V Brisbane se schyluje k finále favoritek. Postupují Šarapovová i Ivanovičová

8. 1. 2015, 20:33
Aktuality 9
Ruská tenistka Maria Šarapovová se hned na svém prvním letošním turnaji přiblížila zisku premiérového titulu v nové sezoně. Světová dvojka vyhrála v Brisbane hladce i svůj druhý zápas a postoupila do semifinále. V něm je také druhá nasazená Ana Ivanovičová, která však dnes musela otáčet zápas s Estonkou Kanepiovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová ztratila při své letošní premiéře jediný game a o moc víc ji v Brisbane nepotrápila ani Carla Suárezová. Španělka si v úvodním setu neudržela ani jednou své podání a sadu prohrála 1-6. V dalším dějství si 17. hráčka světa vybrala jedinou slabší chvilku, když za stavu 1-2 znovu přišla o servis, a to favoritce stačilo k tomu, aby i svůj druhý zápas vyhrála bez ztráty setu.

"Kdybych chtěla, mohla bych si to ztížit, ale to není mým cílem," komentovala Šarapovová svou snadnou cestu turnajem, na kterém se chce připravit na Australian Open. "Vím, jak se na grandslamový turnaj připravit. Rozhodně nepřemýšlím nad tím, že musím odehrát takový (těžký) zápas. Mým cílem je jít na kurt a hrát tak, jak mám," dodala.

Loňská semifinalistka si o finále zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, jež dnes překvapivě vyřadila třetí nasazenou Angelique Kerberovou.

"Poprvé jsem se se Svitolinovou utkala loni v Pekingu. Je to mladá holka, která se díky svému ohromnému potenciálu dostala už do top 30. Rozhodně bude už hodně brzy mezi špičkou," dodala.

Na cestě do semifinále nezaváhala ani turnajová dvojka Ana Ivanovičová, která však musel postup přes Kaiu Kanepiovou vydřít. Světová sedmička ztratila prvních pět her, a ačkoli snížila na 4-5, estonská tenistka v závěru setu nezaváhala. Ve druhé sadě přišla Srbka třikrát o servis, sama ale soupeřce sebrala podání čtyřikrát a vynutila si tak rozhodující set. V něm už si dokázala všechny servisy pohlídat a díky brejku ve čtvrté hře rozhodla o svém vítězství 4-6 6-4 a 6-3.

"Začala jsem tedy hodně pomalu. Měla jsem pocit, že trefuju míče správně, ale kazila jsem jednoduché údery," popsala Ivanovičová své dnešní problémy. "První set jsem skoro dokázala otočit, ale jsem spokojená, že jsem ve druhém nezpanikařila a ve třetím už jsem měla navrch."

Semifinálovou soupeřkou srbské tenistky je Američanka Varvara Lepchenková, která porazila Rusku Allu Kudrjavcevovou dvakrát 7-5.

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 1 milion dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Suárezová (7-Šp.) 6:1, 6:3
Ivanovičová (2-Srb.) - Kanepiová (Est.) 4:6, 6:4, 6:3
Svitolinová (Ukr.) - Kerberová (3-Něm.) 4:6, 7:5, 6:3
Lepchenková (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 7:5, 7:5
Semifinálové dvojice: Šarapovová - Svitolinová, Lepchenková - Ivanovičová
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krajicková/Karolína Plíšková (Niz./ČR) - Jankovičová/Parraová (Srb./Šp.)6:2, 6:2

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
OT ... Kvalifikace Sydney Siniakova Shvedova 4:6 6:4 7:6. Super a hezký skalp pro Katku. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) Pro Katku v tomto týdnu už druhé cenné vítězství. Vlastně tak napodobila svůj vzor, i když teda neporazila Shvedovou tak jednoznačně jako Masha v Brisbane. :D Donna dneska porazila Jovanu Jaksic taky 7:6 ve třetím, takže v Sydney se dneska na mě usmálo štěstí. :) Škoda, že v dalších kolech mají holky zase silné soupeřky (Katka proti Poloně, Donna proti Tsvetaně)...

Akorát v Aucklandu se zatím nedaří. Nevím, kolik už by Caro těch brejkbolů chtěla, aby aspoň jeden proměnila. :( Ana v Brisbane taky nezačala úplně nejlíp...
Reagovat
Fandina
Bára hraje dneska moc dobře, soustavně a to je důvod, proč zatím vede a Caro se nějak moc nedaří. Tak uvidíme, jak to dopadne.
Reagovat
Fandina
OT ... hezký článek s Klárkou a autor několikrát opakuje, že odpovídá s úsměvem ... úsměv

http://www.hobartinternational.com.au/2015/01/evergreen-koukalova-just-gets-better-with-age
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Máša - Lepchenko.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně je tady článek... :)

Dneska jsem z mých favoritek viděl jenom Anu proti Kaie a bylo na co koukat... Kaia vstoupila do zápasu suverénně a možná si řekla, že proti favoritce nemá co ztratit. Hrála razantně a přesně, zatímco Ana se hledala a byla neustále pod tlakem. Když už se Ana dostala k zakončení výměny hlouběji v kurtu, tak asi z 90% Kaia uhodla stranu, protože Ana to hrála strašně čitelně (to ji tedy provázelo v celém zápase). Aně se nedařilo získávat ani vyrovnané gemy při vlastním servisu. Když už jsem se v 1. setu začínal smiřovat s kanárem, tak se Kaia nejspíš zalekla. Vedla 5:0 a 40-30, jenže pak dala dvě dvojchyby za sebou. Ana ukořistila brejk a začala stíhací jízdu. Hned následně si uhrála servis čistou hrou a v osmém gemu dala Kaia zase dvě dvojchyby. Když už jsem věřil, že Ana srovná na 5:5 (měla i jeden brejkbol), tak ale Kaiu naopak servis podržel (hlavně při shodách). Při posledním míčku 1. setu si Ana ještě zkoušela vzít jestřábí oko, ale modlila se marně. Kaia nakonec ten 1. set i přes velké problémy dotáhla... Ve 2. setu to bylo taky zajímavé. Zpočátku měla navrch Ana, která mohla dát na 5:1 ? nedala. Pak se zase probudila Kaia, která mohla srovnat na 4:4 ? nesrovnala. Nakonec byl asi klíčový moment za stavu 5:4 a 15-15, kdy si Ana vzala jestřábí oko a dobře udělala, protože jinak by rozhodčí Kaie uznali eso (byl to opravdu těsný aut). Následně se Ana dostala ke dvěma setbolům a hned ten první jí Kaia darovala dvojchybou... Třetí set už takové drama nenabídl. Rozhodující pasáž byla ve čtvrtém a pátém gemu, kdy Ana nejprve získala brejk a potom ho suverénně potvrdila čistou hrou (tři winnery z forehandu a jedno eso). Pak už ten náskok jednoho brejku udržela až do konce. :)
Průběh zápasu: http://www.livesport.cz/zapas/YslTjPw5/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Mashu jsem neviděl, protože hrála moc brzy (stejně jako Caro v Aucklandu). Každopádně to její vítězství bylo podle všeho hodně suverénní... Zítra bych chtěl vidět všechny tři moje favoritky, takže už si musím přivstat na pátou. Snad nebudu lenoch. :D

BTW: Turnaj v Brisbane dávají na SuperTennise a jak jsem dneska zjistil, tak nakonec i na Slovak Sportu (přestože to ještě na začátku týdne neměli v programu). Na Slovak Sportu 1 běžela dneska někdy po poledni repríza zápasu Any. Přímé přenosy z Brisbane dávají na Slovak Sportu 2 (který ale nemám) a ze Shenzhenu to budou dávat na Slovak Sportu 1.
http://www.slovaksport.tv/program
Reagovat
VlS
Kaia se normálně zbořila dovnitř, Ana s tím neměla nic společnýho.
Reagovat
Davor1
Obe to ale budú mať dosť ťažké, Elina tam hrá skvele, podobne aj Varvara. Elinu mám rád a budem jej fandiť ako nikdy, finále s uvrešťanou Marou by pre mňa stratilo zmysel...

Veľmi podobne to vyzerá aj v Shenzene, kde majú ako Simona, tak Petra relatívne jednoduché súperky a bolo by šokom, keby sa vo finále spolu nestretli.

A do tretice v Aucklande taktiež verím v postup dvoch najväčších favoritiek, Caro by to v súčasnej forme mala určite zvládnuť, v druhom zápase ale budem mohutne fandiť mojej obľúbenkyni Lauren Davis, ktorá tam hrá krásny tenis, dnes som ju videl proti Ule a od druhého setu hrala fakt skvele !!

C´mon, Simona, Elina a Lauren !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist