Vaidišová po pěti letech na akci WTA: Obrat a postup do 2. kola kvalifikace

1. 3. 2015, 06:44
Aktuality 49
WTA MONTERREY - Nicole Vaidišová se poprvé od svého loňského comebacku představila na akci WTA. V mexickém Monterrey dostala šanci ukázat své kvality a formu v kvalifikaci a první soupeřku už dokázala vyřadit, byť s hráčkou sedmé světové stovky dostala kanára.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová loni v září obnovila po více než čtyřech letech kariéru a s návrat začala na turnajích ITF. Dlouho se jí na slabě obsazených akcích nedařilo, než letos na začátku února došla z kvalifikace až do semifinále podniku s dotací 100 tisíc dolarů v Midlandu.

Od té doby nehrála. Dočkala se totiž první pozvánky na turnaj WTA, na kterém hrála naposledy v únoru 2010. Od pořadatelů podniku WTA International dotovaného částkou 500 tisíc dolarů dostala divokou kartu do kvalifikace a pětadvacetiletá Češka se na Floridě připravovala na soupřky lepšího levelu.

Na tu ale zatím nenarazila. V prvním kole se sice měla utkat s bývalou světovou čtyřkou Kimiko Dateovou-Krummovou, čtyřiačtyřicetiletá japonská veteránka se však na poslední chvíli odhlásila a českou tenistku tak vyzvala náhradnice: dvacetiletá Japonka Makotu Ninomijaová, která je až 627. hráčkou světa.

A Vaidišová měla s neznámou soupeřkou nečekané potíže. Tedy jen v prvním setu, ve kterém neuhrála ani game. Kanár ji však probudil a dvojnásobná grandslamová semifinalistka po obratu zvítězila 0-6 6-2 6-1.

"Nebyl to pěkný zápas. Začátek jsem vůbec nechytla, nebyly jednoduché podmínky, pořád se posouvaly časy, dopoledne pršelo a při mém zápase už byla tma a děsná kosa," vzkázala Vaidišová svým fanouškům na webu nicole-vaidisova.com.

Ve druhém kole může Vaidišová narazit na svou krajanku Lucii Hradeckou, která je specialistkou na kvalifikace. Letos v ní ještě neprohrála, její neporazitelnost trvá už 12 utkání. V sezonách 2010 a 2011 v kvalifikacích vyhrála dokonce celkem dvacet zápasů v řadě a včetně jednoho postupu do hlavní soutěže jako 'šťastná poražená' se z nich dostala hned devětkrát po sobě.

Hradecká však teprve před pár hodinami dohrála deblové finále na jiném mexickém turnaji v Acapulku (s Andreou Hlaváčkovou neproměnily mečbol a titul nezískaly) a má necelý den na to, aby se přesunula do Monterrey a odehrála první kolo proti Japonce Hozumiové.

Vaidišové, která se ve světovém žebříčku vyšplhala během půl roku na 361. místo, na cestě do hlavní soutěže nestojí žádná nasazená hráčka. Američanku Taylor Townsendovou totiž vyřadila Argentinka Maria Irigoyenová, která se o postup třetího kola, v němž by mohla narazit Vaidišovou, utká buď s domácí Hermosovou, nebo s Ruskou Arinou Rodionovovou.

V hlavní soutěži čeká i Ivanovičová
V kvalifikaci se z českých tenistek představí také Andrea Hlaváčková, která se s kamarádkou Hradeckou přesouvá z Acapulka. V prvním kole vyzve Američanku Grace Minovou, ve druhém už čeká Polka Urszula Radwaňská.

Hlavní soutěž bude mít velmi dobré obsazení. Přihlášeny jsou obhájkyně titulu Srbka Ana Ivanovičová, Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Italka Sara Erraniová, bývalá světová dvojka Ruska Věra Zvonarevová a další zvučná jména.

Z českých tenistek je mezi přihlášenými Tereza Smitková, jež se
utká s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. V případě postupu do druhého kola vyzve nasazenou Američanku Riskeovou, nebo bývalou světovou dvojku Zvonarevovou.

Včerejší los rozhodl také o tom, že jedna z úspěšných kvalifikantek vyzve v prvním kole nasazenou jedničku a obhájkyni titulu Ivanovičovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Těžko hodnotit zápas podle čísel, ale zatím asi nejcennější výhra Nicole od návratu. I když asi roli sehrála únava Lucky. Soupeřka ve 3. kole je hratelná, tak uvidíme (teda zase neuvidíme).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ji uvidíme v hlavní soutěži:)
Reagovat
tommr
nezakřikni to, ale vypadá to slibně. Rodionovou by mohla Nicole porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takové tušení, že přinejhorším může postoupit jako lucky loser:) Uvidíme, ale každopádně budu držet palce a kousat nehty:)
Reagovat
tommr
jako lucky loser jen těžko - zcela určitě bude některá z poražených finalistek výše postavená ...
Reagovat
turista
Určitě. Za chvíli bude v první stovce.
Reagovat
Frick
Na podzim 2009 na ITF Dubai - podlehla Sandře Záhlavové.
Reagovat
marekv
A bude taky Článek o tom, že Lucka prošla prvním kolem kvalifikace ?
Reagovat
sprchon
Lucka vyhrává zápasy v kvaldě WTA turnajů celkem pravidelně. Zato Nicole se to teď povedlo po více než pěti letech... Vidíš ten rozdíl? :P
Reagovat
marekv
Tak o to vic by se melo psat o Lucce, ne ? :-) Ja se jen usmivam clankum o Vaidisovy po kazdym zapase, coz samozrejme neni samo sebou :-) Ale ja to redakci preju :-)
Reagovat
sprchon
To bude zajímavé. Nicole by mohla být ve výhodě, protože Lucka právě dohrála dvouhodinový zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jsem taky pěkně zvědavý. Teď budu o něco víc přát Nicole, no ale jestli bude mít vůbec nějakou šanci...
Reagovat
sprchon
Šanci rozhodně bude mít. Podle člověka, který to viděl živě, Lucka nevypadala úplně dobře, špatně podávala. Nicole bude nejspíš opět ze začátku nervozní, ale může se chytnout stejně jako včera. ;)
Taky jí budu přát o něco víc.
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně tak to bylo. Nicole byla na začátku nervózní a tak prohrála první set. Pak už to šlo ale rychle a unavená Lucka neměla šanci.
Reagovat
tommr
pokud ale uspějou v prvním kole musí dneska odehrát i zápasy druhýho kola. Lucka by v tom případě hrála s Nicole Vaidisovou ...
Doufám, že se společně přihlásí i do debla a pokusí se trochu vylepšit formu před nadcházející velkými turnaji v IW a v Miami. V Acapulcu jim to moc nešlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Oni zatím přihlášené do debla nejsou? Doufám, že se výsledkově zlepší. Andy někde říkala, že singlu se v první půlce věnovat skoro nebude, prý se chce věnovat hlavně deblu.
Reagovat
EllNino
určitě, akorát není ještě zveřejněnej los :)
Reagovat
EllNino
Klára v Kuala Lumpur začíná s Patricii Mayr, která má letos jště horší bilanci 0/5 ....a poslední zápas vzdala ...tak jestli se nechytí tady, tak už asi nikde :) ...snad klapne aspoň to čtvrtfinále s Caro :)
Reagovat
lars
Slabe obzaseny turnaj v KL
Kristyna, Denisa to tam mely asi taky zkusit
Reagovat
lars
obsazeny
Reagovat
smazaný uživatel
Bouchardová má hrát taky ?
Reagovat
blixa
To by mě taky zajímalo. Přihlášená byla ale někdo tvrdil, že se odhlásila, tak nevím.
Reagovat
Cico93
Jj odhlásila. Deme totiž spolu na dovolenou;-:)
Reagovat
blixa
Tož tak ! No doufám, že máš aspoň stejnou výkonnostní třídu jako gigin :D ;-)
Reagovat
Cico93
;)-)))))
Reagovat
VlS
Já bych teda byl opatrnej hlavně s těma 59 ranníma minutama, to může bejt o život.
Reagovat
lars
Ty nez dojdes do Ameriky tak to uplyne mnoho mesicu :))
Reagovat
Cico93
Prosím ťa.
Kto hovorí o Amerike.
Reagovat
lars
Pac ona je v Americe :))
Reagovat
Cico93
a?
Reagovat
smazaný uživatel
nemá, odhlásila se.
Reagovat
blixa
Jo koukám na web a skutečně tam není. Takže out.
http://abiertomonterrey.com/2015/tournament/
Reagovat
zpilat
jsem si myslel, že na wta international může hrát jenom jedna hráčka z první světové desítky?
Reagovat
smazaný uživatel
ale záleží na finančních odměnách, pokud to je WTA int 250 000 tak tam může jen jedna hráčka s TOP 10, ale tohle je WTA int 500 000 dolarů a proto tam můžou dvě hráčky s top ten
Reagovat
majkl005
"s top ten" ???? děláš si prdel ?
Reagovat
smazaný uživatel
teda bez s
Reagovat
VlS
No, dvě a každá s sebou může mít top ten :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojnásobná grandslamová vítězka? O kom se tam píše?
Reagovat
Roger_Federer
je videt ze ty clanky kopiruji furt dokola, stejnou chybu meli u Vajdisove pred mesicem.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Lucka potvrdí, že kvalifikace umí.
Reagovat
tommr
ani jsem nevěděl, že má Lucka v kvalifikacích tak dobrou bilanci. Jindy bych jí přál, aby si jí ještě víc vylepšila, ale jestli bude hrát s Nicole tak asi budu nestrannej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nicole, momentálně se Nicol posunula na 343. místo. Pokud by zvládla kvalifikaci posunula by se na 327.místo
Reagovat
sprchon
Gratulace Nicole k prvnímu vítězství ve WTA po pěti letech. :)
Samozřejmě, že se projevila počáteční nervozita, posílená tím, že nakonec nastoupila jiná soupeřka, než na kterou se připravovala. Po neslavném prvním setu už to ale bylo podle čísel v režii Nicole, která ve druhém a třetím setu povolila soupeřce jen 3 gamy, proměnila hned první SB a hned první MB.

Za úspěch se toto vítězství rozhodně dá považovat. Mnohem těžší zkouška pro Nicole přijde už ve druhém kole, kde potká hráčku druhé stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
...bez ???...
Reagovat
smazaný uživatel
A do všech otvorů...
Reagovat
fretek
Měl by ses léčit na coprolalii
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom k léčbě?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist