Vaněk: Karolína se nepodělá z nikoho

9. 9. 2016, 08:18
Aktuality 12
Za nejúžasnější zápas své svěřenkyně označil trenér Jiří Vaněk vítězství Karolíny Plíškové nad Serenou Williamsovou v semifinále US Open. Po výhře 6-2 7-6 je čtyřiadvacetiletá česká hráčka poprvé v grandslamovém finále.
Jiří Vaněk

"Neskutečný, neskutečný! Nedá se to popsat," řekl v New Yorku Radiožurnálu bývalý tenista Vaněk, který úspěšně vede Plíškovou více než dva roky. "To, co Karolína předvedla, to byl asi nejúžasnější zápas, co jsem ji kdy viděl hrát. Je vidět, že se nepodělá z nikoho. Takhle bych to shrnul," uvedl osmatřicetiletý Vaněk.

Ještě deset minut před zápasem s Plíškovou v útrobách stadionu mluvil. "Říkal jsem: 'Ty si to tam nejdeš jenom užít, ty tam jdeš regulérně Serenu zkouřit'," prozradil Vaněk. Tenistce zdůraznil, že v turnaji už porazila Venus Williamsovou a Serenu letos zdolaly třeba Španělka Garbiňe Muguruzaová či Němka Angelique Kerberová. "Že každý je jenom člověk, tak proč bys ji nemohla porazit ty," říkal Vaněk Plíškové.

Trenér měl radost, jak Plíšková zvládla s favoritkou a legendou zápas po psychické stránce. "Byla odhodlaná, bez nervozity a bylo z ní cítit, že šanci vidí a má. A co pak předvedla na kurtu, to byla jenom paráda," zářil Vaněk spokojeností.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kája s Bárou určitě mentální špičky jsou,ale zase Kája se Serenou žádnou kritickou situaci(jako Serena na podání proti MP) řešit nemusela.Hlavně díky servisu.
Reagovat
tommr
to snad ani nemůžeš myslet vážně. Karolína ve druhým setu řešila minimálně tři kritický situace a zvládla je perfektně. První byla když podávala na udržení se v setu za stavu 4:5, druhá totéž za stavu 5:6 a třetí byla v TB když šla na podání za stavu 4:5. Drtivá většina hráček by se za takovýho stavu proti Sereně sesypala ... :)
Reagovat
Chrenda
Naprosto souhlasím. Karolína je kliďas a umí řešit krizové situace. Už jsem tady mnohokrát psal, že je to mentálně rozená šampionka. Chováním mi připomíná Stefi Graff. Jsem přesvědčený, že v příštích deseti letech získá minimálně deset GS.
Reagovat
Krisboy
Zato já se asi podělám z toho, jak je Karolína klidná a válcuje to. Jinak Jirka je taky borec.
Reagovat
letityfanousek
Češi obvykle mají tu vlastnost při důležitém okamžiku bojácného ustrašeného člověka, který se podělá z něčeho Velkého. A Karolína předvádí jak na tu českou připo*ranost, že netřeba se bát a skutečně si věřit, že na to mám a vyhraju! Je to v hlavě. Vemte si z toho příklad i další (i my všichni) a zválcujme ten svět ve svém oboru.
Reagovat
Krisboy
!
Reagovat
dappe
Proto máme tolik dobrých sportovců, protože jsou všichni připo.raní...
Reagovat
VlS
Třeba Jarda Jágr je připo už skoro 30 let, proto z něj je legenda světovýho hokeje :-)
Reagovat
PetaM
Máme spoustu skvělých sportovců. A tradičně končí na 4. místech ... Jen pár nejlepších si stoupne na vrchol.
Reagovat
dappe
Nevím jestli končí tradičně na čtvrtých místech. I kdyby ano, tak to nebude ani tak připo.sraností, jako spíš tím, že jsou i jiné státy, které mají dobré sportovce, že? :)
Reagovat
PetaM
Pokud daný závod pokakají, když celou dobu byli jasně první, tak je to dost na piču :D
Reagovat
VlS
Tak nebuď, to je na tobě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist