V Madridu začala kvalifikace. Kr. Plíšková nezaváhala, Krejčíková vypadla

4. 5. 2018, 16:33
Aktuality 11
WTA MADRID - Na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Madridu dnes začala kvalifikace žen. Barbora Krejčíková letos kvalifikačním sítem neprojde ani na devátý pokus, když neudržela vedení proti Sachii Vickeryové. Naopak Kristýna Plíšková bez potíží potvrdila roli favoritky proti Rumunce Baraové.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková letos ani na devátý pokus neprošla kvalifikací. Dvaadvacetiletá Češka na turnaji WTA Premier Mandatory v Madridu v úvodním kvalifikačním kole nestačila 6-2 4-6 2-6 na Sachii Vickeryovou, přestože vedla 6-2 3-1.

Krejčíková do utkání přitom vstoupila výborně a měla jasně navrch. Od stavu 6-2 3-1 se v české hráčce však něco zlomilo a od té doby uhrála jen tři hry.

Dvaadvacetiletá rodačka z Brna neprošla kvalifikací také v Shenzhenu, na Australian Open, v Dauhá, na akci WTA 125k v Indian Wells, na velkém turnaji v Indian Wells, v Miami, na antuce v Istanbulu ani naposledy v Rabatu. Stále marně tak čeká na letošní premiéru v hlavní soutěži na okruhu WTA.

Za dva týdny bude Krejčíková obhajovat finále na podniku WTA v Norimberku. Pokud loňské body neobhájí, hrozí jí v žebříčku WTA propad až do třetí stovky.

Naopak uspěla Kristýna Plíšková, která den po vyřazení z turnaje v pražské Stromovce smetla 6-1 6-2 Rumunku Irinu Baraovou. O start v hlavní soutěži se šestadvacetiletá rodačka z Loun utká s další Rumunkou Anou Bogdanovou.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 6,685.828 eur
páteční výsledky (4. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Vickeryová (12-USA) - Krejčíková (ČR) 2-6 6-4 6-2
Kr. Plíšková (10-ČR) - Baraová (Rum.) 6-1 6-2
Sabalenková (2-Běl.) - C. Martínezová (Šp.) 6-1 7-6(5)
Peraová (USA) - Hercogová (4-Slovin.) 6-2 6-0
Barthelová (6-Něm.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-1
Bogdanová (7-Rum.) - Katóová (Jap.) 6-1 4-6 6-0
Linetteová (8-Pol.) - Keninová (USA) 6-3 6-4
Danilovičová (Srb.) - K. Bondarenková (11-Ukr.) 3-6 7-6(2) 6-2
Solerová (Šp.) - Bradyová (13-USA) 6-2 6-4
Schmiedlová (16-SR) - Dabrowská (Kan.) 6-3 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
los našim opět nepřál a všechny naše nejlepší hráčky jsou v jedné polovině ...
Zajímavostí je, že v Madridu bude hrát debla i Karolína Plíšková, která se dala dohromady s Goergesovou ...
Reagovat
Fandina
Pamatuji, jak se Káje s Julčou v deblu dařilo a hrály na TM. Tak třeba v tom budou pokračovat.
Reagovat
tommr
myslím si, že takový ambice nemají a debla berou jen na rozehrání. Je to ale určitě silnej pár a když budou mít den tak můžou porazit kohokoli ...
Reagovat
Torn
Tak důvod, proč Kája hraje je asi ten, aby co nejvíc hrála na antuce, respektive si asi v singlu nedává velké cíle a každý zápas na antuce je krok vpřed.
Reagovat
com
Kristyna super, az na to zavahani na konci :)
Reagovat
tommr
a v příštím kole jí čeká další Rumunka. To už bude třetí zápas za sebou co hraje proti rumunský hráčce ...
Reagovat
com
Krejcikova je uz vylozene trapna, jak se furt cpe do WTA, koukam, ze letos z 9 turnaju jeste nikdy neprosla z kvalifikace.. mela by se radsi drzet ITF! Zato Kristyna ma los celkem v poho, tak by se ji dneska proti rumunce darit mohlo:)
Reagovat
rusedski
Tezko bude jezdit na ITF, kdyz ma dobrej deblovej ranking...takze logicky objizdi co nejvetsi turnaje, kde si i v deblu slusne vydela...blby bude az se v singlu nevejde ani do tech kvald, coz asi nebude dlouho trvat...pak uz to bude o tom se na singla uplne vykaslat.
Reagovat
Fandina
A proč by se necpala do WTA, když to má žebříček? Navíc jak se píše nade mnou, hraje na dobré WTA úrovni debla.
Reagovat
com
a podle tebe je jako lepsi prohrat 9x v rade v klalifikaci WTA, nez vyhrat turnaj ITF?
Reagovat
Fandina
Kdo má žebříčdek na kvaldy WTA, tak by je měl hrát. K čemu je ITF, je to nižší soutěž. A ona vloni prošla kvaldou do finále WTA turnaje, takže má důvod kvaldy hrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist