Turnaj mistryň v Praze? Asi by nebyl lepší konec sezony, zasnila se Plíšková

13. 9. 2017, 18:35
Aktuality 30
Nalíčená, načesaná a pěkně oblečená pózovala Karolína Plíšková s panoramatem Prahy v zádech. Nedávná světová jednička dnes podepsala nový sponzorský kontrakt a zasnila se, jak by bylo krásné končit sezonu na Turnaji mistryň konaném v Praze. "Kdybych mohla pomoct, tak bych to udělala," řekla.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© facebook K. P.)

Aktuálně hostí vrchol roku pro osmičku nejlepších koncem října daleký Singapur, kam by se měla Plíšková podruhé za sebou kvalifikovat. Myšlenka na pořádání tzv. Masters v české metropoli by se světové čtyřce hodně zamlouvala.

"To by bylo hodně zajímavé. Singapur je pro všechny daleko a hraje tam hodně Evropanek, skoro všechny. Kdyby byl Turnaj mistryň v Praze, tak myslím, že by lidi přišli. Je nás tam navíc dost Češek i v deblu," uvedla Plíšková.

V Singapuru by se měl Turnaj mistryň konat ještě příští rok. Teoreticky by tak bylo možné o přesunu do Česka reálně uvažovat. "Vím, že spousta lidí si to přeje a my hráčky taky. Uzavřít sezonu doma v Praze na Turnaji mistryň, asi by nebyl lepší konec sezony, ať už by to dopadlo jakkoli," řekla pětadvacetiletá Plíšková.

O událost údajně usiluje několik měst, což potvrdila WTA ve svém prohlášení. Mají mezi nimi figurovat například Manchester a Petrohrad.

Plíšková má za sebou osm týdnů v roli světové jedničky a americké turné, na kterém obhajovala hodně bodů. Na US Open vypadla ve čtvrtfinále a klesla v žebříčku na čtvrtou pozici. "Jako úlevu to úplně necítím, ale na turnajích se mi možná bude hrát teď v Asii líp, protože tam neobhajuju tolik bodů," řekla Plíšková.

V neděli odletí do Tokia, pak ji čekají velké turnaje ve Wu-chanu a v Pekingu. "Už nemůžu mít moc jiný cíl než se dostat do finále nebo turnaj vyhrát. A to by bylo skvělé, nikdy jsem se v Asii takhle daleko nedostala," uvedla Plíšková.

Stále má šanci bojovat o post světové jedničky na konci roku. Aktuálně je špička hodně vyrovnaná. "Může se to párkrát prostřídat. Být jedničkou na konci roku je cennější než v průběhu sezony, kdy se to může měnit," ví moc dobře.

Kdyby si ale mohla vybrat, jestli vyhrát Turnaj mistryň, nebo být jedničkou, zvolila by první variantu. "Po každé dřině na turnaji bych chtěla zvednout pohár. Jednička se ničím neslaví, to si můžu oslavit doma, ale žádný pohár vám nikdo nedá. Já bych si vybrala vyhrát Singapur," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Nový partnerem Plíškové se stala rakouská pojišťovna a hráčka zaklepala, že se jí zatím zranění vyhýbají. Kdyby mohla, pojistila by si svůj servis. "Který potřebuju, aby fungoval skoro v každém zápasu," smála se královna es na okruhu WTA a dodala: "Jinak asi ruku a hlavu, nohy u mě nejsou častokrát tak potřeba."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
misa
na zbytek sezony:
Wuhan, Peking, Linec, Lucemburk.

http://www.lucie-safarova.com/next-tournaments-lucie-safarova-2017/

To je dost našlapaný rozvrh, zejména přesun z Číny do Rakouska bude dost náročný. Uvidíme... Nicméně Lucie má poslední započítaný výsledek do žebříčku za 30 bodů, pokud zítra postoupí, tak se hranice zvedne na 55 bodů. Smysl tak pro ni budou mít na internationalech min. semifinále.
Reagovat
Frick
No, uvidíme. Málo toho neni. Otázka jak skloubit ambice v singlu a deblu.

A pokud by to vyšlo oboje, tak by se nezastavila. Hrála by Lucka pořád.

Účast v Linzi bych viděl jen v případě, že by brzy vypadla v Pekingu.
Reagovat
Frick
Je docela paradox - v létě jsem Lucku kritizoval za její vskutku skromnej a teď tahle nálož.

Jako pro "jenomsinglistku" by to dávalo smysl - kdyby vyletěla v Pekingu v R64/R32, tak než čekat 14 dní na Lucemburk - OK. Ale pokud třeba udělá v Pekingu s Bárou to "svoje" SF, tak nevim, nevim.

I z tohoto pohledu se trochu divim Moskvě, že tam nechtěly hrát, když by tam byla šance udělat až 470 b. v deblu. Byť je pravdu, že si tam debla střihnou asi i Vesnina s Makaronem. Ale tak uvidíme, jak se to vyvrbí. Ale co si budem namouvat - představa 2 českých párů a celkem šesti našich deblistek na TM by byla vskutku zajímavá :o)
Reagovat
Fandina
když je tu Laver Cup, tak proč ne TM. Moc by se mi to líbilo.
Reagovat
Torn
Rozhodně by to bylo daleko lepší a pro fanoušky obecně dostupnější než něco v Asii. Navíc pro okolní země není ČR a tedy Praha nic nad finanční limity. Sice je tu možná už v tu dobu docela zima, takže koťátko zmrzne, ale hrají uvnitř, takže proč ne...
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/pliskovakarolina/posts/1522629531155720

Musím se přznat, že jsem o této společnosti nikdy neslyšel, takže sponzorstvím Káji se určitě zviditelnila. Aspoň v mých očích. Ale jedno bych jí velice doporučil - určitě k nám musí vstupovat ne jako "Merkur" ale jako "Pojišťovna Merkur". Její loga byly přítomný už třeba na TK kdy se stala #1 a musím se přiznat - byl to nadliský úkol zjistit, co to ten Merkur vlastně je za firmu.

Když se dá do Gůgla výraz "Merkur", tak vás odkáže na planetu, stavenici, kemp, hotel, casino, restauraci... já jsem tehdy na ten "Karolínin" Merkur přišel, až když jsem logo dal do vyhledávání podle obrázku!
Reagovat
Torn
Tak jí sponzoruje planeta Merkur, no a co... :D
Reagovat
Enterprise
Tak to by pod její záštitou mohla proběhnout nějaká pořádná intergalaktická pařba :-)
Reagovat
Torn
Docela mne v té souvislosti pobavil tvůj nick. :D
Reagovat
Enterprise
Mě ani tahle souvislost nejprve nedošla :-). Jsem fanda do historie a můj nick je odkaz na trochu jinou Enterprise. Ale tvůrci Star Treku pojmenovali svou vesmírnou loď podle té letadlové, protože svého času byla taky po určitou dobu jediná (v celém Pacifiku) proti nepřátelské (japonské) flotile.
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké a na ČT 2 zrovna běží jednotlivé epizody.
http://www.televize.cz/index.php/tv-program/letadlova-lod-enterprise-bitva-v-leytskem-zalivu-9-10-5250494
Reagovat
gigin
Doktor se skupinou mediků jde na vizitu. Vejdou do pokoje, tam pacient onanuje pod peřinou. Doktor taktně vyvede mediky a povídá jim:
"To je tady obvyklý problém - přetlak semene, holt si pacient musí občas takhle ulevit."
Vejdou do druhého pokoje, tam pacient ruce za hlavou, krásná sestřička mu poskytuje orální sex.
Doktor ke studentům: "Stejný problém, jiná pojištovna..."
Reagovat
blixa
Sakra, která ???!!!! Ta už by se v našem věku hodila !! :D :D
Reagovat
gigin
Hornická zaměstnanecká.
Reagovat
Frick
Honická?
Reagovat
blixa
Hmmmm, pozdě !!! Škoda ...

http://www.podnikatel.cz/rejstrik/hornicka-zamestnanecka-zdravotni-pojistovna-v-likvidaci-47309113/
Reagovat
gigin
To byla otázka času :DDD
Reagovat
Torn
Nedostatek ochotných "sestříček"?:D
Reagovat
marekv
ochotný byly, ale když viděly, že si je ty horníci nemyjou...
Reagovat
Frick
Gigine, co kdyby si to přečetla voučata od Fandiny? Takový sprostý vtip.
Reagovat
gigin
Není tam ani jedno vulgární slovo.
Reagovat
vendulkabendulka
Tys nikdy neslyšel ani o frndě, přesto ji má polovina populace.
Reagovat
gigin
Cosi jsem už viděl.
Reagovat
vendulkabendulka
To patří Frickovi, kterému se i děti na ulici smějí.
Reagovat
gigin
Jo tak. Promiň Vendulko.
Reagovat
VlS
Fricku a makej, než to zkontroluješ, budeš stařec a to už pak bude strašně nostalgická dřina
Reagovat
marekv
Tý brďo, tady jí to sluší :-)
Reagovat
com
tak takhle vyretusovanej je peknej kazdej :D
Reagovat
Torn
Zase taková retuš to není, videa, kde je tiskovka a není tam "Kája po zápase na kurtu", je skutečně hezká a to já neříkám jen tak. :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1000
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist