Vaněk v Pörtschachu postupuje

19. 5. 2008, 15:18
Aktuality 1
Český tenista Jiří Vaněk vstoupil vítězně do turnaje v rakouském Pörtschachu, který je generálkou na Roland Garros. V prvním kole dnes ve třech setech porazil Nizozemce Verkerka. V dalším zápase narazí na vítěze argentinského duelu mezi druhým nasazeným Juanem Monakem a Carlosem Berlocqem.
Profily hráčů
Jiří Vaněk

Utkání prvního kola bylo dlouho vyrovnané, až do stavu 5-5 ani jeden z tenistů neztratil svůj servis. Jako první sebral soupeři podání Vaněk, který pak získal úvodní sadu pro sebe. Ve druhém dějství se karty obrátily. Nizozemec si při podání vedl suverénně a díky jedinému brejku si vynutil třetí set, v němž už ale Vaněk dotáhl utkání do vítězného konce.

Vaněk tak finalistovi Roland Garros z roku 2003 překazil letošní premiéru na okruhu ATP. Verkerk hrál od loňského French Open jen na turnajích futures a na challengerech.

V Pörtschachu se hraje o 370.000 eur. Z českých tenistů je v pavouku dvouhry ještě Jan Hájek, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.

Výsledky - Pörtschach:
Dvouhra - 1. kolo: 
Vaněk (ČR) - Verkerk (Niz.) 7:5, 4:6, 6:2, Navarro (Šp.) - Spadea (USA) 6:4, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
BRAVO VANEK BYL NA NEHO KURZ 1.7 TO JE PEKNY DAL JSEM NA NEJ 1000KC.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist