V Baku už se hraje bez Češek, Plíšková i Martincová vypadly

25. 7. 2013, 13:33
Aktuality 2
Turnaj žen v ázerbajdžánské metropoli Baku už pokračuje bez české účasti. Krátce po sobě dnes v boji o čtvrtfinále vypadly Kristýna Plíšková i Tereza Martincová, které nezvládly své dobře rozehrané zápasy.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková, která v Baku na rozdíl od své sestry Karolíny první zápas zvládla, dnes nastoupila proti stejně staré Magdě Linetteové. Souboj se soupeřkou, kterou v jediném dosavadním vzájemném zápase porazila a která je ve světovém žebříčku o téměř sto míst níž, odstartovala Plíšková ztrátou podání, ovšem od stavu 1-3 získala pět her v řadě a tím i první set.

Další dvě sady ale ovládla Linetteová, která mohla české tenistce v rozhodujícím dějství dokonce nadělit 'kanára'. Za stavu 0-5 Plíšková ještě uhrála dvě hry, na zvrat už ale síly nenašla a prohrála 6-3 1-6 a 2-6.

Souběžně se 135. tenistkou světa bojovala o své první čtvrtfinále v kariéře také teprve osmnáctiletá Tereza Martincová, která i svůj čtvrtý zápas v Baku odstartovala výborně. V duelu s Tadejou Majeričovou vedla česká kvalifikantka už 5-1; postupně ale neproměnila čtyři setboly, což se jí vymstilo ve zkrácené hře, kterou ztratila poměrem 5-7.

Ve druhém setu Martincová dokázala za stavu 3-5 odvrátit tři mečboly, čtvrtý už ale Majeričová proměnila. Česká tenistka přesto může vystoupení v Baku brát jako úspěšné. Při druhém startu v hlavní soutěži na okruhu WTA v kariéře si v úvodním kole proti Oksaně Kalašnikovové z Gruzie připsala první výhru mezi elitou.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Linetteová (Pol.) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:1, 6:2, Majeričová (Slovin.) - Martincová (ČR) 7:6 (7:5), 6:3, Svitolinová (7-Ukr.) - Burnettová (It.) 6:0, 7:6 (7:3).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Titan
Toto léto zdá se býti z tenisového hlediska globálně řečeno nanejvýš podivné a nepěkné...
Reagovat
nouma
Krystíny je moc velká škoda začala nekompromisně a nakonec pak dva sety dělá jen komparz polce. Nevím co si o tom myslet ale tak doufám že to nebylo způsobeno nějakým zraněním? I když by to docela odpovídalo ale proč by se ak trápila v 3 setu? No pravdy se nedozvíme ale i tak děkuji Krystíně za výhru v 1 kole nad Dolonc. Co se týká terezky tak byl to čestný souboj a vyrovnaný budu ji nadále sledovat mohla by to dotáhnout daleko. No nic příští týden se snad bude dařit lépe?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist