Unavený Gasquet ve finále proti Berdychovi nenastoupí, Francouze nahradí Nišikori

10. 1. 2014, 17:22
Aktuality 6
Richard Gasquet se kvůli únavě odhlásil z exhibice v Kooyongu, kde měl zítra nastoupit k finálovému klání proti Tomáši Berdychovi. Český tenista ale o generálku na Australian Open nepřijde, o titul si zahraje s Japoncem Keiem Nišikorim, kterého porazil už ve čtvrtek v semifinále.
Richard Gasquet

Richard Gasquet sice dnes postoupil přes zraněného Gillesa Simona do finále, krátce poté ale oznámil, že do něj nenastoupí. Sedmadvacetiletý Francouz, jenž stále laboruje s bolestmi zad a ve středu přiznal problémy s fyzickou kondicí, se omluvil kvůli únavě. Ušetřený čas chce věnovat odpočinku před Australian Open, které začíná už v pondělí a Gasqueta na úvod čeká někdo z kvalifikantů.

Tomáši Berdychovi ale prestižní trofej do klína bez boje nespadne. A asi je rád, neboť nepřijde o generálku na Australian Open. kde začne proti Nedovjesovovi. Český tenista si o titul zahraje s Keiem Nišikorim, kterého porazil ve včerejším semifinále. Japonec měl zítra nastoupit do zápasu o 3. místo proti Simonovi, jenž také odstoupil, a pořadatelé tak zápasy spojili.

I když je letošní ročník značně poznamenaný zraněními, finálový zápas o náboj nepřijde. Oba tenisté totiž touží po zařazení mezi bývalé šampiony Peta Samprase, Andrého Agassiho, Andyho Roddicka, Rogera Federera či Lleytona Hewitta.

"Tento turnaj má velkou historii a stát se jedním z vítězů by pro mě byla velká čest. Byl bych moc rád, kdyby bylo na trofeji i mé jméno," přeje si Berdych připravující se na úvodní grandslam sezony, na kterém pravidelně dosahuje slušných výsledků. Poslední tři roky skončil vždy až ve čtvrtfinále.

Nišikori by zase rád napodobil úspěchy svého nového trenéra Michaela Changa. "Michael vyhrál tento turnaj v 90. letech hned třikrát a já bych byl moc rád, kdyby se mé jméno objevilo vedle jeho," řekl japonský tenista.

Finále 27. ročníku začne v sobotu v 4:30 SEČ.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
PetaM
Taky mohli být vynalézavější a dát do finále někoho, s kým Tom ještě nehrál .. :D Ale škoda Richarda, že má teď takové problémy :( :( AO asi pro něj dobře nedopadne ... :/
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že Richard má teď takove problemy. A jak již proběhlo pár diskuzí níže, musím se do nich vložit. Gasquet je velmi talentovaný tenista, stačí se podívat na jeho výsledky a přístup a hned je vám to jasne. Jen hold tyhle problemy s fyzičkou asi nebuodu náhody ale zpět k věci.

Docela jsem zvědavý, jakeho kvalifikanta potká v 1. kole AO. Pokud to bude někdo slušný, asi neodolám kurzu u SK a vsadím proti Richardovi. Přeci jen, jakmile bude soupeř, který ho dotáhne do 4. resp 5. setu, očekávám, že to Gasquet neurve.

Díky za ohlasy a Vaše náhory ;)
Dany
Reagovat
smazaný uživatel
S tím druhým odstavcem naprosto souhlasím! Ten kurz bude mít určitě obrovskou value. Pokud Richard postoupí, tak bych proti němu chodil každé další kolo, vždy záleží na kurzu.
Reagovat
Fandina
Chodil bych proti němu každé další kolo. Takže každé další kolo bych prohrával ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně jsi to pochopil. Pokud bude první 3 kola proti němu kurz 5 a více tak se to pořád vyplatí i když vypadne až ve třetím kole, když budeš pořád dávat za stejný vklad :)
Reagovat
Fandina
Tak to snad platí vždycky, když se sází proti někomu. A může se stát, že se Ríša vzchopí a bude postupovat dál a dál. Ale jinak díky za vysvětlenou ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist