Turnaj mistrů obsazen. Poprvé se kvalifikoval Polák Hurkacz

5. 11. 2021, 23:48
Aktuality 4
Polský tenista Hubert Hurkacz si postupem do semifinále turnaje Masters v Paříži zajistil účast na Turnaji mistrů. Na závěrečný podnik sezony, který se odehraje od 14. listopadu v Turíně, se kvalifikoval poprvé v kariéře. Poslední volné osmé místo ve startovním poli získal díky dnešnímu vítězství nad Australanem Jamesem Duckworthem 6-2 6-7 7-5.
Profily hráčů
Hubert Hurkacz (© AFP)

Čtyřiadvacetiletý Hurkacz se do sestavy pro Turnaj mistrů prosadil jako druhý Polák v historii. Naváže na start Wojteka Fibaka z roku 1976 a korunuje tak vydařenou sezonu, v níž získat na okruhu ATP tři tituly a ve světovém žebříčku se dostal na 10. místo.

V pořad letošní sezony přeskočil Hurkacz díky dosavadnímu vydařenému vystoupení ve francouzské metropoli dosud osmého Jannika Sinnera. Italský tenista vypadl v Paříži ve 2. kole.

Ve čtvrtek získal po postupu do čtvrtfinále jako sedmý hráč jistotu Nor Casper Ruud. Už dříve se kvalifikovali Novak Djokovič, Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrej Rubljov a Matteo Berettini.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
sojka1
nemam se kde poradovat a HuHu je a zda se, ze nejen pro me, bez barvy, chuti a zapachu, tak mu to tu ozivim... :-)) Stefan dal v Chorlottesville kanara Wolfovi a vratil mu predchozi horkou porazku z Las Vegas, parada! Come on!!!
Reagovat
sojka1
a Stefan v pohode, ztratil ve finale jen 5 gamu, pekne! Tak jedem na dalsi -iče... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zaslouženě, a to už mu nikdo nevezme!smilesmile
Reagovat
Pavol
Pridávam sa ku gratulácii. smile
Vybojoval to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist