V bojích o medaile jsou i Krejčíková se Siniakovou! Ve čtvrtfinále vyřadily Australanky Bartyovou se Sandersovou

28. 7. 2021, 07:47
Aktuality 12
OH TOKIO - Český tenis má zastoupení v bojích o olympijskou medaili ve dvouhře i ve čtyřhře. V Tokiu se o to postaraly nejvýše nasazené Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které v Tokiu zvládly dva třísetové souboje během necelých 19 hodin a postoupily do semifinále. V boji o něj dnes udolaly 3-6 6-4 10-7 Australanky Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou. O finále se utkají s ruskou dvojicí Kuděrmetovová/Vesninová, se kterými prohrály letos ve čtvrtfinále Wimbledonu.
B. Krejčíková a K. Siniaková

Do semifinále, které je zárukou bojů o olympijskou medaili, dnes postoupila ve dvouhře Markéta Vondroušová a jen o pár desítek minut později se to povedlo i deblistkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové.

Ty ke čtvrtfinálovému nastoupily jen 17 hodin poté, co včera večer zvládli fyzicky i psychicky náročné osmifinále proti španělskému páru Paula Badosaová a Sara Sorribesová.

A po třísetovém boji si dnes nejvýše nasazené Češky poradily i s Australankami Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou, které na zapadlém kurtu číslo 6 zdolaly po obratu 3-6 6-4 10-7.

Krejčíková a Siniaková přišly o první set poté, co druhá jmenovaná neudržela servis ve čtvrté hře. "Australanky nastoupily famózně, ze začátku nás úplně přejely," uznala Krejčíková.

Češky se dlouho nemohly prosadit při podání Australanek a povedlo se jim to v nejlepší možný moment. První brejkbol utkání vybojovaly za stavu 5-4 ve druhém setu při podání singlové jedničky Bartyové a po prohozu Krejčíkové sadu uzavřely.

Tenisové medaile na OH:
0x zlato, 2x stříbro, 4x bronz
Atlanta 1996
bronz J. Novotná
stříbro J. Novotná/
H. Suková
Londýn 2012
stříbro A. Hlaváčková/
L. Hradecká
Rio de Janeiro 2016
bronz P. Kvitová
bronz L. Šafářová/
B. Strýcová
bronz L. Hradecká/
R. Štěpánek
Tokio 2020(21)
??? M. Vondroušová
??? B. Krejčíková/
K. Siniaková

"Brejkly jsme nejtěžší hráčku, kterou jsme mohly brejknout. To nám hodně pomohlo a je to hodně srazilo," řekla Krejčíková.

V super tie-breaku si Češky vypracovaly náskok 8-4. Soupeřky snížily na 7-8, ale o dva míče později po nepřesném úderu Sandersové se už Krejčíková a Siniaková radostně objaly. "Mám obrovskou radost," pochvalovala si Krejčíková, která včera i vinou vyčerpání prohrála osmifinále dvouhry s Belindou Bencicovou.

Radost českého dua byla větší i díky náročnému programu a podmínkám v Tokiu. "Před zápasem je těžký se rozpohybovat. To teplo, program..., je to hrozně vyčerpávající. Jsem ráda, že i když se nám nepovedl první set, tak jsme hrály, bojovaly a dotáhly to," dodala Krejčíková.

O postup do finále si trojnásobné grandslamové šampionky zahrají s Veronikou Kuděrmetovovou a Jelenou Vesninovou. S Ruskami se utkají znovu po třech týdnech poté, co proti nim ve čtvrtfinále Wimbledonu nevyužily čtyři mečboly.

34letá Vesninová, která v březnu obnovila kariéru po tříleté mateřské pauze, útočí na druhé olympijské zlato. Před pěti lety v Riu získala zlato po boku Jekatěriny Makarovové.

Krejčíková se Siniakovou můžou pro Česko získat čtvrtou olympijskou medaili ze čtyřhry žen. Stříbro slavily Jana Novotná s Helenou Sukovou v Atlantě 1996 a Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou v Londýně 2012. V Riu 2016 se z bronzu radovaly Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou.

O druhé místo ve finále budou bojovat Švýcarky Belinda Bencicová s Viktorijí Golubicovou proti Brazilkám Lauře Pigossiové s Luisou Stefaniovou. Bencicová je jako jediná v semifinále dvouhry i čtyřhry.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
středeční výsledky (28. 07. 2021)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Vondroušová (ČR) - Badosaová (Šp.) 6-3 / skreč B.
Svitolinová (4-Ukr.) - Giorgiová (It.) 6-4 6-4
Rybakinová (15-Kaz.) - Muguruzaová (7-Šp.) 7-5 6-1
Bencicová (9-Švýc.) - Pavljučenkovová (13-Rus.) 6-0 3-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bartyová/Sandersová (6-Austr.) 3-6 6-4 10-7
Pigossiová/Stefaniová (Braz.) - Matteková-Sandsová/Pegulaová (4-USA) 1-6 6-3 10-6
Kuděrmetovová/Vesninová (Rus.) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (Ukr.) 6-2 6-1
Bencicová/Golubicová (Švýc.) - Pérezová/Stosurová (Austr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Poslední tři a hlavně dva dny na OH se o mě několikrát pokoušela mrtvice. Fakt jsem se tak dlouho u tenisu nenervovala, jak tady na OH. Možná proto, že holky nehrály proti sobě, jindy, když hrají, tak mě až tak nevadí, že by některá prohrála, jiná vyhraje, ale tady mě to bere a hlavně debly. STB to je tedy něco, poslední mače všech byly tak vyrovnané, že jsem myslela, že to nepřežiji. Škoda, že to Káje s Maky nevyšlo, bylo to jen o chlup.

A dneska KrejSi, to bylo také na mrtvici, nicméně, gratulka jim, že to daly.

Kudermetova s Vesninou jsou hodně dobré a moc budu držet palce, aby je daly. Celkem mě překvapuje, že sázkovky dávají KrejSi cca 1,4 protihráčkám ca 2,8. Bylo by super, kdyby to KrejSi potvrdily. Pojďte holky!!!
Reagovat
Jan
https://sport.aktualne.cz/olympijske-hry/kdyz-tu-umreme-kdo-bude-zodpovedny-teniste-nadavaji-na-olymp/r~eb56c0a4ef7611eb8fa20cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=587041&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=JTP2PASX1hJ-202107281019&dop_id=12801897
Reagovat
Jan
Skvělé holky. Porazily jste organizátory, kteří vám dali zápas do vedra s minimálním časem na odpočinek i odpočaté Australanky. Přeji úspěch v semifinále, máte Ruskám po Wimbledonu co vracet. V Riu Rusky porazily náš pár v semifinále, snad se scénář nebude opakovat.smile
Reagovat
tommr
v Riu hrála Vesnina s Makarovou, která byla myslím o něco lepší deblistka než je Kudermetova. A Vesnina je zase o pár let starší a navíc má náročnej program protože hraje i mix. Takže myslím, že by to naše holky mohly vyhrát pokud nebudou vyloženě jančit ... smile
Reagovat
Jan
Ale ve Wimbledonu se to KrejSi nepodařilo i když je Vesninová o pár let starší a Kudermetová horší deblistka. Tak snad to našim holkám vyjde. Vyrojily se pěkné zkratky. Nejdřív Háčka, pak Bucie a teď KrejSi smile Všechny spojené s pěknými výkony a GS tituly.
Reagovat
tommr
proto taky píšu, že nesmí jančit jako ve Wimbledonu kde zahodily 4 mečboly. Něco takovýho by už snad ale nedopustily ... smile
Reagovat
Jan
Vidím, že jsi optimista smile Zrovna ty smile Když se tommrování stalo legendární smile
Reagovat
Dobry-den
Měl jsem o holky fakt velký strah. A proti Ruskám to bude ještě těžší. Navíc se hraje už zítra. smile Nevím, co by se muselo stát, aby náš pár v tomto jejich rozpoložení vyhrál. smile
Reagovat
Mony
Co by se muselo stát, aby světové jedničky vyhrály?! smile
Reagovat
tommr
ten poslední zápas proti Ruskám si naše hráčky prohrály samy nevyužíváním šancí. Snad se z toho poučily ...
A co se týče únavy tak by to snad mohla být i určitá výhoda pro naše protože Vesnina ted bojuje na dvou frontách a není taky úplně nejmladší ...
Reagovat
GaelM
Obávám se, že v mixu se moc neunavila. V deblu kondice zase takovou roli nehraje, spíš psychika. Snad se naše holky dobře vyspí, v dobré formě můžou porazit kohokoliv, ale musí tomu samy věřit.
Reagovat
Fransoas
Poměrně vybojovaný postup do SF turnaje.Organizátoři to vůbec nezvládají.O to je to cennější výhra.Gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist