V plné síle! Na semifinále Fed Cupu pojedou Plíšková, Kvitová a Strýcová. Domácí povedou Görgesová s Kerberovou

11. 4. 2018, 13:22
Aktuality 12
FED CUP - Se třemi nejlepšími singlistkami vyrazí český tým k semifinále Fed Cupu. Do Německa se vydají členky Top 10 Karolína Plíšková a Petra Kvitová a také Barbora Strýcová. Čtvrtá členka týmu bude oznámena později. Němky budou s Julií Görgesovou a Angelique Kerberovou rovněž v plné síle. Utkání se uskuteční 21. a 22. dubna na antuce ve stuttgartské hale.

"Jsem za ty tři vysloveně rád. Jedeme v silné sestavě a hrajeme o hodně, o finále doma," řekl Pála novinářům. Tenistky totiž mají v případě postupu do finále jisté, že by v listopadu proti Francii či USA hrály o titul před českými fanoušky.

Čtvrtou hráčku může Pála nominovat teoreticky až hodinu před losem pořadí zápasů. Vybírat asi bude ze čtveřice Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová, Kristýna Plíšková a Barbora Krejčíková. "U čtvrté čekám na info ohledně zdravotního stavu a programu dalších holek. Uvidíme, jak zapadne," řekl kapitán.

Světová šestka Karolína Plíšková byla v nominaci i na utkání prvního kola, ale kvůli nemoci nakonec nemohla hrát. "To bylo smolný a teď se ráda na kurtu objevím," řekla Plíšková a doplnila: "I Německo bude v plné sestavě, takže to budou kvalitní zápasy, které se na turnajích ani nedají zahrát. Hlavně ať vyhrajeme."

Pála měl na pražské Spartě možnost sledovat Karolínu Plíškovou, Kvitovou i Strýcovou, jak si v tréninku zvykají na antuku. "Rozhodnou maličkosti, snažím se být v kontaktu s týmem, protože nás čeká silný soupeř," uvedl Pála.

Dlouho čekal, zda bude v pořádku i Lucie Šafářová. Její zdravotní stav ale není ideální. "Lucka dělá kondici, ale není to ještě ona, takže její start nepřichází v úvahu. I to byl jeden z aspektů, proč jsou v nominaci zatím tři," řekl Pála.

Görgesové aktuálně ve světovém hodnocení patří jedenáctá příčka a hned za ní následuje dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička Kerberová. V prvním kole nebyla ani jedna ze dvou nejlepších německých singlistek k dispozici. Postupový bod v Bělorusku vybojovaly Mariaová s Grönefeldovou, které dostaly důvěru i pro semifinále.

Gerlach ve Stuttgartu očekává velice vyrovnaný duel. "Tým Petra Pály získal v posledních sedmi letech pětkrát titul. Česko je jedním z nejtěžších soupeřů, na které můžete ve Fed Cupu narazit," ocenil kapitán sílu českých tenistek. "Přesto jsem přesvědčen, že máme takovou kvalitu, abychom se do finále dostali," dodal.

Německý výběr si bude dělat zálusk na osmé finále v historii nejprestižnější ženské týmové soutěže a první od roku 2014, kdy souboj o trofej prohrál právě s českým fedcupovým týmem. Češky tehdy v Praze zvítězily 3-1. Ve Stuttgartu se oba výběry střetly před šesti lety. Souboj na tvrdém povrchu v hale vyhrály Češky.

"Doufám, že to v hlavě mít budou, ale zápasy s nimi jsou vždy těžké. Všechny Němky jsou navíc ve výborné formě. Julia hraje výborně a Kerberová se blíží k předloňské formě. Sám jsem zvědavý na dobré zápasy," řekl Pála.

Celkově se utkají podeváté. Sedmkrát se z vítězství radoval český tým. Německo dokázalo desetinásobného šampiona Česko porazit pouze v roce 1987, kdy mělo Steffi Grafovou a nakonec slavilo celkové vítězství. Triumf Němky vybojovaly ještě o pět let později.

Utkání se bude hrát na antuce v hale, kterou tenistky znají z turnaje, který se po Fed Cupu ve Stuttgartu koná a Kerberová ho dvakrát vyhrála. "Byla to jejich jasná volba, ale proti nám je těžké zvolit povrch. Rychlý dát nemohli a tohle je teoreticky nejhorší, ale naše holky umí na antuce hrát všechny," řekl český kapitán.

SEMIFINÁLE FED CUPU 2018
Česko - Německo | Stuttgart (Německo), antuka (hala)
Česko
Karolína Plíšková (6.) / (434.)
Petra Kvitová (10.) / (-)
Barbora Strýcová (26.) / (14.)
Německo
Julia Görgesová (11.) / (85.)
Angelique Kerberová (12.) / (-)
Tatjana Mariaová (62.) / (125.)
Anna-Lena Grönefeldová (-) / (20.)
Francie - USA | Aix-en-Provence (Francie), antuka (hala)
Francie
Kristina Mladenovicová (19.) / (15.)
Pauline Parmentierová (120.) / (284.)
Amandine Hesseová (195.) / (348.)
USA
Sloane Stephensová (9.) / (131.)
Madison Keysová (13.) / (466.)
CoCo Vandewegheová (16.) / (41.)
Bethanie Matteková-Sandsová (201.) / (31.)
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
George_Renel
Já bych uvažoval i o Andree HS.
Reagovat
Jan
Na plnou sílu tam chybí Šafářová.
Reagovat
Frick
Bejt tam s týmem, potrénovat a o víkendu si zahrát případně kvaldu.
Reagovat
misa
Dříve než v Praze Lucie hrát nebude. A i to by byla skvělá zpráva.
Reagovat
tommr
to si nemyslím. Možná na papíře, ale v reálu mají naše holky momentálně k optimální formě hodně daleko. Můžeme jen doufat, že se při FC vybičujou k lepším výkonům než ted předvádí na turnajích ...
Co se týče čtvrté hráčky tak reálně se rozhoduje jen mezi Katkou a Markétou. Kristýna a Bára Krejčíková by tam byly úplně k ničemu. Ideální by bylo kdyby si Markéta řekla o nominaci dobrým výsledkem v Luganu ... :)
Reagovat
.vorlik.
Tak mohla jet Kristýna, Alertová, Krejčíková a Bouzková... takže ano, v plné síle... Ale je jasný, že ty budeš remcat vždycky :D
Reagovat
Pedronegro
hmm, takže předpovídáš masakr top 10 ? no uvidíme :)
Reagovat
Empe
Dobrá zpráva. Zápas Petry s Angie 2014 řadím mezi jeden z vůbec nejlepších zápasů, které jsem viděla. :)
Reagovat
aligo
2016 Wuhan bylo taky super
Reagovat
janek_da
nebo Stuttgart 2016
Reagovat
Empe
Dobrá zpráva. Zápas Petry s Angie 2014 řadím mezi jeden z vůbec nejlepších zápasů, které jsem viděla. :)
Reagovat
Carloss
přesně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist