Van Uytvancková na 5. pokus porazila Putincevovou a také 5. finále přetavila v titul

2. 10. 2021, 13:35
Aktuality 8
WTA NUR-SULTAN - Alison Van Uytvancková má za sebou nejlepší týden v sezoně. V kazašském Nur-Sultanu ukončila čekání na první letošní semifinále, po dvou letech si zahrála finále a v něm udržela svou neporazitelnost. Celkově 5. titul, z toho čtvrtý z haly, získala 27letá Belgičanka po výhře 1-6 6-4 6-3 nad domácí nasazenou jedničkou Julií Putincevovou.
Alison Van Uytvancková

Ve finále turnaje v Nur-Sultanu na sebe narazily poprvé v sezoně na okruhu WTA dvě nejvýše nasazené hráčky. Alison Van Uytvancková sice prohrála s Julií Putincevovou všechny čtyři vzájemné duely a mizerně začala i pátý souboj, nepříznivý vývoj ale otočila a zvítězila 1-6 6-4 6-3.

89. hráčka světa Van Uytvancková letos už ovládla turnaj ITF na trávě v Nottinghamu, na okruhu WTA ale jen jednou vyhrála dva zápasy po sobě a devětkrát skončila hned v prvním kole.

Sedmadvacetiletá Belgičanka dnes hrála 5. finále a vybojovala 5. titul. Všechny slavila na tvrdém povrchu, už počtvrté se raduje v hale. Poprvé triumfovala v kanadském Québecu 2017, v letech 2018 a 2019 dobyla maďarskou Budapešť a v září 2019 nenašla přemožitelku v uzbeckém Taškentu. 

Šestadvacetiletá moskevská rodačka Putincevová, aktuálně 47. žena světového žebříčku, hrála finále rovněž popáté, ale už potřetí prohrála. Tituly získala na antukách v Norimberku 2019 a letos v červenci v Budapešti.

• WTA 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů
sobotní výsledky (02. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Van Uytvancková (2-Belg.) - Putincevová (1-Kaz.) 1-6 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Friedsamová/Niculescuová (3-Něm./Rum.) - Gabujevová/Zacharovová (Rus.) 6-2 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Pět finále, pět titulů. To je ale super.
Reagovat
sojka1
"Divka s talirem a kvetinami".... pekne... :-))
Reagovat
sojka1
a Putka je rapl... ;-)
Reagovat
Ela-fon-isi
Super! Už jsem se bála, že se nevzpamatuje, šňůra proher byla dlouhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace.
Putinceva opět ukázala, že neumí přijmout porážku.
Reagovat
Pavol
Konečne si ju dala dole. smile
Reagovat
com
LGBT grupa ma radost smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jak slavíte?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist