V Portoroži vypadli v prvním kole Rosol i Šafránek

7. 8. 2018, 17:32
Aktuality 1
CHALLENGER PORTOROŽ - Českým tenistům se na tvrdém povrchu ve slovinské Portoroži nedařilo. V prvním kole skončili Lukáš Rosol, který včera nestačil na Turka Ilkela, i Václav Šafránek, jehož dnes vyřadil Chorvat Serdarušič.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol předminulý týden vyhrál domácí challenger v Praze, na další důvod k radosti ale čeká. Před týdnem v Liberci nedohrál svůj úvodní zápas kvůli bolestem zad a včera ve slovinské Portoroži v prvním kole nestačil na dvaadvacetiletého Turka Cema Ilkela.

Třiatřicetiletý Čech ve svém teprve třetím letošním zápase na tvrdém povrchu přišel celkem šestkrát o své podání a s 250. hráčem světa, jenž nikdy nebyl ve druhé světové stovce, prohrál 3-6 5-7.

Ještě než se Rosol vydá do Spojených států amerických zkusit štěstí v kvalifikaci US Open, odehraje ve Slovinsku čtyřhru se Španělem Geradem Granollersem-Pujolem. Společně dnes postoupili do čtvrtfinále.

Dnes v Portoroži neuspěl ani druhý Čech ve dvouhře Václav Šafránek, který nevyužil slabé formy soupeře. Se sedmým nasazeným Chorvatem Ninen Serdarušičem, který předtím nevyhrál šest zápasů v řadě a téměř dva měsíce čekal na výhru, prohrál 6-7 2-6.

Šafránek přitom v prvním setu vyrovnal stav z 1-4 na 4-4 a měl dva brejkboly, ale obrat nedokonal a v tie-breaku neudržel vedení 5-3. Ve druhé sadě pak český tenista vedl 2-0, od té chvíle ale neuhrál ani game a ve Slovinsku si může balit kufry.

• CHALLENGER PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch, 64.000 dolarů
výsledky českých tenistů (06. - 07. 08. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Serdarušič (7-Chorv.) - Šafránek (ČR) 7-6(5) 6-2
Ilkel (Tur.) - Rosol (ČR) 6-3 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
G. Granollers-Pujol/Rosol (Šp./ČR) - Agamenone/Martínez (Arg./Ven.) 5-7 6-2 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Dobry-den
gratulka ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist