Vaidišová vypadla na turnaji ITF v Maconu už v kvalifikaci

20. 10. 2014, 23:18
Aktuality 19
ITF MACON - Nicole Vaidišová si tento týden na turnaji ITF v americkém Maconu nezahraje. Pětadvacetiletá Češka, jež se snaží o comeback po téměř pěti letech, skončila už ve 2. kole kvalifikace, v němž podlehla domácí 359. hráčce světa Danielle Laové.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Bývalá světová sedmička Nicole Vaidišová se v polovině září vrátila na kurty po více než čtyřleté pauze poté, co vyřešila dlouhodobé potíže s ramenem a znovu se jí zastesklo po tenisu. Do zápasového zatížení se zatím dostávala na dvou turnajích ITF. Nejprve si zahrála druhé kolo v Albuquerque, týden na to pak postoupila do čtvrtfinále v Las Vegas.

V uplynulých třech týdnech nikde nehrála a pouze trénovala, než včera vstoupila do kvalifikace dalšího amerického turnaje ITF s dotací 50 tisíc dolarů v Maconu. První kolo suverénně zvládla, když smetla dvakrát 6-1 neznámou Američanku Ariadnu Rileyovou, druhá soupeřka ale už byla nad její síly.

Pětadvacetiletá Češka po slabém výkonu prohrála 4-6 2-6 s domácí Daniellou Laovou, jež je 359. hráčkou světového žebříčku.

V příštím týdnu by Vaidišovou měla čekat kvalifikace v New Braunfels.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavne ze ji to bavi. Money uz videlala a treba se dostane do top 100. Mela by zkusit i double jako Hingis
Reagovat
Fandina
Nicole měla dvě WC na ITFka a dostala se na 704 místo, teď už hrála kvaldu bez WC a jeden zápas vyhrála. Myslím, že to má dobře rozvržené a teď by mohla postupně hrát další a další ITF, až se vyhraje. První zápas po návratu jsem viděla a hrála dobře. Tak jí přeji, aby pokračovala a držím palce Nicole pojď!
Reagovat
Frick
Porazila hráčku ročník 1998, co nebyla na žebříčku....
Reagovat
vendulkabendulka
Jeste je brzy na jakekoliv hodnoceni i kdyz kazdy asi doufal, ze se propracuje alespon do MD. Pocitam, ze tohle jeste parkrat zazije, hlavne aby ji ty brzke prohry neprestaly bavit a nesekla s tim podruhe.
Reagovat
marekv
Každý pokusný balónek něco přinese. Tenhle prostě ukázal, že než se přihlásit na padesátku, je třeba herně i výsledkově vyčerpat nižší turnaje, což se zatím nestalo (jedno ČF a jedno druhý kolo).
Reagovat
gedzitka
Trošku mě překvapuje, že na žádném turnaji Nicole nezkusila čtyřhru. Zápasy navíc by se jí hodily.
Reagovat
speed
To nevypadá, že by se do velkého tenisu jen tak vrátila.Vypadnout s takovou hráčkou, to by hráčka takových kvalit jakých Vaidišová je, měla vyhrát...
Reagovat
aligo
No samozdrejme... hned ji zaradime do šrotu. .... skvělý přístup, fakt ze jo.....
Reagovat
VlS
Jaké kvality Nicole má je otázka, jaké měla před 5 lety je úplně něco jiného. Začíná prakticky znova. Musí mít hodně trpělivosti a tu by měli mít i fans. Jestli jí někdo vidí během půl roku nebo roku znovu na špici, může být hodně zklamaný. Obávám se, že je blíž ke zjištění, že pauza byla moc dlouhá a že to nejde, než k návratu do padesátky či výš.
Reagovat
pepin
Mám obavy, že to Nicol nevydrží hlavně psychicky. Byla zvyklá na něco trochu jiného, ten humbuk v začátku pominul a ted, že hraje nějaká Vaidišová až tak moc svět nezajímá. Myslím si, že je sama překvapená jak se tenis změnil a myslím si, že měla i trochu jinou představu o svém návratu. Zatím asi musí býti dosti zklamaná a mám jen obavu aby to unesla psychicky.
Reagovat
Tenista
Psychicky nepsychicky, Nicole především nemá žádný peníze, takže pokud se chtěla spoléhat na sebe, nejspíš jí ani nic moc jinýho nezbývalo, než se k tenisu vrátit. Pokud tam ta ale ten hlad po úspěších a radost z tenisu není, obávám se, že to může být víc na škodu. Pokud tam něco takového stále je, někam výš se dostane
Reagovat
blixa
Neřekl bych že to dělá kvůli prachům. Jako trenérka a koučka by si vydělala aktuálně daleko víc, zájemkyň je hodně a holek co znají top tenis zase tolik ne. Prostě to chce zkusit se ještě porvat, než na to bude stará.
Reagovat
Tenista
promiň, ale myslím, že vím, o čem mluvím. Do hlavy jí nevidím, třeba jí tenis fakt baví a chce se porvat, třeba jí tenis nebaví, to potom tě ani trenéřina nebaví, a zkrátka se jen chce pokusit dostat zpátky vysoko a vydělat nějaký peníze. Ale vím, že je nemá
Reagovat
tommr
a na to si přišel jak? To přece odporuje veškerý logice. Ani jako úspěšná trenérka a koučka by si nikdy nemohla vydělat tolik jako hráčka už jen proto, že by byla placená z části příjmů svý svěřenkyně ...
A to ani nemluvím o tom, že neexistuje žádnej důvod domnívat se, že by mohla bejt jako trenérka a koučka úspěšná nebo že by to vůbec chtěla dělat ...
Reagovat
blixa
Seš vtipnej. Kolik asi vydělá, když bude objíždět ITFka a vypadávat v kvaldě nebo v prvním-druhém kole ? A to jí nejmíň rok čeká. Náklady v takovým případě hodně převýší výnosy. A i když se prokouše někam na 200 WTA, pořád je to takový šul-nul. Udělat si, při svým známým jménu třeba tenisovou školu pro děcka by byl business jistý a rozhodně výnosnější. Ano, až bude v TOP 100 a lepší, pak už možná něco vydělá ale jestli víc ? A to je sakra nejisté, jestli se tam dostane.
Reagovat
tommr
předpokládám, že když do toho šla tak to nebylo s cílem plácat se někde v první tisícovce na ITF turnajích, ale dostat se minimálně do první stovky. Jestli se jí to podaří je zase jiná věc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přeci nemůžeš čekat že hned bude vyhrávat. Pauza byla dlouhá, Štěpánek jí pěkně rozebral :)) a teď prostě musí jen trénovat. Ono se to časem zlepší, ona je talentovaná, chce to jen víc píle
Reagovat
Frick
Sakra práce...
Reagovat
FulnekUltras
...hlavně ta Sisyfovská... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist