Ve hře o US Open zůstali čtyři čeští tenisté

27. 8. 2009, 22:28
Aktuality 1
US OPEN kvalifikace - Čtyři čeští tenisté jsou jen jedno vítězství od postupu do hlavní soutěže tenisového US Open. O premiéru na grandslamovém turnaji bude usilovat Lukáš Rosol, kterého v rozhodujícím utkání čeká domácí Donald Young.
Eva Hrdinová

Barbora Záhlavová-Strýcová nepovolila jediný game Kanaďance s egyptskými kořeny Heidi El Tabakhové a o postup se utká s Kolumbijkou Marianou Duque Marinovou.

Eva Hrdinová měla s Ruskou Jevgenijí Rodinovou více práce a vyhrála nakonec 7-6 6-2. Nyní ji čeká patnáctiletá Britka Laura Robsonová. O deset let starší Hrdinová bojuje o teprve druhou účast na grandslamovém turnaji. Dosud hrála jen před rokem ve Wimbledonu.

Třetí českou tenistkou, jež vydržela ve hře o hlavní soutěž až do závěrečného kola kvalifikace, je Klára Zakopalová. Plzeňská rodačka otočila utkání s Cohenovou Alorovou z Francie a v pátek ji čeká rozhodující utkání proti Ukrajince Korytcevové.

Na premiéru na grandslamovém turnaji si musí počkat dvaadvacetiletá Andrea Hlaváčková, jež podlehla Britce Baltachaové. Přesto je druhé kolo kvalifikace jejím největším grandslamovým 'úspěchem'.

Sandra Záhlavová sice v prvním setu dohnala ztrátu 0-4, Rusce Pivovarovové však nakonec podlehla 6-7 5-7.

Ze čtyř mužů v kvalifikaci vydržel do 3. kola jen Lukáš Rosol. Slovince Luku Gregorca zdolal ve třech sadách a o první start na grandslamu si čtyřiadvacetiletý tenista zahraje s Američanem Donaldem Youngem.

- KVALIFIKACE US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky českých tenistů (27. 08. 2009)

Ženy - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (12-ČR)
- El Tabakhová (Kan.) 6-0 6-0
Zakopalová (13-ČR) - Cohenová-Alorová (Fr.) 1-6 6-1 6-3
Hrdinová (ČR) - Rodinová (Rus.) 7-6(0) 6-2
Pivovarovová (Rus.) - Záhlavová (4-ČR) 7-6(2) 7-5
Baltachaová (2-Brit.) - Hlaváčková (ČR) 7-5 6-0

Muži - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Gregorc (Slovi.) 4-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist