V Indianapolisu uvidí americké finále

26. 7. 2009, 09:47
Aktuality 0
ATP INDIANAPOLIS - Turnaj v Indianapolisu vyhraje po třech letech znovu domácí tenista. Třetí letošní pokus na zisk druhého titulu si vybojoval Američan Sam Querrey, který se utká s krajanem Robbym Gineprim.
Robby Ginepri

Jednadvacetiletý Američan Sam Querrey v semifinále porazil Kanaďana Franka Dancevice dvakrát 6-4 a do finále postoupil bez ztráty setu. Letos hrál o titul dvakrát, ale v Aucklandu ani před 14 dny v Newportu na premiérový loňský triumf z Las Vegas nenavázal.

"Jsou to povedené týdny. Doufám, že se mi teď podaří turnaj vyhrát," přeje si Querrey. Nyní ho čeká šestadvacetiletý krajan Robby Ginepri, který se do finále turnaje ATP dostal teprve potřetí. Poprvé před šesti lety v Newportu a po dvou letech v Indianapolisu. Pokaždé se radoval z celkového vítězství. Během této sezony i vinnou zranění ale vyhrál pouhé čtyři zápasy.

Ginepri, aktuálně až 95. hráč světa, v semifinále Indianapolis Tennis Championships porazil dalšího Američana Johna Isnera, který tak musí na první titul stále čekat. "Nedopadlo to nejlépe, ale s tímto výsledkem jsem spokojený. Je to dobrý základní kámen pro zbytek sezony," hledal pozitiva poražený Isner.

Finále bude pro Querreyho s Gineprim vůbec prvním vzájemným střetnutím na okruhu ATP. Přesto ví o síle soupeře. "Robby hraje rád bekhendové údery, drží vás v dlouhých výměnách. Bude to těžké utkání," předvídá Querrey. Také Ginepri zná soupeřovi přednosti. "Má skvělý servis, silný forhend. Musím se soustředit na svou hru."

Vítěz turnaje získá šek na 80.000 dolarů a 250 do žebříčku.

- ATP INDIANAPOLIS (USA, tv. povrch, 450.000 dolarů) -
sobotní výsledky (25. 07. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Ginepri - Isner (oba USA) 6-4 6-3
Querrey - Dancevic (Kan.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist