Vaněk: Petra své šance nechytla za pačesy. Kontaveitová je tu jednou z favoritek

2. 6. 2018, 16:56
Aktuality 8
Možná menší víra v samu sebe stála za prohrou Petry Kvitové ve 3. kole Roland Garros. Turnajová osmička podle trenéra Jiřího Vaňka nevyužila své šance, přesto odehrála skvělou antukovou sezonu.
Profily hráčů
Jiří Vaněk (© j48tennis.net)

Kvitová na pařížské antuce po dvouhodinovém boji nestačila na pětadvacátou nasazenou Anett Kontaveitovou z Estonska. Obě sady prohrála v tie-breaku. "Bojovala do poslední chvíle, ale Kontaveitová v důležitých okamžicích víc zariskovala. Zabila správné míče, kdežto Petra šance nechytla za pačesy," řekl Vaněk.

V prvním setu přitom Kvitová vedla 3-1 a měla dva brejkboly, ale právě v tu chvíli Estonka zahrála odvážně. Podobné to bylo při jejich vzájemném zápasu v Madridu. "Asi se to Petře trošku promítlo. Pak se s tím, myslím, prala sama se sebou a servis byl důsledek toho, že víra nebyla taková, jaká by měla být," řekl Vaněk.

Dvaadvacetiletá Kontaveitová letos na antuce dvakrát porazila Venus Williamsovou z USA a v Římě také Dánku Caroline Wozniackou. "Je na antuce nechutná, výborná a patří tady mezi jedny z hodně solidních favoritek," mínil kouč Kvitové.

Kvitová se nemohla pořádně opřít do returnu. "Servisy do bekhendu nebyla schopná tam s tou svojí hokejkou trefit," řekl Vaněk. "Bylo to o pár míčích a Petra je bohužel nezvládla," poukázal na to, že Kvitová v utkání získala jen o sedm bodů méně.

Po jinak vydařené antukové sezoně bude nyní Vaněk ladit Kvitovou na travnaté povrchy. "Až smutek za den za dva opadne, půjdeme do toho dál pozitivně. Petra se těší, až to bude trochu míň náročné než na antuce," řekl trenér.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobre to rekl synek.
Ve WTA se to da rict v kazde fazi turnaje o kterekoliv hracce...
Ja bych tipl tu v tom neoprenu, ta vypada take dost zajimave...
Reagovat
Herbert_Hoover
favoritky nedostávají kanáry a neplantají se po kurtu jako opilec :))
Reagovat
tommr
Vaněk si dělal alibi a ted vypadá jako blbec ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Jdeš si za tím, holčičko naše...
Reagovat
fretek
Třesete se před Kontaveitovou a přitom ji vloni porazila i dorostenka Markéta ...
Reagovat
EllNino
Vloni není letos
Reagovat
fretek
K tomu se hodí písnička V+W: Už panikáři jedou... To posílí zejména hráčky jako je "naše holčička".
Reagovat
FulnekUltras
Ta by si z nás prd dělala. Kdo ale viděl předchozí zápas obou hráček v Madridu, tomu bylo jasné, že je to 50:50 plus ještě pomalejší pařížská antuka. Špička WTA se pořád rozšiřuje, holky si jedou na svých hormonálních vlnách, psychika hraje velkou roli a abnormální nepřirozená stabilita testosteronových hybridů snad i s Kongem už definitivně mizí v minulosti. Jenom průtokoví gaučáci mají furt pocit, že do tohoto světa naroubují mužská měřítka. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist