Turnaj v Praze byl rozlosován. Plíškovou čeká Giorgiová

29. 4. 2017, 17:33
Aktuality 36
V Praze byl rozlosován podnik WTA International, kterého se příští týden zúčastní minimálně šest českých tenistek. Nasazenou jedničku Karolínu Plíškovou v prvním kole vyzve Italka Giorgiová, Barbora Strýcová se utká s německou kamarádkou Julií Görgesovou.

Na kurtech pražské Sparty ve Stromovce byla dnes rozlosována hlavní soutěž 3. ročníku J&T Banka Prague Open. Podnik kategorie WTA Internationl je dotovaný částkou 250.000 dolarů a startuje v pondělí.

Nasazenou jedničkou je předloňská šampionka a světová trojka Karolína Plíšková. Domácí favoritka se v prvním kole utká s Italkou Camilou Giorgiovou, se kterou vyhrála všechny tři vzájemné duely. Naposledy uspěla loni právě v Praze, když ztratila jen tři gamy.

Turnajová trojka Barbora Strýcová má za soupeřku Němku Julii Görgesovou, s níž v minulosti odehrála čtyři desítky deblových zápasů. Vzájemnou bilanci ve dvouhře spolu mají vyrovnanou 4-4.

Obhájkyně titulu a pátá nasazená Lucie Šafářová se utká se Slovenkou Kristínou Kučovou a osmička Kateřina Siniaková narazí na Danku Koviničovou z Černé Hory.

Kristýna Plíšková změří síly s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou ze Srbska a sedmnáctiletá vítězka nedávného turnaje v Bielu Markéta Vondroušová si zahraje s Němkou Carinou Witthöftovou.

Talentovaná Vondroušová může být teoreticky první Češkou, která se v pavouku utká s druhou nasazenou a další bývalou jedničkou Caroline Wozniackou, a to nejdříve ve čtvrtfinále. Dánku v prvním kole prověří Japonka Misaki Doiová.

Další Češky navíc mohou do hlavní soutěže postoupit z tříkolové kvalifikace. Do té dnes úspěšně vstoupily Tereza Smitková, Denisa Allertová, Karolína Beránková a Anastasia Zarycká, která uspěla v souboji s krajankou Monikou Killnarovou. Ve hře jsou ještě Lucie Hradecká a Tereza Martincová.

Finále turnaje v pražské Stromovce je na programu v sobotu 6. května.

• J&T BANKA PRAGUE OPEN 2017 •
Praha / Česko, antuka, 250.000 dolarů
(01. - 06. 05. 2017)
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Giorgiová (It.) | h2h 3-0
Strýcová (3-ČR) - Görgesová (Něm.) | h2h 4-4
Šafářová (5-ČR) - K. Kučová (SR) | h2h 0-0
Siniaková (8-ČR) - Koviničová (Černá Hora) | h2h 0-1
Kr. Plíšková (ČR) - Jankovičová (Srb.) | h2h 0-0
Vondroušová (ČR) - Witthöftová (Něm.) | h2h 0-0
kompletní los dvouhry |
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
Pedronegro
no, prdelku by Kája měla dát, u ostatních je to spíš buď anebo, s tím že mohou mile překvapit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to na veľmi zaujímavý turnaj. :-)

Slovenky podobne ako Češky žreb veľmi nešetril, snáď sa k Čepelovej a Kučovej pridá ešte aj Šramková z kvalifikácie, vidím to ako celkom reálne.

Kučová s Luciou asi veľa vody nenamúti, nádeje skôr vkladám do Čepelovej, po Istanbule je v celkom solídnej forme, kým Konjuhová toho v tejto sezóne veľa nepredviedla.

Titul asi najviac doprajem Caro, lenže tej do druhého kola vychádza Ostapenková, s ktorou prehrala v Charlestone. :-(

Tip na finále: Kar. Plíšková - Šafářová, víťazka Karolína
Reagovat
marcel19752
Poslední zápasy skreč a tak jsem čekal nějaké zranění po, kterém to asi nebude ono i vzhledem jak Sasnovič odehrála turnaj v Bielu a kvalifikaci jsem ji nedával šanci. Gratulka potěšila
Reagovat
horska.kraslice
Taky jsem jasně favorizovala Sasnovič, zejména po jejím výkonu ve FC. Ale možná právě to emocionální i fyzické vyšťavení fed cupem sehrálo roli.
Reagovat
Enterprise
Já taky jasně favorizoval Sasnovič, protože jsem viděl dva její zápasy v Bielu, kde prohrála až s Kontaveit ve třetím setu, když doplatila na únavu, protože musela hrát předtím i kvalifikaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jediná česká hráčka, která je mi sympatická v rozhovorech... :)
https://www.youtube.com/watch?v=YykbWFB1BKg
Reagovat
tommr
nejhůř je na tom asi Kristýna Plíšková, která je proti Jankovicový téměř bez šance na výhru. Nejlíp je na tom naopak Karolína Plíšková, která by si na Giorgiový mohla spravit chut po nečekaně brzkým vyřazení ze Stuttgartu ...
Reagovat
EllNino
neřekl bych, že bylo nečekané ... na antukové prohry si budeme muset u Karolíny zvyknout, je tam sotva poloviční ... k tomu silná nahecovaná dommácí hráčka, které jsi předpovídal úspěch, takže jsi to určitě aspoň trochu čekat musel, zvlášť po skalpu Světlany, která je mnohem lepší antukákou než Kája
Reagovat
FulnekUltras
Jak říkám, ten vypuštěný FC bude ještě mrzet - i když "na určité společenské úrovni" mezi "mladšími, schopnějšími a vzdělanějšími" je to teď téma pomalu tabu.
Reagovat
EllNino
proč by ji měl FC mrzet, když už 2x vyhrála :D Ona chce vyhrát GS, ne Fed Cup
Reagovat
FulnekUltras
tak já ji podle Lendla zatím ještě neměřím - a do GS pořád dost času
Reagovat
blixa
On myslel že jeho to bude mrzet ... ne Káju .. :D :D
Reagovat
FulnekUltras
Až si někdo za 10 let vzpomene na náš ženský tenis v roce 2017, vždycky to bude spojené s nucenou absencí Petry a s faktem, že jsme se zbytečně vysrali na FC s USA. Nějaká ta 4. kola, max. čf GS neuvíznou v paměti skoro nikomu.
Reagovat
blixa
Tak zatím tu nepříčetně vysíráš akorát ty s dementem Frickem. Za 10 let si nikdo na nějakej přiblblej FED Cup vůbec nevzpomene. Historicky uzavřená záležitost.
Reagovat
Fandina
Nemáš pravdu blixa, na FED si vzpomene každý, ať už má jakýkoli formát. Dřív se také nehrál tak, jako dneska, ale má svou minulost stejně tak jako DC.
Reagovat
smazaný uživatel
I ty stalinisto!
Reagovat
Frick
Tak zase sezona není jen o GS. Předpokládám, že nepohrdne PM, P5 ani normálním Premierem. Tak proč by měla pohrdat Fed Cupem?
Reagovat
EllNino
protože prostě Fed Cup se tomuhle nevyrovná, protože je to týmová soutěž a individuální úspěchy mají větší cenu ... to je jako získat zlato ve štafetě, taky bude vždycky víc zlato v individuálu :D
Reagovat
Frick
Jenže možná/asi je lepší získat zlato ve štafetě na OH ne bejt první v indv. závodě na SP...
Reagovat
EllNino
nepleť jabka s hruškama ...
Reagovat
Fandina
myslím, že to neplete, protože pořád se jedná o jeden a ten samý tenis, jen hraný v jiném formátu
Reagovat
blixa
Taky bych neřekl že nečekaně brzkým. Před zápasem jsem viděl šanci tak 1:5. Pravda, vzhledem k průběhu je to nakonec škoda ale co.
Reagovat
tommr
já Karolíně tentokrát hodně věřil a její porážka se Siegemundovou mě hodně rozladila. Takovýhle zápasy by světová trojka ztrácet neměla bez ohledu na povrch ... :(
Reagovat
EllNino
no ten první set vyhrát měla, to bez debat ... ale právě ten povrch u Karolíny rozhoduje
Reagovat
tommr
včera dělala i chyby, který neměly s povrchem nic společnýho. Třeba na síti jsem jí tak špatně ještě hrát neviděl ... :(
Reagovat
EllNino
prostě jí Laura ukázala, že je tam doma, já bych z tohohle turnaje a celkově z antuky nedělal moc velkou vědu, prostě se uvidí, kolik toho utáhne silou, nic moc neobhajuje, jedině, kde by mohla něco nahrát, je Madrid, jinak to moc neřeším :)
Reagovat
blixa
Tak nějak. I když tak čtvrté kolo na RG by taky potěšilo.
Reagovat
EllNino
tak na antuce na každém turnaji pro Karolínu záleží na losu ...
Reagovat
tommr
hráčka s jejíma ambicema se musí naučit hrát i na antuce. Když to dokáže Sharapka tak to musí dokázat i Karolína ...
Ted je navíc období kdy je v ženský špičce přechodně snížená konkurence (spousta top-hráček je bud vůbec nehraje nebo je z formy) a Karolína by toho měla náležitě využít ...
Reagovat
EllNino
Sharapka je daleko pružnější a rychlejší než Karolína, ta se po antuce pohybuje jako slon v porcelánu
Reagovat
tommr
Sharapka s tím pohybem na antuce měla dřív taky problémy a sama žertem říkala, že se tam cítí jako "cow on ice" ... :)
Reagovat
Frick
No jo - jenže neni jedinej recept na Madrid ten, že musí rychle vylítnout z Prahy?

Finále v Praze a obratem vyhrát v Madridu aspoň 4 zápasy do toho SF - bylo by to v Kájinejch silách?
Reagovat
EllNino
uvidíme :) ...
Reagovat
George_Renel
Když mohli pořadatelé na nehrající hráčku čekat do středy,
mohli by na světovou trojku klidně do čtvrtka, ne?
Reagovat
lars
nemohli. Madrid je PM. nejpozdeji v nedeli musi hrat 1. zapas
Reagovat
horska.kraslice
Bára: Myslím, že poslední dva roky jsem začala mít antuku ráda. Možná je to tím, že mi můj kouč a kondiční trenér vysvětlili, jak se na ní hýbat. Takže mám určitě antuku radši než dřív.

Týna: Pro mě je to asi nejhorší povrch. Pohyb je na ní jiný a spousta holek se hýbe líp než já. Mají nízko těžiště, sklouznou se a ještě umějí míče rotovat, což já moc nehraju. A nekloužu se skoro vůbec. Ale možná je to psychické a jen si namlouvám, že na antuce nemůžu nic uhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist