Ve Wuhanu si to o svůj nejcennější titul rozdají Bartyová a Garciaová

29. 9. 2017, 15:26
Aktuality 6
WTA WUHAN - Složení ženského finále letošního ročníku turnaje WTA Premier 5 ve Wuhanu by asi nikdo netipoval. O svůj nejcennější triumf budou v sobotu bojovat Ashleigh Bartyová a Caroline Garciaová. Talentovaná Australanka Bartyová v semifinále deklasovala Jelenu Ostapenkovou. Garciaová potvrdila roli favoritky proti Marii Sakkariové.
Ashleigh Bartyová

Ashleigh Bartyová v semifinále turnaje WTA Premier 5 ve Wuhanu zničila 6-3 6-0 vítězku letošního French Open Jelenu Ostapenkovou, ukončila osmizápasovou vítěznou sérii vítězky letošního French Open a postoupila do svého největšího finále v kariéře. Navázala tak na skalpy Kontaové, Radwaňské a Karolíny Plíškové.

Ostapenková dokázala s jednadvacetiletou Australankou držet krok jen v prvním setu. První brejk si dokázala vzít zpět, ale Bartyová poté na kurtu už dominovala a unavenou Lotyšku doslova přejela. Ve druhé sadě povolila o rok mladší soupeřce jen devět fiftýnů a za hodinu a čtvrt slavila postup.

Také druhé semifinále bylo jednoznačné. Caroline Garciaová potvrdila roli favoritky a v semifinálovém duelu si poradila 6-3 6-2 s řeckou kvalifikantkou Marií Sakkariovou. Francouzka si tak stejně jako Bartyová zahraje své největší finále.

Garciaová sice dvakrát v zápase přišla o podání, nicméně svou řeckou soupeřku dokázala pětkrát brejknout. Po ztraceném servisu hned v úvodním gamu 80. hráčku světa jasně přehrávala a ani jednou ji poté nepustila do vedení. Utkání zakončila čistou hrou na podání.

Finalistky spolu změří síly premiérově. Bartyová letos hrála finále vůbec poprvé v kariéře na konci února v Kuala Lumpuru, kde porazila Japonku Hibinovou a získala svůj premiérový titul na okruhu WTA. V Birminghamu v půlce července podlehla Kvitové.

Garciaová je ve finále letos poprvé a celkově pošesté. V soubojích o trofej pro vítězku má bilanci 3-2. Ze zisku titulu se naposledy radovala loni na domácí antuce ve Štrasburku a poté ještě na trávě na Mallorce. Úplně poprvé na okruhu WTA triumfovala v roce 2014 na antuce v Bogotě.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,365.250 dolarů
páteční výsledky (29. 9. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (Austr.) - Ostapenková (8-Lot.) 6-3 6-0
Garciaová (Fr.) - Sakkariová (Řec.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Y. Chan/Hingisová (1-Tchaj./Švýc.) - Mirzaová/Shuai Peng (3-Indie/Čína) 7-6(5) 6-4
Aojamaová/Z. Yang (Jap./Čína) - Bartyová/Dellacquaová (4-Austr.) / bez boje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
má ve finále mou podporu.
Ve Wuhanu upravila bilanci s top 10 na 4:7 (letos 4:5).
Doufám, že budou převažovat winnery a že Ash a Caroline velké finále nesváže.
Reagovat
Fandina
Držím palce Carolině, bude to těžké, moc těžké, ale Caro allons-y!!!
Reagovat
Torn
Ale allons-y není "pojď". :)
Reagovat
Fandina
Muj google rika, ze je.
Reagovat
dunphy
Errani by ti řekla, jak je to správně.

https://www.youtube.com/watch?v=MLRV7QCs5L0
Reagovat
jacksax
jó strejda gůgl... how many cherries, so many cherries
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist