V Montpellier vypadli další nasazení Francouzi, Brown vyřadil Simona

5. 2. 2016, 09:53
Aktuality 9
ATP MONTPELLIER - Den po Monfilsovi opustili halový turnaj v Montpellier další dva nasazení Francouzi. Druhé kolo bylo konečným pro Benoita Paireho a Gillese Simona, na kterého si vyšlápl Němec Dustin Brown.
Dustin Brown

Do domácího halového turnaje v Montpellier vstupovalo deset Francouzů, čtyři z nich byli nasazení. První dvě kola zvládl ale jen Richard Gasquet. Tomu navíc k postupu do čtvrtfinále stačilo jako nasazené jedničce vyhrát jen jeden zápas.

Poté, co v prvním kole skončil Gaël Monfils, vypadl v kole druhém Gilles Simon. Třetí nasazený Francouz nestačil na Dustina Browna, kterému podlehl dvakrát 4-6. Ve třetím vzájemném duelu neuspěl vůbec poprvé.

Německý tenista s jamajskými kořeny Brown, který svou sílu prodává hlavně na trávě a v hale, nepřišel ani jednou o svůj servis, když v každém setu odvrátil po jednom brejkbolu.

"Cítím se šťastně. Gilles je skvělý hráč, oba předchozí zápasy jsem s ním prohrál. Sledoval jsem jeho poslední zápasy a věděl jsem, jak hraje. Chtěl jsem být agresivní na servisu i returnu. Snažil jsem se ho nenechat použít své zbraně. Nehrál jsem moc servis-volej, po jeho druhém podání jsem chodil k síti. Nechtěl jsem mu dát příliš času," komentoval Brown svou největší výhru od loňského skalpu tehdejší světové desítky Rafaela Nadala ve Wimbledonu.

"Byl to těžký zápas, Dustin hrál fantasticky. Věřil si a byl úspěšný ve všem, o co se snažil. Byl agresivní na servisu a měl jeho vysokou úspěšnost. Dostával mě pod tlak od prvního do posledního míčku," řekl patnáctý hráč světa Simon.

Jednatřicetiletý Brown se o své první semifinále na okruhu ATP utká s Rubenem Bemelmansem. Belgický tenista porazil 6-4 6-7 6-3 Němce Jana-Lennarda Struffa a postoupil do svého prvního čtvrtfinále od října 2013.

Krátce po Simonovi se s turnajem rozloučil i čtvrtý nasazený Benoit Paire, který nestačil na krajana Paula-Henriho Mathieua.

Mathieu bude v dalším zápase soupeřem Johna Millmana, který v Montpellier vyřadil už dva Francouze a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Šestadvacetiletý Australan po hladké výhře nad Benneteaum zdolal ve druhém kole 4-6 6-1 6-4 Edouarda Rogera-Vasselina.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 463.520 eur
čtvrteční výsledky (04. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Brown (Něm.) - Simon (3-Fr.) 6:4, 6:4
Mathieu (Fr.) - Paire (4-Fr.) 6:3, 6:3
Bemelmans (Belg.) - Struff (Něm.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3
Millman (Austr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 4:6, 6:1, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
kmotr
Ještě se vrátím k turnaji v Montpellier Někdo tady zmínil, že domácí hráči zajímavě vypadávají z turnaje No bodejť by ne Stojí jim za to hrát o tak malou částku, když je za dveřmi turnaj o moc víc dotovaný? Bílý sport už není tak bílý jak se zdá ....
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/fan-pit/fan-pit-post-by-doske-dobrivoj-kanurski/
Reagovat
PH94
Zverev do semifinále :) Bomba :) Stejně tak se sluší smeknout před Berrerem
Reagovat
miledus
http://www.fixalen.tv/20160201/vv-1254491-tennis-56aefea80e5fe5.41974046.html
Reagovat
kada.tom
GGL vede nad Muller 5-2 v 1. setu a následně 3-1 a 5-4 (s minibrejkem) a projede to 7-6(8) .. :-///
Reagovat
Zdeny
Simon ten zapas podcenil... Brown v příštím kole končí
Reagovat
smazaný uživatel
U Dustina nikdy neveš, na čom si. Ja si myslím, že Bemelmansa ešte dá.
Reagovat
Pe3k
To není pravda, třeba takový Rafael nadal ví přesně, jak to dopadne :D
Reagovat
Zdeny
roli favorita stabilně nezvládá. Uvidíme, Simona je škoda, letos jsem si ho přál v TOP10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist