V Kluži jsou ve čtvrtfinále Halepová, Kontaveitová i Raducanuová

29. 10. 2021, 11:02
Aktuality 3
WTA KLUŽ - Trio největších favoritek na halovém turnaji WTA 250 v rumunské Kluži nezaváhalo a postoupilo do čtvrtfinále. Mezi osmičkou nejlepších nechybí domácí nasazená jednička Simona Halepová, o Turnaj mistryň bojující Estonka Anett Kontaveitová ani vítězka letošního US Open Britka Emma Raducanová.
Simona Halepová (© AFP)

Světová osmnáctka Simona Halepová si letos ještě nezahrála ani jedno finále a pouze jednou byla v semifinále. Třináct měsíců dlouhé čekání na finále se pokouší ukončit tento týden z pozice nasazené jedničky na domácím halovém turnaji WTA 250 v Kluži. 

A zatím roli jedné z favoritek 30letá Rumunka zatím potvrzuje. Po úvodní výhře nad krajankou Elenou Ruseovou si poradila ve dvou setech i s Ruskou Varvarou Gračovovou, kterou porazila 6-4 6-2 a postoupila do čtvrtfinále.

O první semifinále od dubnového Stuttgartu si bývalá světová jednička a vítězka French Open zahraje v prvním vzájemném souboji s krajankou Jaqueline Cristianovou.



Roli nasazené dvojky plní rozjetá Anett Kontaveitová. 25letá Estonka ve druhém kole přehrála 6-3 6-4 Belgičanku Alison Van Uytvanckovou, vyhrála i 12. letošní zápas v hale a z posledních 25 utkání si připsala 23. výhru.

Kontaveitová v Rumunsku útočí na svůj celkově pátý titul a již čtvrtý během necelého čtvrt roku. Pokud ho získá, kvalifikuje se poprvé v kariéře na Turnaj mistryň. Od vstupenky na prestižní akci ji dělí ještě tři soupeřky, tou příští bude ve čtvrtfinále Ruska Anhelina Kalininová.



Senzační vítězka letošní US Open Emma Raducanuová si v Kluži připsala první výhru na turnajích WTA mimo grandslamy a uspět dokázala i v dalším zápase, v němž porazila 6-3 6-4 domácí Anu Bogdanovou.

Ve čtvrtfinále 18letou Britku čeká souboj teenagerek s o rok starší Martou Kosťukovou. Ukrajinka si poradila dvakrát 6-4 s Němkou Monou Barthelovou.

• WTA 250 KLUŽ •
Rumunsko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Halepová (1-Rum.) - Gračovová (Rus.) 6-4 6-2
Kontaveitová (2-Est.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-3 6-4
Raducanuová (3-Brit.) - Bogdanová (Rum.) 6-3 6-4
Kosťuková (6-Ukr.) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-4
Petersonová (Švéd.) - Baraová (Rum.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mony
Kostuk se dostala a krásnou vlnu.Od začátku proti Raducanu dominovala.Proti vyštavené Kontaveit bych jí věřil více, teď ale těžká překážka Halep.
Reagovat
tommr
pokud dneska zvítězí papírový favoritky tak bude mít semifinále hvězdný obsazení odpovídající spíš Premieru než Internationalu ...
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist