Ve věku 87 let zemřel grandslamový šampion a trenér hvězd Mervyn Rose

25. 7. 2017, 10:22
Aktuality 1
Bývalý australský tenista, úspěšný trenér a člen mezinárodní tenisové Síně slávy Mervyn Rose, který v padesátých letech vybojoval dva grandslamové tituly a pomohl Austrálii k zisku dvou "salátových mís", zemřel ve věku 87 let.
Mervyn Rose

Rose hrající levou rukou se proslavil tenisovým uměním i výbušnou povahou. Na kurtech zářil hlavně v padesátých letech. V roce 1954 ovládl domácí Australian Open a o čtyři roky později dobyl French Open. Ve čtyřhře získal celkem čtyři grandslamové tituly a ještě jeden přidal ve smíšené čtyřhře.

Mervyn Rose na kurtech zářil v 50. letech

V letech 1951 a 1957 pomohl Austrálii pod vedením kapitána Henryho Hopmana k celkovému triumfu v Davisově poháru. Po ukončení aktivní kariéry se stal velmi úspěšným koučem, trénoval například Margaret Courtovou, Billie Jean Kingovou nebo Arantxu Sánchezovou Vicariovou.

Rodák z Coffs Harbour byl v roce 2001 uveden do mezinárodní tenisové Síně slávy. "Levoruký tenista, který zdokonalil techniku 'chip and charge'. Ostřejší než jeho voleje byl pouze jeho důvtip," stálo v prohlášení Australské tenisové federace.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
Stan_Borowitz
ani málo, ani moc...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist