Ve věku 96 let zemřel Ekvádorec Segura

20. 11. 2017, 13:31
Aktuality 2
Ve věku 96 let zemřel bývalý tenista Pancho Segura, jenž byl ve 40. a 50. letech minulého století jedním z nejlepších světových hráčů. Člen tenisové Síně slávy podlehl v kalifornském Carlsbadu komplikacím spojeným s Parkinsonovou chorobou.
Pancho Segura

Ekvádorský rodák Segura, který měl i americké občanství, sbíral úspěchy mezi amatéry a poté mezi profesionály. Jako trenér byl také u počátku kariéry Jimmyho Connorse, pozdějšího osminásobného grandslamového vítěze. "Je to smutný den. Ztratil jsem svého přítele, kouče a mentora," uvedl na twitteru Connors.

Během amatérské kariéry byl Segura čtyřikrát ve finále grandslamových turnajů ve čtyřhře a mixu. Ve dvouhře si zahrál čtyřikrát semifinále US Championship, předchůdce dnešního US Open.

Po přechodu mezi profesionály, kteří až do roku 1968 neměli přístup na tradiční grandslamy, vyhrál Segura v letech 1950-1952 třikrát US Pro Tennis Championships. Ve finále profesionálních grandslamů byl ve dvouhře celkem jedenáctkrát.

Poslední zápas odehrál Segura v devětačtyřiceti letech na US Open v roce 1970, kde postoupil do druhého kola dvouhry. Do Síně slávy v Newportu byl uveden v roce 1984.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
...je to téměř jako ultramorbidní humor. :-(
Reagovat
Frick
Zemřít Segura ve věku Jany, zemřel by roku 1970.

Zemřít Jana ve věku Segura, zemřela by v roce 2064....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist