Vandewegheová na finále Fed Cupu do Prahy nepřiletí

8. 10. 2018, 18:54
Aktuality 17
Americkým obhájkyním titulu bude v listopadovém finále Fed Cupu proti českým tenistkám v Praze chybět hlavní opora loňského vítězného týmu Coco Vandewegheová. Šestadvacetiletá hráčka oznámila na sociálních sítích, že se závěrečného klání nezúčastní.
Profily hráčů
Coco Vandewegheová

"Chtěla bych říct, že přestože už nebudu letos hrát Fed Cup, za nic na světě bych nevyměnila práci a oběti, které jsem týmu a mé zemi v uplynulých dvou letech věnovala. Hodně štěstí ve finále! Budu vám fandit!" napsala na twitteru.

Vandewegheová měla v loňském finále s Běloruskem podíl na všech třech bodech Američanek. Vyhrála obě své dvouhry a v rozhodující čtyřhře vybojovala vítězství společně s Shelby Rogersovou. Letos nastoupila v prvním kole proti Nizozemsku i v semifinále s Francií, pro finále už ale nebude k dispozici.

Nicméně vzhledem k současné formě (prohrála už 9 zápasů v řadě a na výhru čeká téměř čtyři měsíce) a zdravotním problémům by se možná do nominace kapitánky Kathy Rinaldiové ani nevešla.

Před vyprodanou pražskou O2 arenou se s největší pravděpodobností nepředstaví ani Serena Williamsová, která koncem září ukončila sezonu. Nejistý je i start její sestry Venus, která od US Open kvůli zdravotním potížím nehrála.

Americký výběr by tak v Praze měl spoléhat na dvojici Sloane Stephensová a Madison Keysová. V Top 50 figurují ještě Danielle Collinsová a Sofia Keninová, očekávat však lze nominaci některé z kvarteta deblových specialistek Nicole Melicharová, Bethanie Matteková-Sandsová, Abigail Spearsová a Raquel Atawová.

České tenistky by měla vést dvojice hráček Top 10 Petra Kvitová a Karolína Plíšková, které zřejmě doplní jedna z elitních deblových dvojic; Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou či Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou.

Fedcupové finále se bude konat o víkendu 10. a 11. listopadu v pražské O2 areně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Jan
Sloane Stephensová a Madison Keysová - to bude dost (dostatečně) silný tým. Možná silnější než se sestrami Williamsovými, které už jsou na sestupu.
Reagovat
EllNino
taky bych chtěl být na sestupu s dvěma finále GS za letošní rok :D
Reagovat
PetaM
Asi tak :D :D Kdo letos z ostatních holek byl 2x ve finále GS? Hm, žádná. Fakt sestup :D
Reagovat
PetaM
Vlastně Halepka :D :D No, chudák se ale celkem rozpadla na konci roku :(
Reagovat
blixa
Simona byla vždycky dost křehká. Nesmí to přehánět.
Reagovat
PetaM
Byla, ale teď mi přijde trochu silnější. Co si pamatuju, tak vyhrála turnaj a měsíc byla na marodce :D :D Teď zvládne i 2 velké turnaje za sebou a dokáže na nich dojít až do finále :D
Reagovat
Jan
Snad uznáte, že to s nimi bylo lepší. Serena po kurtu sotva chodí. A Venus měla také lepší časy.
Reagovat
PetaM
Určitě to s nimi bylo lepší :D Taky už mají svá léta.

Ale také si myslím, že Stephens a Mad budou velmi těžký tým. Navíc se dá očekávat, že položíme rychlý povrch a to by oběma Američankám mělo sakra vyhovovat :D
Reagovat
Jan
V poslední době ladí povrch spíš na střední rychlost.
Reagovat
Jan
Navíc Serena, která už ukončila sezónu, tak by rozhodně nebyla v takové formě jako na GS. A mimo GS na to celkem kašlou.
Reagovat
ttopi
Být na sestupu ale neznamená být špatný. Sestup je proces, kdy z nějakého vrcholu postupně klesáš výsledkově (vzhledem ke své osobě) níž a níž. Z tohoto pohledu jsou sestry (ty jsi z toho vyjmul jen S., čímž ale výrok ztrácí význam) na sestupu.
Reagovat
Jan
Jmenoval jsem obě :)
Reagovat
tommr
jj Williamsky by sice byly atraktivnější soupeřky, ale bez nich budou Američanky nebezpečnější ...
Reagovat
VlS
A to fakt myslíš vážně?
Reagovat
aligo
aby to nakonec nedopadlo jako když rusky letěli do Itálie s F týmem
Reagovat
tommr
no třeba sestava Kenin, Lepchenko, Melichar, Mattek-Sands by bylá dobrá ... :)
Reagovat
VlS
Jo, to bys plakal nad nebezpečnou Lepkou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist