V Liberci dohráli všichni Češi i jednička Cuevas

31. 7. 2014, 17:47
Aktuality 5
Challenger na antukových kurtech LTK v Liberci už pokračuje bez domácích zástupců i největšího favorita Pabla Cuevase z Uruguaye. Jako poslední Češi dnes ve druhém kole vypadli Roman Jebavý a Robin Staněk, kteří stejně jako turnajová jednička neuhráli ani set.
Pablo Cuevas

Zatímco v prvním kole se v Liberci českým tenistům dařilo, druhé už pro všechny znamenalo konečnou. Včera nebyli v bojích o čtvrtfinále úspěšní zkušení třicátníci Jan Hájek a Jan Hernych ani devatenáctiletý Adam Pavlásek a dnes se s turnajem rozloučili i poslední dva domácí hráči.

Všichni čeští tenisté ve 2. kole vypadli se zahraničními soupeři. Turnajová čtyřka Horacio Zeballos z Argentiny zastavil Robina Staňka po výsledku dvakrát 6-4 a v dnešním programu neuspěl ani Roman Jebavý proti Vladzimirovi Ignatikovi z Běloruska. Liberecký tenista mu podlehl 3-6 a 3-6.

Největší favorit challengeru Svijany Open Pablo Cuevas během července vyhrál na okruhu ATP dva turnaje na antuce - ve švédském Bastadu i chorvatském Umagu -, ale náročný program se na něm podepsal. Dnes v Liberci si 40. hráč světa stěžoval na bolest v rameni, po prvním setu se nechal ošetřovat a Tsung-Hua Yangovi z Tchaj-wanu překvapivě podlehl ve dvou setech.

Liberecký challenger má dotaci 35 tisíc eur, vítěz dvouhry získá 80 bodů do žebříčku ATP a finanční prémii přes pět tisíc eur.

Výsledky - Svijany Open (antuka, dotace 35.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Zeballos (4-Arg.) - Staněk (ČR) 6:4, 6:4
Ignatik (Běl.) - Jebavý (ČR) 6:3, 6:3
Yang Tsung-Hua (Tchaj-wan) - Cuevas (1-Urug.) 7:5, 6:1
Gombos (6-SR) - Samper (Šp.) 7:6 (7:2), 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
náš druhej sled je na tom momentálně velice špatně ... :(
Reagovat
Cico93
Jebavy má veľmi sklamal.;)
Reagovat
EllNino
to jo, staříci nám začínají odpadat :/ ..
Reagovat
darek.vrana
Jasně, Staněk prohrál se vztyčenou hlavou v podstatě v prvním velkém zápase se zkušeným hráčem, bývalým hráčem top 40 a zase je to absolutní fiasko. Já nevím, co by se muselo stát, abys někdy řekl něco pozitivního. My máme 3 hráče v top 50 a jednoho kousek za ní, v ženách 8 hráček v top 100. Máme zastoupení v top 5 mužů i žen! Dvakrát za sebou jsme vyhráli DC a teď jsme zase v SF. Fed Cup ve finále. Zažíváme dá se říct zlatý věk našeho tenisu. Ale dokud nebudeme mít 10 hráčů v top 10 mezi muži i ženami, tak tobě to bude málo.
Reagovat
EllNino
krásně napsáno :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist