metropoli otočil zápas s Rusem Chačanovem, přežil mečbol proti Džumhurovi a dnes vyřadil i nasazenou jedničku Alexandera Zvereva. Dvacetiletého Němce porazil 7-6 6-2, byť v každém setu musel dohánět manko brejku, v první sadě prohrával dokonce 0-3.

"Dnes jsem hrál s těžkým soupeřem, který má skvělou sezonu. Ale já v posledních zápasech získal sebevědomí a to mi teď v těžkých zápasech hodně pomáhá," řekl Tsonga. "I když jsem pociťoval únavu, věřil jsem v úspěšný konec. To je rozdíl oproti létu, kdy jsem si tolik nevěřil," dodal Francouz, jenž svou skvělou letošní bilanci v halách vylepšil na 19-2.

Tsonga v těchto dnech čím dál více oživuje naději kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Na poslední postupovou příčku nyní ztrácí necelých pět set bodů, dalších 320 bodů ještě může uhrát ve Vídni. Tisíc jich bude ve hře příští týden na Masters v Paříži.



O již páté letošní finále, v nichž v této sezoně uspěl v Rotterdamu, Marseille, Lyonu i Antverpách, si vítěz 16 turnajů ATP zahraje s dalším německým sokem Philippem Kohlschreiberem, s nímž vyhrál 10 z 11 vzájemných soubojů. Jedinou porážku utrpěl před osmi lety na Světovém poháru družstev na antuce v Düsseldorfu, poslední výhru slavil loni právě ve Vídni.

Čytřiatřicetiletý Kohlschreiber dnes vyřadil 7-5 7-6 ve formě hrajícího Argentince Diega Schwartzmana a do vídeňského semifinále postoupil už počtvrté v kariéře. Dál však ještě nebyl.

Lucas Pouille vyhrál nad slavnějším krajanem Richardem Gasquetem už třetí vzájemný duel po sobě. Dnes ve Vídni zvítězil 7-6 6-1 a vedení v celkové bilanci zvýšil na 3-1.

O finále si třiadvacetiletý Francouz zahraje s Britem Kylem Edmundem (h2h 1-1), který zdolal 6-2 7-5 Němce Jana-Lennarda Struffa.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.621.850 eur
páteční výsledky (27. 10. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsonga (8-Fr.) - A. Zverev (1-Něm.) 7-6(6) 6-2
Pouille (Fr.) - Gasquet (Fr.) 7-6(5) 6-1
Edmund (Brit.) - Struff (Něm.) 6-2 7-5
Kohlschreiber (Něm.) - Schwartzman (Arg.) 7-5 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
dufam, ze to vyjde!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist