V Bad Gasteinu dnes uspěla jen Benešová

15. 7. 2008, 18:33
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - V rakouském Bad Gasteinu se dnes narozdíl od včerejšího deštivého dne hraje zatím bez přestávky. Do druhého kola už dokázala postoupit Iveta Benešová, naopak Klára Zakopalová své úvodní střetnutí nezvládla. Stejně dopadla i Lucie Šafářová, která ve večerním zápase podlehla 320. hráčce světa.
Iveta Benešová

Česká tenistka Klára Zakopalová vypadla v Bad Gasteinu hned v prvním kole. Na rakouské antuce dnes nestačila na Estonku Maret Aniovou, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Zakopalová s ní prohrála 5-7 6-4 3-6.

Iveta Benešová na rozdíl od krajanky Kláry Zakopalové první kolo v Bad Gasteinu zvládla. Česká tenistka, která je na antukovém turnaji sedmou nasazenou, na cestě za postupem strávila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou na kurtu dvě hodiny a dvacet minut.

Benešová prohrála první set v tie-breaku, ale další dvě vyrovnané sady získala pro sebe v poměru 7-5 6-4. O postup do čtvrtfinále se utká s Ruskou Galinou Voskobojevovou.

Lucie Šafářová v Bad Gasteinu v prvním kole nestačila dokonce na 320. hráčku světa Melanii Klaffnerovou. Osmnáctiletá Rakušanka se dostala do soutěže jen díky divoké kartě od pořadatelů a při pátém startu na domácích podnicích WTA se poprvé v kariéře dočkala výhry. Českou tenistku porazila 6-3 6-4. 

Čtvrtfinalistka loňského Australian Open Šafářová se v této sezoně trápí a přišla o post české dvojky za Nicole Vaidišovou. Matný výkon předvedla i na rakouské antuce, když udělala celkem devět dvojchyb a s outsiderkou dvakrát ztratila podání. Sama ani jednu ze dvou šancí na brejk nevyužila a s turnajem se rozloučila.

Zítra se na rakouské antuce představí ještě dvě úspěšné české kvalifikantky - Lucie Hradecká se střetne s Číňankou Shuai Zheng a Tereza Hladíková se Španělkou Nurií Llagosteraovou. Pro dvacetiletou Hladíkovou to bude první utkání na okruhu WTA.

WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 175.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (7-ČR) - Flipkensová (Belg.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:4, Aniová (Est.) - Zakopalová (ČR) 7:5, 4:6, 6:3, Klaffnerová (Rak.) - Šafářová (ČR) 6:3, 6:4, Voskobojevová (Rus.) - Mamičová (Chorv.) 4:6, 6:4, 6:0, Parmentierová (Fr.) - Garbinová (It.) 6:2, 7:6.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist