Vaněk vidí Kvitovou před Masters v dobrém světle

15. 10. 2018, 15:36
Aktuality 0
Výtečně připravená odletí podle trenéra Jiřího Vaňka česká tenistka Petra Kvitová na Turnaj mistryň do Singapuru. Po nevydařených asijských turnajích si spolu sedli, kouč se snažil před závěrem sezony svoji svěřenkyni probudit a následná příprava se vydařila. "Vidím ji v dobrém světle," hlásil Vaněk.
Profily hráčů
Jiří Vaněk

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová měla parádní první půlrok, během kterého slavila pět turnajových vavřínů. "Sezona je dlouhá a nástup do ní byl raketový. První půlrok byl strašně hektický," ohlédl se Vaněk. Ve druhé části už se Kvitové tolik nedařilo a mohl za to i neúspěch na trávě v All England Clubu, kde vypadla hned v prvním kole. "Po tom nezdaru byl vidět psychický útlum," přitakal Vaněk.

Dobře zahrála ještě v Cincinnati, kde porazila Serenu Williamsovou, ale na US Open skončila ve 3. kole. Po nemoci pak nehrála dobře ani v Číně. "Proto jsme si po Pekingu sedli a zkusil jsem ji namotivovat, aby sezona neskončila tak, že jde dolů. Říkal jsem: 'Musíš si uvědomit, jestli vezmeš Singapur výletně. Je to odměna za celou sezonu, ale zároveň by to byla škoda. Ještě to zmáčkni a dej tam maximum'," burcoval kouč.

Kvitová slova trenéra vyslyšela a v přípravě na Turnaj mistryň získala novou jiskru. "Řekl bych, že je jako vyměněná," prohlásil Vaněk. Před odletem do Singapuru tak mohl s nadějí říci: "Připravená je jedním slovem výborně. Jede v plné formě."

V letošní sezoně má Kvitová výtečnou balanci s hráčkami světové desítky. Z osmi zápasů sedmkrát vyhrála. "Je to pro ni vždy výzva. Už přece jen není vyjukaný zajíc, kterému je jednadvacet. Myslím, že ji to motivuje, že není kam ustoupit, že musí hrát svůj nejlepší tenis, aby uspěla. Tohle jí svědčí," pronesl Vaněk.

Soupeřky ani pomalejší povrch, který v uplynulých dvou ročnících nahrával tenistkám s obranářským stylem, Vaněk neřeší. "Péťa má tak kvalitní hru, že když si najde svoji bublinu a vizi utkání, tak o ni nemám strach," podotkl Vaněk.

Na Turnaji mistryň byl poprvé předloni v roli trenéra Karolíny Plíškové. Nyní zažije atmosféru vrcholu sezony podruhé po boku Kvitové. "Co víc si člověk může přát. Je to turnaj osmi vyvolených a podle toho se o hráčky starají," řekl.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist