V semifinále ve Stockholmu nechybí bývalí šampioni Dimitrov a Del Potro

21. 10. 2017, 11:59
Aktuality 1
ATP STOCKHOLM - Tradičně kvalitně obsazený halový turnaj ATP 250 ve Stockholmu znovu vyvrcholí zajímavými souboji. Do semifinále ve švédské metropoli postoupili bývalí šampioni Grigor Dimitrov a Juan Martín Del Potro, které v boji o finále vyzvou Fabio Fognini a Fernando Verdasco.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov letos vyhrál turnaje v Brisbane, Soffi a Cincinnati, kde si v srpnu připsal první titul z podniku Masters 1000, a už jen čistě teoreticky může přijít o start na Turnaji mistrů.

Na čtvrtý letošní triumf útočí tento týden ve Stockholmu, kde šampion z roku 2013 počtvrté za posledních pět let nechybí v semifinále. Letos se do něj nejvýše nasazený Bulhar dostal po výhrách nad Polákem Jerzym Janowiczem a Němcem Mischou Zverevem, s nímž vyhrál i třetí letošní souboj.

"Do Stockholmu se každý rok moc rád vracím. Na turnaj mám skvělé vzpomínky a navíc se mi tu pravidelně daří. Letos se tu cítím znovu skvěle a věřím, že můžu dosáhnout na úspěch," uvedl Dimitrov, který si před čtyřmi lety ve Stockholmu došel pro první triumf na okruhu ATP.

V semifinále se šestadvacetiletý Dimitrov utká s Fabiem Fogninim, s nímž ve vzájemné bilanci vede 3-2. Třicetiletý Ital ve Stockholmu už ve dvou zápasech odvrcel mečboly. Ve druhém kole proti domácímu Eliasi Ymerovi přežil dva, v bezmála tříhodinové čtvrtfinálové bitvě s Američanem Jackem Sockem zlikvidoval další dva a zvítězil 6-7 7-6 7-5.

Mezi kvarteto nejlepších se dostal i loňský šampion Juan Martín Del Potro, který si poradil 6-2 7-6 s Japoncem Juičim Sugitou a na třetím ze čtyř posledních turnajů postoupil do semifinále. 

Své poslední finále si však devětadvacetiletý Argentinec zahrál loni právě ve švédské metropoli. Letos o něj svede souboj se Španělem Fernandem Verdaskem, s nímž vyhrál čtyři z pěti vzájemných utkání.

Verdasco v posledním čtvrtfinále zdolal dvakrát 7-6 finalistu letošního US Open Kevina Andersona a vzájemnou bilanci si s ním vyrovnal na 4-4. Jednatřicetiletý Jihoafričan Anderson tak ve Stockholmu příliš nevylepšil svou pozici v boji o Turnaj mistrů, před závěrečnými dvěma turnaji ve Vídni a Paříži mu patří druhá nepostupová příčka.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 660.375 eur
páteční výsledky (20. 10. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Dimitrov (1-Bulh.) - M. Zverev (5-Něm.) 6-3 6-4
Verdasco (8-Šp.) - Anderson (2-JAR) 7-6(1) 7-6(1)
Fognini (6-It.) - Sock (3-USA) 6-7(3) 7-6(2) 7-5
Del Potro (4-Arg.) - Sugita (7-Jap.) 6-2 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně, pojďte chlapci moji, oba dva do finále :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist