Týmové jedničky nezaváhaly. Boje o finále jsou vyrovnané v Glasgowě i v Bruselu

18. 9. 2015, 18:48
Aktuality 4
DAVIS CUP - Ve skotském Glasgow se bojuje o postup do finále Davisova poháru, po pátečních dvouhrách ale do něj nemá blíže ani jeden tým. Roli favoritů totiž potvrdil jak domácí Andy Murray, tak hostující Bernard Tomic. Stav 1-1 na zápasy je i v Bruselu, kde hrají domácí Belgičané s Argentinci.
Andy Murray

Andy Murray zahájil semifinálový duel Velké Británie s Austrálií hladkou výhrou nad Thanasim Kokkinakisem 6-3 6-0 6-3 a poslal domácí tým před bouřlivou kulisou v Glasgowě do vedení 1-0. Třetí hráč světového žebříčku Murray nedal soupeři na kurtu žádnou šanci a úvodní duel ovládl za hodinu a 49 minut. 

"Byl to úžasný zápas a jsem rád, že jsem předvedl dobrý výkon. Diváci byli skvělí od začátku do konce a to samé teď bude potřebovat Dan," řekl po utkání BBC Murray. 

Také ve druhé dvouhře k překvapení nedošlo, zápas však nabídl mnohem větší drama. Hostující Bernard Tomic nedokázal proti aktuálně až 300. hráči světa Danielu Evansovi za stavu 2-0 na sety dopodávat zápas a domácí outsider se vrátil do hry. Tomic ale nakonec uspěl, vyhrál 6-3 7-6 6-7 6-4 a soupeři oplatil porážku z loňského US Open. 

Britové usilují o postup do finále týmové soutěže po 35 letech. Australané,
kterým chybí nedisciplinovaný Nick Kyrgios, čekají na finále 12 let.


Ve druhém semifinále hrají v Bruselu o postup do finále Belgičané s Argentinou a stavu je rovněž nerozhodný 1-1. Domácí po úvodní dvouhře vedli zásluhou Davida Goffina, který porazil 7-5 7-6 6-3 Federica Delbonise. V druhém zápase ale hostující Leonardo Mayer udolal po bezmála čtyřech hodinách boje 7-6 7-6 4-6 6-3 Steva Darcise a oslavil osmé vítězství v zápase Davisova poháru v řadě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Davor1
Andy s Jamiem. Podľa predpokladov. Come on !!
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/09/19/ao.jpg
Reagovat
Davor1
Andy dobre vyučil Kokkiho. Zajtra ale musia vyhrať Briti štvorhru, inak to nepôjde. Určite nastúpi aj Andy, verím, že to proti "dôchodcovi" Lleytonovi a drevenému Samovi zvládnu. Potom už bude zápas s Tomičom formalita...
Reagovat
s7RanG
Souhlas. Taky doufám v nasazení Andyho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist