V Kitzbühelu skončili Veselý, jednička Cuevas i obhájce titulu Lorenzi

2. 8. 2017, 13:51
Aktuality 16
ATP KITZBÜHEL - Do čtvrtfinále antukového turnaje v Kitzbühelu se z nasazených hráčů dostal pouze čerstvý šampion ze Gstaadu Ital Fabio Fognini. Další papíroví favorité už v soutěži nepokračují. Utkání druhého kola dnes v Rakousku nezvládl Jiří Veselý, turnajová jednička Pablo Cuevas z Uruguaye, loňský šampion Paolo Lorenzi či Francouz Gilles SImon.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si třetí čtvrtfinále během tří týdnů nezahraje. Sedmý nasazený ve druhém kole turnaje ATP 250 v rakouském Kitzbühelu nestačil dvakrát 3-6 na předloňského šampiona Philippa Kohlschreibera, s nímž prohrál i třetí vzájemný duel.

Veselý na právě probíhajícím antukovém podniku série ATP 250 v Kitzbühelu absolvoval již svůj jedenáctý letošní turnaj na nejpomalejším tenisovém povrchu a stejně jako na těch předchozích první zápas zvládl, když si poradil s Němcem Hanfmannem.

Svou sérii čtvrtfinálových účastí ale neprodlouží. Poté, co v Umagu a Hamburku postoupil mezi nejlepší osmičku, se musí s podnikem ATP konaným ve slavném horském středisku rozloučit již ve druhém kole.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami v něm dnes potřetí v kariéře a do třetice na antuce nestačil na dalšího německého tenistu Kohlschreibera, který v místě své rezidence před dvěma lety triumfoval.

Veselý se v prvním setu trápil hlavně se servisem. I díky nízké procentuální úspěšnosti prvního podání (45%) si ve druhém gamu prohrál servis a přestože v následujícím průběhu úvodního dějství disponoval třemi brejkboly, manko brejku smazat nedokázal.

Trápení Veselého na podání (35%) pokračovalo také v sadě číslo dvě. S přispěním dvou dvojchyb daroval svému soupeři další ze svých servisů a tentokrát si nedokázal na returnu vypracovat jediný brejkbol. V závěrečné hře navíc potřetí v zápase ztratil podání.

Předloňský šampion Kohlschreiber se ve čtvrtfinále utká s Dušanem Lajovičem, jenž poměrem dvakrát 6-4 vyřadil čtvrtého nasazeného Gillese Simona. Se Srbem se střetl pouze jednou loni v Moskvě, kde ve třech setech zvítězil.

Pablo Cuevas dnes své oblíbené antuce prodloužil své trápení. Čtvrtou porážku v řadě mu v Rakousku připravil v deštěm přerušeném utkání domácí outsider Sebastian Ofner, který nejvýše nasazeného Uruguayce zdolal 6-3 2-6 7-6.

Jednadvacetiletý Rakušan Ofner, který je 157. hráčem světa a díky divoké kartě si odbývá debut na turnaji ATP, se ve čtvrtfinále utká s Argentincem Renzem Olivem. Ten se postaral o vyřazení nasazeného krajana Horacia Zeballose.

Paolo Lorenzi loni na antuce v Kitzbühelu získal ve svých 34 letech první titul na okruhu ATP, obhájit ho však nedokáže. Letos zkušený Ital nezvládl hned svůj úvodní zápas, v němž podlehl 7-6 4-6 1-6 Portugalci Joau Sousovi.

Z nasazených hráčů dnes dohrál také Jan-Lennard Struff. Šestý nasazený Němec podlehl 4-6 6-7 Brazilci Thomazi Belluccimu.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 540,310 eur
středeční výsledky (2. 8. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kohlschreiber (Něm.) - Veselý (7-ČR) 6-3 6-3
Ofner (Rak.) - Cuevas (1-Urug.) 6-3 2-6 7-6(3)
Fognini (2-It.) - Zekič (Srb.) 6-4 6-4
J. Sousa (Portug.) - Lorenzi (3-It.) 6-7(5) 6-4 6-1
Lajovič (Srb.) - Simon (4-Fr.) 6-4 6-4
Bellucci (Braz.) - Struff (6-Něm.) 6-4 7-6(3)
Olivo (Arg.) - Zeballos (8-Arg.) 7-6(4) 6-2
G. Melzer (Rak.) - Giraldo (Kol.) 6-3 7-6(1)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
SubOptikT
Pejskovi bylo asi horko, tak museli jet domů, no. J1rko, v Americe ti to půjde určitě lip ;-)
Reagovat
anajka
Že by sa takto Tommy Haas rozlúčil s kariérou?
https://sport.sme.sk/c/20617026/tenista-tommy-haas-definitivne-ukoncil-hracsku-karieru.html
Reagovat
Torn
Jako by se to nedalo čekat no, každopádně bych čekal, že to Veselka dotáhne aspon do tří setů. Nechal se spláchnout najko zelenáč, soupeř určitě porazitelnej byl. K čemu je mu, že má skoro 2 metry, když to není schopný využít prakticky v ničem.
Reagovat
Stan_Borowitz
je velký hráč, vždyť z BIG4 nevypráskal jen GOATa. Proti J1rkovi se chtěl vytáhnout a měl taky hodně štěstí.

A taky lajnoví byli na jeho straně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak řečeno, prohrát s hráčem, který dokázal zostudit Djokoviče, Nadala i Murrayho, a ještě k tomu u něj v obýváku, to je skoro víc než výhra.
Reagovat
Torn
Jirka taky porazil Djokoviče a lze o něm říct, že je to velký hráč? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
To rozhodně ano.
Reagovat
Torn
A ještě k těm výhrám Kohla....to je vtip, že jo? :D Bilance s Nadalem 15:1, Djokovič 8:1 :D....jako porazit jednou (ještě X let zpátky) hráče TOP4, nic neznamená.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc se soustředíš na čísla a málo na to, co ti říká srdce. Jsi jako Luke Skywalker, než pochopil, jak funguje Síla.
Reagovat
Rip.win
Jirka the GOAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Dobry-den
Ne a ne vybočit z průměru.

Holt cesta do top 1 je dlouhá a trnitá.
Reagovat
Dobry-den
Ne a ne vybočit z průměru.

Holt cesta do top 1 je dlouhá a trnitá.
Reagovat
Dobry-den
Ne a ne vybočit z průměru.

Holt cesta do top 1 je dlouhá a trnitá.
Reagovat
slacker
Opet jen serie negativnich expresek, co se tyka Cechu

13:48
Veselý nestačil na Kohlschreibera
11:54
Koplová na Ukrajině nepřekvapila
11:30
Nejedlý opět nezvládl první zápas
11:23
Konečný skončil v Turecku ve 2. kole
Reagovat
com
10:24
Kvitová opět nestačila na Bondarenko
Reagovat
slacker
10:31 Kvitova se konecne priznala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist