Vedení WTA chystá razantní změny

3. 10. 2016, 15:32
Aktuality 222
Šéf ženské tenisové asociace Steve Simon přišel v pátek na konferenci během turnaje v čínském Wuhanu s velkými změnami, které chystá. Rád by zavedl super tie-break v rozhodujícím setu a také zrušení systému shoda - výhoda jako je tomu nyní v zápasech čtyřhry. Ohlasy tenistů jsou zatím negativní. K plánovaným změnám se kriticky vyjádřili hlavně Rafael Nadal a Světlana Kuzněcovová. Simon navíc plánuje změny i v kalendáři turnajů.

Bývalý ředitel turnaje v Indian Wells Steve Simon oznámil minulý týden na turnaji ve Wuhanu během páteční konference několik věcí, které hodlá v ženském tenise změnit. Rád by ve dvouhře zavedl stejná pravidla, která platí v deblu mimo grandslamové turnaje.

Chystá se zavést systém bez výhod, v případě shody za stavu 40-40 by se tedy rovnou hrál rozhodující bod stejně jako ve čtyřhře. Rozhodují set by zanikl úplně a nahradil by ho super tie-break, který funguje na okruhu WTA v deblových zápasech od roku 2007. Hráčka, která by dosáhla jako první deseti bodů (nutný je dvoubodový rozdíl), by se stala vítězkou.

Dle jeho slov by tyto změny zkrátily "zbytečně" dlouhé zápasy, udržely diváka u televize a zvětšily celkovou sledovanost: „Pokud začneme s deblovými pravidly i v singlu, tak ze zkušenosti trvají zápasy čtyřhry většinou 60-90 minut. A to je skvělé, protože diváci si tak mohou lépe naplánovat časy zápasů, které chtějí sledovat. Pomůže nám to udržet diváky u obrazovek. Zrušení systému shoda - výhoda a zavedení rozhodujícího bodu za stavu 40-40 by vedlo již v průběhu setů k mnoha dramatickým situacím a zvratům, které divák vyhledává.“

Steve Simon; © Jimmie48 Photography | WomensTennisBlog.comSteve Simon si myslí, že existuje spousta věcí, které se dají změnit, aby ženský tenis přitáhl co největší zájem diváků. Počítá s negativními reakcemi, a proto by změny zavedl nejprve na menších turnajích a postupně je rozšířil dále. „Když jsme tato pravidla zavedli pro zápasy čtyřhry, velkému množství lidí se to nelíbilo, ale stal se z toho standard,“ sdělil novinářům Simon. Šéf ženské tenisové asociace se chce zaměřit na budoucí publikum, které dle jeho slov nevydrží sledovat zápasy, jež trvají dvě až tři hodiny: „Pokud je video delší než dvacet sekund, tak je to pro diváka moc dlouhé a ani se na něj nepodívá.“

Své výhrady k chystaným změnám vyjádřila ruská tenistka Světlana Kuzněcovová: „Myslím si, že by to bylo špatné rozhodnutí. Pro čtyřhru je to fajn ale pro dvouhru ne. Zrušila bych pětisetové zápasy mužů na grandslamových turnajích. Sama se na tak dlouhé zápasy nedívám, kouknu se třeba až na čtvrtý nebo pátý set,“ svěřila se Kuzněcovová novinářům ve Wuhanu po prohraném semifinále s Dominikou Cibulkovou.

Pro Kuzněcovovou jsou momentální pravidla dvouhry z pohledu diváka zajímavá. „Tři sety, shoda, výhoda, tak to ve dvouhře prostě funguje. Myslím, že je to zajímavé, fyzicky náročné, není to prostě jen o štěstí. Ve čtyřhře je to často hodně o štěstí.“

Své bezprostřední pocity sdělil novinářům i Rafael Nadal. Španělský tenista rovněž se změnami příliš nesouhlasí. Podle něj divák hledá drama, které dokážou vytvořit jen dlouhé zápasy. „V paměti zůstávají hlavně dlouhé zápasy. Dramatické dlouhé bitvy vyvolávají v divákovi různé pocity, vtáhnou ho do dění na kurtu. Záleží asi na tom, co divák od tenisu očekává,“ sdělil na tiskové konferenci před začátkem turnaje v Pekingu.

Španěl si nepamatuje jediný zápas ve své kariéře, který by skončil za hodinu. „Pokud divákovi stačí sledovat, jak hráči trefují míč, tak je to v pořádku. Jestli ale očekává dramatickou bitvu s dlouhými výměnami, gamy atd., pak je to chybné rozhodnutí. Já jako hráč se budu samozřejmě držet pravidel,“ dodala bývalá světová jednička.

Vedení WTA chystá změny i v kalendáři turnajů. Například chce zavést více turnajů, které jsou označovány jako Premier Mandatory a nejvíce se blíží sérii ATP Masters. Zatímco na ženském okruhu jsou tyto turnaje pouze čtyři (Indian Wells, Miami, Madrid a Peking), ATP jich má hned devět (Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Madrid, Řím, Toronto/Montréal, Cincinnati, Šanghaj a Paříž).

Simon chce tedy úroveň turnajů přiblížit momentálnímu programu, který funguje na okruhu ATP: „Chci jasně stanovit, které turnaje se momentálně hrají. Nemyslím si, že máme v tuto chvíli za rok dost turnajů, kde by se sešla absolutní tenisová špička. A právě to chce změnu. Je důležité, aby si divák uvědomil, že sleduje to nejlepší, co ženský tenis dokáže nabídnout.“

Pokud by bylo zavedeno například devět turnajů kategorie Premier Mandatory, Simon věří tomu, že by se nejlepší tenistky na všechny přihlásily. „Hráčky by dle mého názoru tuto změnu přivítaly. Chtějí hrát velké turnaje, kde se bojuje o velké finanční odměny a spoustu bodů do žebříčku před velkým publikem. O tom je jejich práce, kariéra, přesně to vyhledávají,“ komentoval Simon.

Simon ale zároveň zmiňuje, že je nutné, aby byl kalendář pečlivě a chytře naplánován: „Podle mě bylo v minulosti cílem nacpat do jednoho roku co nejvíce turnajů a vymýšlet nové věci, které akorát způsobily nepořádek. Tohle už nechceme. Chceme nový kalendář, který je reálný i pro hráčky, aby byly schopny celou sezónu odehrát bez zranění.“

Plánované změny nevejdou v účinnost dříve než v roce 2018.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

222
Přidat komentář
smazaný uživatel
A ked bude mať serena 45, tak nech to dajú iba na jeden set, nech ju tu máme do 60tky.

Kocoti americký, mamonársky :D
Reagovat
patriks
- zápas by se mohl hrát na pevný čas, např. na 75 minut a která hráčka by měla po uplynutí hrací doby více získaných bodů, tak by zvítězila. Takto by si, dle p. Simona, každý uměl přesně naplánovat čas na zápas a i televize by si medily.
Reagovat
Empe
To je nějaká soutěž, kdo vymyslí větší kravinu? :D Jsem si myslela, že Davis Cup v neutrálním prostředí nic nepřekoná, ale konkurence je očividně velká. :D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
dadaft
zrušit výhody a zrušit rozhodující set????????????????
jdi se vycpat troubo.

kd\yž tak potřebuješ ušetřit čas, tak ať hrajou tenisté do deseti.
kdo bude mít první deset bodů, vyhrál zápas.
to by bylo přece super!!!
Reagovat
Frick
Mohou hrát hráčky podobně oblečené jak beachvolejbalistky. Hlavně TT.
Reagovat
EllNino
Spíš ty vůbec ?
Reagovat
MartinPa
Teda to jsou věci, pamatuju si, je to tak 10 let zpátky, když se po dominanci jistých hráčů začalo hlasitě mluvit o tom, jaká je ten tenis najednou nuda - 40ti minutové zápasy prý nikoho nebaví a ty kurty jsou strašně rychlé, míče odskakují strašně nízko, na těch betonech v USA se nedá vůbec hrát, Wimbledon je jen pro určité hráče, a kdesi cosi. Musíme to co nejvíce zpomalit, prodloužit výměny, ty míče musí skákat tak o metr výš, aby to stíhali i ti ostatní tenisté - to je ta pravá zábava přeci - několika minutové výměny a zápasy na GS od 3 hodin nahoru. U žen by byly dobré i ty 3 sety, ta Němka nosatá přeci nemůže vyhrávat za 30 minut - takové tehdy padaly názory a tak se také začalo vše měnit - všechno se to tak nějak zdrclo na jakýsi unifikovaný povrch bez chuti a bez zápachu = v ATP to splnilo očekávání - eliminace do té doby dominujících hráčů, na výsluní se drali nový s novým stylem = bohužel to negativně dopadlo i na WTA - zápasy trvající hodinu se náhle přehouply i přes dvě a ochozy řídnou.
A najednou obrat o 180° a chce se začít zrychlovat, ale dle mě na nesprávném místě - změnou osvědčených a zavedených pravidel.
Pokud tedy zrychlovat, tak jedině tím, že se opět zvýrazní rozdíly mezi kurty - betony budou opět ďábelsky rychlé, tráva ve Wimbledonu, díky zrychlení, bude občas vidět i ve druhém týdnu = tím se opět začnou objevovat i jiné herní styly než to plácání od základky - prostě ten kraťas či náběh na síť se bude vyplácet.
Prostě něco jako jsou MotoGP či F1 - některé okruhy jsou rychlé jiné pomalé - je třeba se jinak připravit, jinak jezdit.
Dnes stačí, třeba Novakovi, nastoupit v AO, mezitím si dát jeden tréninkový turnaj a pak rovnou na FO a pak na W = dříve nevídané díky rozdílnosti podmínek - nyní s dnešní homogenitou standard.

PS: Problém je také v tom, že co je u ATP žádoucí - delší dramatické bitvy, tak u žen je to devastující - po 2 hodinách ty holky sotva stojí na nohách a přepinknou síť :-(
Reagovat
Frick
TB ve 3. setu na všech GS...
Reagovat
Frick
"ale nemusíš jí za to trhat hlavu, neber ty premiery a internationaly tak vážně, před 14 dny vyhrála turnaj, ve finále neřeší, jestli je to int, nebo premier, kdyby to byl GS tak neřeknu ..."

http://www.tenisportal.cz/zpravy/pliskova-v-eastbourne-sestou-trofej-neziskala-ve-finale-podlehla-cibulkove-18565/#comments

Zajímavé, tehdy rozdíl mezi INT x Premier byl prakticky pod rozlišovací schopnost hráček.
Reagovat
EllNino
Nauč se psát Můj Nick díky
Reagovat
slacker
nauc se si davat nick ktery se neplete
Reagovat
Frick
Začínám přemýlšet, zda jste opavdu tak bytostně přesvědčeni o tom, že pro hráčku z konce TOP 20 jako je Bára nebo pro hráčku, která se vinou nenadálých a vážných zdr. porblémů propadla z TOP 10 na konec první padesátky je skutečně hrát Inty věc ponižující demotivující, nezáživná a bůh ví jaká nebo je to pro vás vhodná záminka pro to se do mne strefovat.

A skutečně dobrým srovnáním je výhra Tomáše na mužské obdobě INTu (tj. ATP 250) v Šenzenu. U něj je to plně v pořádku, spokojenost s titulem atp. A to rozhodně Tomáš znanemá v mužské tenise mnohem více než Baruna v tom ženském, a ani se nepropadl kamsi dolů jako Lucka.
Reagovat
Frick
To byl admin webu Nicole-Vadisova.com, nepletu-li se.
Reagovat
rusedski
Jj, Jirásek Zabloudil k nám na TP :))
Reagovat
Fandina
A je k tomu Pokorný. :-)
Reagovat
Frick
On by to mohl mít problém finanční. P5 turnaj má poloviční doatci co PM. Našli by se třeba u Talošů prostředky na navýšení Říma z necelých 3 mil. USD na naecelých 5 mil.?
Reagovat
smazaný uživatel
raz davno som nadaval na zensky tenis,ze ma uz nebavi,respektive ze ma bavi o dost menej ako v minulosti,nemyslel som to tak ze ho chcem odstranit,ze mi zavadzia,Steve ma proste iba celkom nepochopil,male nedorozumenie no,vybavim to mensim dohovorom
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 900 Wuhan R16, 105 b.)

Zpráskat nebohou Lucku by jí šlo, aby pak odchodila zápas s Cibuľou. Ts, ts, ts. Ne ne, Karolína skutečně nezanechala ve Wuhanu příliš dobrý dojem.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

2) Petra Kvitová
(WTA 900 Wuhan W, 900 b.)

K výkonu Petry ve Wuhanu není co dodávat. Vyjma světové #1 Kerber všechny ostatní soupeřky jasně převálcovala, 4 zápasy ovládla do 70 minut hry a to včetně SF + F. Snad bude Petra hrát takto častěji.

ZNÁMKA: 1* (10/10)

3) Bára Strýcová
(WTA 900 Wuhan QF, 190 b.)

Jak tu Báru zhodnotit? Skalpy Sary, Misaki i Jeleny se určitě musí brát velice kladně, na druhou stranu prohra s Cibulí prostě nemůže nemrzet, protože byla z kategorie zbytečných. Příště nejančit, Baruno!

ZNÁMKA: 2- (6/10)

4) Lucie Šafářová
(WTA 900 Wuhan R32, 60 b.)

Aspoń ta jedna výhra. Je mi hrozně smutno z toho, že je na místě se radovat z postupu do druhého kola, ale bohužel - i to zdolání prvního kola je nyní pro Lucku složitá věc. V tom druhém přišel tradiční český komplex. Vzhledem k tomu, co KaroLÍNÁ předvedla o kolo dále, je těžké se ubránit myšlence, že se určitě dala porazit.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

5) Kateřina Siniaková
(WTA 900 Wuhan Q W + R32, 90 b.)

90 bodů je dobrých. Kvaldou prošla Katka suveréně, neměla problém i s Babosovou, až na rozjeté Caroline si vylámala zuby. Pozitivní dojmy ale určitě převažují.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

6) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Taškent W, 280 b.)

Po 3,5 letech tu máme další český premiérový WTA titul a opět ho získala Plíšková. Týna maximálně využila slabšího obsazení turnaje a stala se čtvrtou Češkou, co letos vyhrála WTA titul. Učinila v Taškentu rozhodující průlom? Ještě bych s takovýmito závěry posečkal, ale rozjeto je to zajímavě. Hodnocení 10/10 nedávám z důvodu slabého obsazení.

ZNÁMKA: 1 (9/10)
Reagovat
Frick
7) Denisa Allertová
(WTA 280 Taškent SF, 110 b.)

Konečně zas nějaký povedenější turnaj pro Denisu. Prvními třemi koly prošla suveréně bez ztráty setu, škoda, že v SF se to nepříjemně zadrhlo. Ale snad jako odrazový můstek to poslouží.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

8) Tereza Martincová
(WTA 280 Taškent Q W + R32, 18 b.)

Kvaldu, která ale byla prakticky jen o jednom zápase, Terka zvládla, R32 už ale bohužel ne. Je to škoda, hratelné to bylo a 18 nebo 48 bodů je samozřejmě velký rozdíl. Tak uvidíme, co dál.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

9) Bára Štefková
(ITF 50 Stillwarter R32, 1 b.)

Turnaj, kde byla jasnou no. 1 a který měla i jasně opanovat skončil bohužel pro Báru skrečovaným 1. kole. I to je tenis. :-(

ZNÁMKA: N

10) Lucie Hradecká
(WTA 900 Wuhan Q1, 1 b.)

Lucie dostala možnost si zahrát kvalifikaci o Wuhan, bohužel na velice složitou soupeřku v podobě pozdější osmifinalistky Kasatkinové těsně nestačila.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

11) Jesika Malečková
(ITF 50 Clermond-Ferrand R16, 5 b.)

Bohužel, los k Jesuldě nebyl přívětivý a Dodinová znamenala jasnou stopku ve druhém kole.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

12) Marie Bouzková
(ITF 80 Las Vegas Q W + R16, 13 b.)

Ty které měla Marie jasně porazit, ty porazila. Na rezatku bohužel nestačila, byť min. zisk uvodní sady byl velice blízko. Co se dá dělat. 13 bodů rozhodně není něco, co by Marii nějak vyšvihlo nahoru žebříčkem. Tak snad aspoň nějaké zkušenosti nabrala.

ZNÁMKA: 2- (6/10)
Reagovat
blixa
Neskutečný bláboly. Hodnocení 4-, a to přivírám obě oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Za singl koule jak brno,
za debla s Betkou 1*
Za usmev 1**
Reagovat
Frick
Dyť porazila Lepčenkovou. Kouli by si zasloužila v Budapešti 2013 a Praze 2014.
Reagovat
Frick
Petra si 1* copak nezasloužila?
Reagovat
Frick
Blixo, buď se nevyjadřuj, a nebo buď konkrétní, jakou hráčku jsem špatně zhodnotil.

Tohle je jen takový plácání.
Reagovat
Frick
Jako to že plácneš, že to jsou neskutečný bláboly.
Reagovat
blixa
Neplácám, to jsou neskutečný bláboly. Všechno od začátku do konce. Typické "hodnocení" člověka, kterej ví o tenisu kulový a hodnotí jen formální stránku věci. Zbytečná práce. Vzhledem k tomu, že je to celý špatně by bylo absurdní se vrtat v detailech.
Reagovat
tommr
a nebo taky nemáš žádný argumenty a tak se uchyluješ k urážkám. Už s tím začínáš bejt trapnej. Když se ti Frickovo hodnocení tak nelíbí tak ho nečti a nekomentuj ...
Reagovat
blixa
Aha, takže všechno co se mi nelíbí nesmím číst a komentovat ? :D A jak zjistím, že se mi to nelíbí, když si to nepřečtu ? A k čemu je vlastně TP, když nesmím komentovat ? Nebo se smí jen chválit ? :D Ty už nejen že si v blbosti dostihl Tykváka, ty už ho začínáš hravě převyšovat :D Je zjevné, že každá mezera se hladce zaplní, když odejde největší vůl TP, tak se rychle a snadno najde náhrada :D
Reagovat
tommr
myslím si, že na tebe v tomhle ohledu nikdo nemá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
potrefený tommr k vráně sedá :-)
Reagovat
rusedski
Tereze trojku za Shapatavu a Denise za SF a cennej skalp Flipkens jen o půl stupně líp?
Reagovat
Frick
K tereze mám mnohem nižší nároky...

Nevim, možná by si Denisa tu 2 zasloužila, ale to SF bylo fakt děsivý a ten dojem si tim u mne hodně pokazila.
Reagovat
rusedski
Nižší nároky chápu, ale i tak:
Obě porazily +- sousedku v žebříčku (Shapatava, resp. Tig), ale Denča k tomu přidala ještě další dvě výhry včetně jedné velmi cenné. A SF na WTA turnaji se prostě počítá...
Nebo bráno podle kurzů, kterými se rád oháníš: Tereza 1,64*1,01=1,66, Denisa 1,17*1,42*1,89=3,14.
Myslím, že kdyby Denča vypadla v ČF s Flipkens, tak bys jí horší známku než trojku nedal...
Reagovat
Frick
No, kdyby vypadla v ČF s Flipkens, tak by to bylo za 3. Pokud by nebyla nějaká mimo. "Velmi cenné výhry" měla Denča nad Simonou a Angie. :o)

U Terezy jsem bral ohled i na to, že to byl v tom prvním kole vyrovnaný zápas. Sec jenom, Khromacheva je hráčka, co je o 70 míst nad Terezou a je na svém maximu. Možná mne i v tomto ohledu překvapilo, že to sázkovky viděly fifty-fifty a nefavorizovaly více Rusku.
Reagovat
Frick
OPRAVA: Strýcová 2 (7/10)... Je to ČF na velkém turnaji, 2- je málo.
Reagovat
Patri.k
Nevim proc zpochybnujes vykonost Cibulkove, sice ji nesleduju, ale proste 8 nebude nahodou na to ji jeden dva ulety nestaci...
Reagovat
Frick
Nezpochyňuju, ale Bára jí měla na lopatě a Károlína do toho nedala všechno.
Reagovat
blixa
Obojí naprostý nesmysl.
Reagovat
EllNino
Bara ji rozhodne neměla na lopatě Šulaji
Reagovat
tommr
ve třetím setu vedla Bára 4:3 a šla na podání. Takovej zápas by se už měl dotáhnout do vítěznýho konce ...
Reagovat
blixa
Opravdu ? A na to si přišel jak ty lidový génie ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ten Steve s tou opatrnosti zmen nejak neprehani.
Nejlepe zrusit gemy, takze to bodovat rovnou za 1 vymenu a ni nemusi myslet o nejakych tajbrejcich. Servis jen jeden. A jeste zkratit vymenu na tri prehozy, kdyz prijmajici nezvladne winner do tri vymen, tak bod ma servisujici...a hned to stridaji, ty servy, takze to bude mit konecne spad pro toho divaka pred bednou...a holky klidne mohou hrat na tri vitezne na GS... Takove zapasy hracky a hraci zmaknou do 5 min. Cely GS do jednoho dne. A jeste mohou navysit vpoho pocet turnaju behem roku. Problem MTO odpadne, unavoveho syndromu take, rucniku taky, vitezove turnaju se budou pekne prostridavat jak na bezicim pase...zadna nuda... nove mice jen jednou za zapas, takze tenis bude ekologictejsi...a jeste jim zbudou drobne na zastreseni vsech arealu...takze se klidne muze i prejit na nove povrchy, at je to pestrejsi ta nuda, trebas linoleum, tvrzene PVC, tepich domaci, tepich prumyslovy, koberec rucne vazany, koberec vpichovany, koberec vpichovany, mramor, kozka nebo parkety...to by mohly byt dobre supy.
No a divaci zmaknout jeste biatlon, triatlon, dekatlon, zpravy, pocasi, serialy, sitcomy, a nejake to reality show jak jini koukaji na jine sporty a jeste zbude cas na rybicky, teleshoping a pasivni aerobic...a jeste muze prijit nejaky ten kouzelnik s kartama.
Takze zmeny nabraly dobry kurs, jen by to mel nejak Steve urychlit, nejlepe rychle zpracovat poradne dokonce rijna, rozeslat hracum mailama do 1.prosince, a od roku 2017 uz podle toho jet a behem roku ten kalendar elasticky i plasticky doplnovat. Toz je to na dobre ceste...
Reagovat
Pedronegro
hm, možná stačilo napsat, že je to kravina, ale jinak +++
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu. Z druhe strany jsem si nedokazal pomoct... nevim kolik let se snazi zpomalovat neprirozene povrchy, vymyslet rucniky a plno pitomin, aby nakonec vymysleli jak zkratit zapas;D)))
Absurdni...
Reagovat
blixa
Já navrhuji hrát to podle pravidel squashe,a to těch úspornějších, tedy 2 sety do devíti. Možná i stejnými raketami :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste to muzou hrat podle pravidel Qvese, a odpadnou ty zbytecne hadky o tu jednicku;D)
Reagovat
Hector21
tos zabil, potlesk a bod....
Reagovat
Dobry-den
Alláh to nedopustí. Nikdy!
Reagovat
bIbec
http://i.imgur.com/BtqYI1W.jpg
Reagovat
janek_da
Po letošku by měli udělat především něco s počasím. To je nejhorší.
Jednou jsem o tom tady psal se Stanem, že by na GS by mohly být první 4 kola u chlapů jenom na dva sety, to by asi bylo celkem ok. Hlavně trávě by to pomohlo.

To počítání bych nechal tak jak je. I když občas hraju bez výhod a nepřipadá mi to zas tak mimózní a urychluje to fest. Ale to je rekre úroveň. Ale stejně nejvíc zdržují RUČNÍKY a různé rituály. A třeba i empajr řekne "Time" a hráči sedí a jedí. Do 15sec by měli podávat.
Reagovat
VlS
No, důsledně vyžadovat časy na servis, nedovolit divákům po zahájení hry přicházet na kurt, zrušit MTO
Reagovat
Fandina
Na turnajích tě nepustí na kurt když se hraje. Jen o přestávce mezi game. Každý, kdo někdy na turnaji byl to ví.
Reagovat
PetaM
To samozřejmě všichni vědí. Problém je v tom, že tam ti lidi courají i uprostřed výměny.
Reagovat
Fandina
Tady se psalo o tom, že by se to nemělo dovolit. Co já vím, tak na všech turnajích a byla jsem jich na moc, tě prostě na kurt nepustí, když se hraje, to je zabezpečeno. Nepustí tě tam ani po prvním game, když se jenom vyměňují strany a není přestávka mezi game. Já jsem někdy stála i čtvrt hodiny, když se hrálo, než jsem se dostala na kurt. Až to člověka štve a zdržuje, většinou ani nevidíš, jak se tam hraje, jaký je stav a kdy otevřou.
Reagovat
VlS
Fandino, po začátku rozehrávky už ani noha. Tečka. Za miňutu přestávky se totiž divák neusadí a zdržuje.
Reagovat
Fandina
A co na WC, to může?
Reagovat
Fandina
Jinak by ses divil, co se za minutu dá udělat věcí. A propo, není ta pauza minutu a půl?
Reagovat
George_Renel
Jedině na TOI TOU budou přímo na kurtu ;-).
Reagovat
Fandina
:-))
A chodit na něj budou jak?
Reagovat
VlS
A plíny znáš? Přece jde o TV diváka a ti na kurtu mu to kazej. Kór když lady na Wimblu omdlí.
Reagovat
Fandina
TV ať si trhne nohou, když je líný vylézt z nory a podívat se na skutečný tenis, ne si válet šunky a radit druhým, co mají dělat :-)))
Reagovat
PetaM
A nebylo by lepší nemocné lidi na kurtu jednoduše zastřelit, nebo aspoň postřelit?

Za teplotu - kulka do nohy.
Za křeče - kulka do ruky.
Za zvrtnutý kotník - kulka do hlavy.
Reagovat
janek_da
teplota - 3denní MTO
křeče - 3hodinová pauza
zvrtnutý kotník 3měsiční MTO

takhle je to all-right?
Reagovat
PetaM
Ne. Za mě ta kulka.
Reagovat
Pedronegro
zas bych to tak nehrotil, MTO není až taková sviňárna, odpočinou si obě strany, navíc jsou už známé firmy, takže s tím lze počítat :)
Reagovat
Pedronegro
jj, ručníky bych odkázal na lavičky, pokud se potřebují utřít, tak ať si tam doběhnou, někteří to evidentně zneužívají k odpočinku a ani nepředstírají nutnost se otřít, a vůbec chování hráčů s ručníky a ke sběračům patří k tomu nejtrapnějšímu v současném tenisu, naše hvězdy nevyjímaje ...
Reagovat
Kytka
Na cirkus jako je ta liga IPTL na konci roku, jen tak, pro zábavu dobrý. Ale na regulérní zápasy? Aby to nebylo jen o štěstí? Blbost.
Reagovat
Haitik
Finální rozhodnutí jejího případu, zítra ve 15:00....!!! Tak konečně konec toho čekání.. Za poslední dva roky toho čekání bylo až až.. Tak aspoň budem vědět na čem jsme.. :D

http://www.tas-cas.org/en/general-information/news-detail/article/decision-in-the-case-of-maria-sharapova-v-international-tennis-federation-to-be-released-at-300pm.html
Reagovat
PetaM
Paráda. Už se těším.
Reagovat
Pedronegro
ač ji nemám rád, tak se těším, jak tu TOP 20 rozvoře s tím svý ječením, myslím, že to většina těch chudinek nezvládne a půjde, kam patří :)
Reagovat
PetaM
Uvidíme, jak bude hrát, když nebude nadopovaná. Ale ona si určitě něco nového najde.
Reagovat
Pedronegro
myslím, že se dokázala prosadit hlavně psychickou převahou, a je jen otázka, jak dokáže bez toho sajrajtu regenerovat, teda pokud, jak tady někteří tvrdí, jí to neškodné léčivé meldonium zase nezlegalizují ...
Reagovat
Haitik
na 2017 to je i nadále na listu zakázaných látek..
Reagovat
Pedronegro
to mě nepřekvapuje, 10 let Máša a další kvantum uživatelů něco tak nějak signalizuje, přes všechna dobrozdání a přesvědčování montyho (tvl není to vlastně dealer?) :)
Reagovat
PetaM
Mnohé by to vysvětlovalo.
Reagovat
janek_da
Na co se tak čekalo poslední 2 roky?
Reagovat
Haitik
No myslím ty dva roky tak, že vlastně loňskou sezonu skoro celou promarodila, tak se čekalo, až se uzdraví a letos se čeká jaký dostane trest za meldonium.. :D
Reagovat
janek_da
Jakože pak už bude zase marodit správně? :D
Reagovat
mahycek
Přidám si taky i když pozdě, souhlas s drtivou většinou, co jste se vyjádřili, ale za sebe, shody a výhody musí být a i na 3 vítězné u mužů na GS. Možná bych si přál, aby ve Wimbledonu i ženy hrály na 3 vítězné, ale 5 set bych zkrátil na super tiebreak, jen do sedmi. Asi mně zabijete, byl jsem mimo, ale co říkáš Kozorohu a nebo ženo Fandino ??
Reagovat
Pedronegro
promiň, ale ženy na 3 vítězné mi přijde jako kravina á la Simon ...
Reagovat
Fandina
Já bych to nechala, tak jak to je. Mně se třeba líbí i debly na GS, to znamená s výhodami a bez STB. Tak jak se teď hraje singl. A tři vítězné u kluků, tak to mi také nevadí. Nechala bych to, jak to je.
Reagovat
Haitik
Ježiš, to je ale de*il... Já chci zpátky Stacey, ta takové kraviny nevymýšlela..
Reagovat
Pedronegro
ale vždyť to je známé, nové koště musí mést, i kdyby dementně :)
Reagovat
Kytka
Je to naprosto idi.tské. Čtyřhra je jiná disciplína. Nevím, jak někdo, koho zajímá tenis by chtěl, aby bylo do hodinky po zápase, nebo nedokáže shlédnout delší video jak 20 vteřin. Kdo chce tohle, toho tenis asi opravdu nezajímá a asi mu ani nerozumí, tak co s takovým divákem. Já mám naopak raději delší pokoukání. Takhle by si za chvíli mohli hodit kostkami jako v ruletě a vyšší číslo postupuje.
Reagovat
COMEON
Supertiebreak? NIE!

Viac turnajov Premier Mandatory? URČITE!

Ale nie až 9 ako to maju muži tak okolo 6-7, z čoho by jeden štartoval o tyžden po skončení RG v sobotu a končil by nedelou , tyžden pred Wimbledonom a pochopitelne by sa hralo na trave. 2 turnaje na antuke a ostatne 3 pripadne 4 turnaje na harde, Indian Wells a Miami na tom pomalšom harde , kedže je to už po AO a začína antuka , naopak pred US Open na ultrarychlom harde. Ale turnaje Premier5 by som nechal tak. Nerobil by som z nich tisícovky, naopak dal prednosť iným mestám/miestam.
Reagovat
vendulkabendulka
"..Premier Mandatory, Simon věří tomu, že by se nejlepší tenistky na všechny přihlásily"

Pane řediteli, které části slova "mandatory" jste nerozuměl?
Reagovat
COMEON
;)))
Reagovat
Hector21
twl zase jeden strejda, co tomu rozumí jak koza petrželi :(
Reagovat
Patri.k
Mně se ten nápad líbí... je to určitě divácky atrativnější... Je náročné sledovat všechny zápasy, někdy je to dost zdlouhavé a člověk ztrácí pozornost... Ale na jednu stranu mě i děsí, ale neviděl bych to tak černě...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré by to bylo a taky pro kvituli aspoň by vyhrála hned a nebo prohrála. hodně z nás je kvůli ní psychopatů:-)))gamy bez výhod palec hore.
Reagovat
Pavlis
Tenis by měl být o umu, ne o štěstí. To samozřejmě taktéž přijde vhod, ale v minoritní rovině. Vždy je to píli, umu, trpělivosti. To s novými pravidly zanikne. A krátký jsou jen jednoznačný demolice, jak Předvedla Petra, naopak Kerber-Petra bylo hustý. Šlo o to, jak Petra mohla získat první set, jak furt marnila jasné šance, nakonec set ztratila, ale celé to vybojovala a otočila zpět. Podstatou tenisu ty nervy zkrátka jsou, možná to škodí zdraví, ale to napětí do posledního míčku zbožňuji. S dnešní diváckou kulturou se nijak neztotožňuji, protože mi vadí i kraťounké Highlighty.
Reagovat
Kytka
Tak tak, to by tenis ztratil svou podstatu a kraťounké highligty jsou na nic, to o zápase vůbec nic neřekne.
Reagovat
darek.vrana
Je mi z toho smutno. Kvůli pár ko.otům půjde tenhle nádherný sport do kopru. Nejdřív debly, pak Davis Cup a Fed Cup a teď tohle. Gemy bez shod a zápasy bez třetího setu, to by byl totální konec... Nechápu, že si někdo osobuje právo měnit něco, co beze změn funguje už 150 let. Kde bere tu drzost si myslet, že zrovna on je ten povolaný, kdo to může udělat? Snad to neprojde.
Reagovat
Pedronegro
+1000
Reagovat
Alois_Mlok
Taky je mně zle, když tohle čtu. To skoro vypadá, jako kdyby se jednalo o záškodníky, jejichž cílem je tenhle sport zničit.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, 4 hra je nyní o ničem, zaleží hodně na štěstí?.udělají z tohou poutový cirkus, který bude o ničem
Reagovat
gedzitka
Souhlasím jen se zavedením více PM (sjednocení PM a P5).

Zrušení výhod a zavedení STB z toho udělá úplně jiný (a narozdíl od Simona si myslím, že méně atraktivní) sport.
Reagovat
lilly
Dle mího je to uplna blbost.
Reagovat
Pedronegro
mího = špica a +1
Reagovat
patriks
by především měl zrušit společné turnaje žen a mužů, kde se najednou musí odehrát veliké kvantum zápasů, které vůbec nikdo nevidí. Ty mají význam snad jen z hlediska seznamování tenistů a tenistek.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, pro fanouška je to lepší, když se hraje společný turnaj mužů a žen. Třeba když se tam vypravíš, tak můžeš navštívit obé.
Reagovat
VlS
A na kolika jsi byla? Mimo GS?
Reagovat
Fandina
Madrid, Řím a Štvanice :-)
Reagovat
Fandina
a taky vloni Bratislava ... úsměv
Reagovat
Fandina
Příští rok hledám kam v Evropě, aby to nebylo jen o klukách nebo holkách. Takže mi toho už moc nezbývá.
Reagovat
gigin
Máš pravdu Fandino.
Reagovat
kada.tom
společné turnaje jsou super :-)
Reagovat
VlS
Jenže to všechno naráz neodvysíláš a neprodáš. Normální sportovní fanda koukne na zápas, skalní tenisovej fanda na 2, možná 3 a při Gs na tři, víc prostě nestihneš, pokud chodíš do školy, do práce a pokud není venku totálně hnusně. Ta šílená koncentrace na GS ( velký pavouky mužů i žen, juniorky, vozíčkáři, celebrity ) má jen jeden následek - plný 2-3 hlavní kurty a zbytek se hraje bez kamer a bez diváků. K čemu to je?
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala, pro fanouška je to výhodné. Když jede na turnaj, tak se může kouknout na to, co ho zajímá. A koneckonců, od toho GS jsou, aby se na jednom místě a ve stejný čas poměřili všichni. Je to výhodné i pro organizátory. Ze začátku se hraje na víc kurtech, ke konci samozřejmě na tom centrálním. Ostatní už jsou doma.
Reagovat
Lina
Mně se to taky moc nelíbí, jenže Vis má pravdu a více fanoušků se dívá z domova.

Jinak zrušení výhod a super tiebreak se mně nelíbí už vůbec, ač celý zápas o super dlouhých výměnách nemusím. Tohle mně přijde, ale jako tzv. zmršení tenisových zápasů.
Ono ale záleží na hráčkách, jestli jim to bude vyhovovat. Proti se ozvala zatím jen Světlana.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že když se díváš z domova, tak je ti to jedno, kde hrají, jestli je ten turnaj společný holky kluci. Vybereš si, co chceš vidět a tím to končí.
Reagovat
Pedronegro
trochu pomíjíte streamy, stejně tak Simon, možnost jejich využití, a zpeněžení samozřejmě, je daleko širší a pro tenisové fandy zatím netušené, stejně jako něco takového před deseti lety, ale základní předpoklad je nepotento tenis jako sport, což od toho vola hrozí ...
Reagovat
Fandina
A v tomhle smyslu je super zpráva, že od roku 2017 se budou vysílat všechny WTA zápasy v hlavní soutěži. Před časem tu o tom byl článek, že dosud se vysílala jen třetina zápasů a také se budou vysílat semifinále a finále deblů.
http://www.tenisportal.cz/zpravy/z-turnaju-wta-se-budou-vysilat-prenosy-ze-vsech-zapasu-dvouhry-15558/
Reagovat
PetaM
Ty kráso, to už je za pár měsíců!!!!! V roce 2014 se to zdálo být tak daleko ....
Reagovat
Fandina
Jo jo, už je to tady!!!!!!!
Reagovat
Pedronegro
a kdo by řekl v roce 2010, že si vůbec nějaký stream pustí v telefonu prakticky kdekoliv, no jo, zatím nejde, abych viděl zápas 1. kola na kurtu č. 17, který mě zajímá, ale to všechno může přijít ...
Reagovat
PetaM
Přitom společné turnaje se dají vyřešit naprosto snadným zásahem, aby už společné nebyly a nikomu by to neuškodilo.
Reagovat
Jabadu
není úplně hloupá. Jenom je potřeba oddělit blbosti od opravdu rozumných nápadů.
Inspirace může být možná v biatlonu (zimní F1), kdy vhodnou úpravou pravidel a pečlivým výběrem disciplín z původně minoritního sportu TV grafika udělala drama, horor ... který se stihne za hodinu s medailemi i kytkami. Ideální TV formát.
Světlana má pravdu. Koho zajímají první tři sety u mužů na GS?
Nehledě na to, že jde o mimořádně fyzicky náročný sport a zranění jsou příliš častá ... atd.
Podle mě:
1. Muži by měli hrát na 3 sety, jako je to u žen.
2. Smrtící úder po dosažení shody se mi líbí.
3. Supertiebreak po dosažení stavu 6:6 ve třetím setu.

Každý zápas by se stihl do hodiny a z mužů by ve třiceti letech nebyli mrzáci (Nadal, ... ...)

Je to jen můj vlastní názor.
Reagovat
Jabadu
ad 2/ Uznávám, že tohle je prubířský kámen a mohlo by to zničit tenis. Ale vyzkoušel bych to.
Reagovat
Fandina
v deblu se přece tak hraje, to není žádná novinka, jde o to, jestli se tak bude hrát i v singlu
Reagovat
Jabadu
Vím. Ale debl většinou nikoho moc nezajímá. Proto je vždy před finálem singlu.
Reagovat
Fandina
Tady jde spíš o to, že se to v deblu zavedlo před x lety a teď to pořád jede. Na GS, FEDu a tuším OH ne, ale na ostatních turnajích se tak hraje a nic se neděje. Takže by se mohlo stát, že se to zavede i v singlu a bude to.
Reagovat
Jabadu
Ta shoda x výhoda je velký problém. Sám si nejsem jistý. Já bych nechal hlasovat všechny hráče a hráčky, kteří jsou evidováni v žebříčku (tedy mají alespoň 1 bod) - třeba za uplynulý rok.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě je to věcí toho, kdo pravidla stanovuje, v tomhle je to asi vedení WTA. Třeba to jen zkouší, dávají návrhy, co připadá v úvahu za změny a pak se rozhodnou, co se provede a co ne. Nicméně, změny v deblu ses provedly a hraje se podle toho.
Reagovat
Kytka
Pokud pamatuji, v ATP chtěli před několika lety zavést to, že hráči na turnajích budou nalosováni do skupin po čtyřech, každý by hrál s každým a vítězové postoupili dál. Zkusili tak snad dvě 250, přihlásilo se jen minimum tenistů a těch žebříčkově slabších, tak ten humbuk zanikl do ztracena. Hráči top 10 vědí, že jim stačí jeden zápas na postup, tak na co hrát 3.
Reagovat
Fandina
Ono se toho zkouší víc. Nedávno se na nižších soutěžích zkoušelo hrát bez sítě při podání. A také to utichlo.
Reagovat
Pedronegro
tak to už jen chybí zkoušet hrát bez rakety, ne? :)
Reagovat
Fandina
když se nepočítá síť, tak to hru o trochu zkrátí :-)
Reagovat
VlS
Fandino, když řekneš bez sítě, tak bez sítě. Jestli myslíš bez opakování servisu při teči, tak to tak napiš. Lidi čtou co píšeš, ne co myslíš.
Reagovat
Fandina
každý kdo sleduje tenis, tak ví, že se to tuším vloni zkoušelo u kluků, nepočítat dotyk sítě při podání, to není můj výmysl, tak se nečil
Reagovat
VlS
Já se nečílím, já se chechtám stejně jako další - pobavilas.
Reagovat
Fandina
Sice ti moc nevěřím, že se bavíš, ale já tedy určitě. :-))
Reagovat
Mac
no, ja si akorat polozil otazku, jestli se jim podari tu sit zvednout driv nez ten druhej zareturnuje...?
Reagovat
Fandina
Jde to špatně, ale většinou se to podaří.
Reagovat
VlS
Bez sítě při podání ? No, a míček, ten měli? A možná by to šlo bez lajnování kurtu :-))
Reagovat
Fandina
Bez lajnového, tak to se také hraje, stačí ten na umpiru, normálka. Na turnajích ITF a Futures je to běžné. Jen ten míček, ten tam je vždycky ... úsměv
Reagovat
VlS
A kdo mluví o lajnovém? Já mluvím o lajnách.
Reagovat
Fandina
kdyby nebyly lajny, tak pak nemusí být ani lajnový
Reagovat
Pedronegro
asi byl problém tu síť po podání rychle natáhnou :)
Reagovat
Fandina
asi proto se to neujalo :-))
Reagovat
darek.vrana
To jako vážně? Kdy a kde? To si vůbec nepamatuju...
Reagovat
janek_da
http://www.eurosport.com/tennis/atp-adelaide/2006/round-robin-format-trial_sto993733/story.shtml
Reagovat
Kytka
Ano, tohle jsem měla na mysli.
Reagovat
darek.vrana
Fakt že jo... Vůbec si na to nevzpomínám, asi už mám sklerózu.
Reagovat
janek_da
já až jak to Kytka připomněla

a na wiki je i o závěrech pokusu. Na toho Jamese Blakea si vzpomínám

https://en.wikipedia.org/wiki/2007_ATP_Tour
Reagovat
aape
a za co by měli potom dostávat ty obrovský prize money, když odehrajou všechny zápasy v suchým triku? Vždyť na tenisu je krásný právě ten boj někdy až na krev, mě tedy tohle připadá jako těžký nepochopení tohoto sportu - pro mě se tím tenis stane poměrně nevzrušujícím sportem, kde se budou pravděpodobně prezentovat nejvíc oděvní firmy s tenisty v roli manekýn..
Reagovat
rysan
Tak zrovna rozhodující bod je podle mě úplně stejná blbost jako STB místo 3. setu, místo možnosti vybojovat vybojovat si gem i přes breakbally by z toho byla jenom otázka štěstí.
Reagovat
spaniel
Už ty steroidy neber.
Reagovat
A.R.R.
Kdyby blbost nadnášela, tak pan Simon léta jako raketa......

Neskutečná ko.ko.tina.
Reagovat
Fandina
"Steve Simon si myslí, že existuje spousta věcí, které se dají změnit, aby ženský tenis přitáhl co největší zájem diváků. Počítá s negativními reakcemi, a proto by změny zavedl nejprve na menších turnajích a postupně je rozšířil dále."

Takže nejdřív malé turnaje a pak větší, protože počítá s negativními reakcemi. Tak to je zajímavé. Buď už je to rozhodlé, nebo to jen zkouší.
Reagovat
VlS
Zájem diváků by byl, ale první podmínka je, aby to někdo vysílal. Možná by stačilo stanovit rozumnou cenovou polotiku a místo soutěže v páce bychom se mohli dívat na tenis.
Reagovat
Kytka
tak přesně.
Reagovat
blixa
Děti, radujte se, blbost kvete !!!!!
Reagovat
slacker
ta tvoje uz rozkvetla
Reagovat
smazaný uživatel
Vezmeme si že Premier 5 a Mantadory se spojí už příští rok, tak kam to nacpat. Asi by byla varianta Stuttgart/Istanbul - Madrid - Praha/Rabat - Řím - Štrasburk/Norimberk pak Toronto - Stanford/Washington - Cinci - New Haven a Wuhan/Taškent - Tokio Premier/Kanton/Soul - Peking - Tianjin/Linz/Hong Kong. A nebo to udělat jako u mužů kde se také hrají 2 masters po sobě (Madrid-Řím a Montreal-Cinci) jen u Wuhanu-Peking bych asi týden "volna" dala a prostě Wuhan dát o týden dřív a Tokio Premier a ty další turnaje na termín kdy se normálně hraje Wuhan.
Reagovat
milik254
z Wuhanu letět do Tokia a pak zpátky do Číny?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne. Stanford-Montreal-Cinci taky funguje
Reagovat
EllNino
Stanford nehraje světová špička ...
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 2015 ve Stanfordu hrála Angie, Aga, Caro, Carla v roce 2014 zase Vika, Serena, Angie, Aga, Ana, Carla. Minimálně srovnatelné s Tokiem
Reagovat
PetaM
Proč? Určitě ne všichni by do toho Tokia letěli ... Tedy v tomto případě letěly. Je to jako Premier před GS, taky tam není celá top 10 ...
Reagovat
adalv87
já bych odehrál jeden set a o druhém bych losoval,kdyby to bylo 1:1 hrál by se třetí set :-)
Reagovat
VlS
No, a co losovat, kdo vyhraje zápas rovnou? Vešlo by se to do 20 vteřin a Simon by byl na vrcholu blaha. Proč to komplikovat nějakým běháním. A ušetřil bys na lajnovejch, ball kids atd. Konec konců by to celý mohlo proběhnout virtuálně, ne? A dalo by se to bacpat do reklamní pauzy fotbalu. To bychom měli Simonovi piradit :-)
Reagovat
PetaM
20 sekund losování, kdo vyhraje zápas? Moc dlouhé. Na takové video bych se nepodíval.
Reagovat
Fandina
tak tak ... úsměv
Reagovat
adalv87
i tak by se to dalo udělat,prostě na začátku losovat kdo postoupi
Reagovat
Fandina
losování je ošemetné, rovnou by se mělo přidělovat, aby to bylo spravedlivé
Reagovat
VlS
Přidělování se nedá prodat televizi, losování jo.
Reagovat
adalv87
a co takhle žebříčkové postavení?
Reagovat
adalv87
že by postupovali rovnou výše postavené
Reagovat
blixa
Super. A devadesátiletá Anděla opět letos vyhrává US Open ! Blahopřejeme ! :D
Reagovat
VlS
Průser, zemřela před ceremoniálem :-)
Reagovat
Fandina
přidělovalo by se podle toho, v které zemi se to pořádá
Reagovat
adalv87
a co,bylo by to aspon zajímáve,každý den by mohl bít nový turnaj :-)
Reagovat
Pedronegro
jo, mohli by je zbít všechny v přímém přenosu, jen by to už nebyl tenis :)
Reagovat
Fandina
:-)) ale divákům by se to třeba líbilo
Reagovat
PetaM
Chtěl bych vidět Petru a těhotnou Viku, jak se mlátí mačetama.
Reagovat
Fandina
těhotnou zrovna vidět nemusím, jak se mlátí, ale jinak zápasy Petry s Vikou jsem měla ráda, takže proč ne
Reagovat
PetaM
Proč? Dítě by jí pomohlo ... Bylo by to jako s klokanem :D :D

Jo, zápasy Petry a Viky byly super ... Snad ještě nějaký přijde.
Reagovat
Fandina
To nevíš, jestli by jí pomohlo, třeba misto do Petry by kopalo do Viky ... úsměv
Reagovat
blixa
Zajímavá úchylka. Jak to řešíš v běžném životě ? Kupuješ si služby ve slovenských hostelech ? :D
Reagovat
PetaM
Pšt. Tichoučko. Běž spinkat ... :)

A na Slovensko?! NE! :D
Reagovat
adalv87
njn,psal jsem to rychle a nekoukal jsem co píšu :-)
Reagovat
Pedronegro
jasně, nic ve zlým :)
Reagovat
adalv87
já vím :-) beru to v pohodě
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je suverénně největší nesmysl ohledně tenisu, jaký jsem kdy četl. Ještěže se to netýká ATP.
Reagovat
misa
Lepší by bylo hrát první dva sety supertiebreak a třetí kámen, nůžky, papír.
Reagovat
Kytka
Tak tohle je dobrý. Přesně tak by to za chvíli mohlo být. Pak by klidně devítistá hráčka mohla porazit i Serenu.
Reagovat
r176
Jde vidět že prostě musela být vykázána nějaká činnost z teplého kanclu.Ale že dokážou ze sebe vypotit až takovej blábol jsem nečekal.Tohle si ani na Nově a ani v Blesku nevymyslí a to už je co říct :-))))))))
Reagovat
turista
Zrušení systému výhoda-shoda znamená zničení tenisu.
Reagovat
misa
"Pokud je video delší než dvacet sekund, tak je to pro diváka moc dlouhé a ani se na něj nepodívá."

Těžko čekat, že kultura vyznávající taková hesla přežije dalších 100 let.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
kada.tom
Pokud WTA zruší 3. set a ještě k tomu systém výhod, tak pošle ženský tenis do pr*ele úplně ... nechápu, co na tom chtějí měnit a hlavně proč - u žen se hrají delší zápasy, ale prostě jsou dramatické, a to člověk dost často k zápasu přítáhne. O nějaký 90minutovky má asi málokdo zájem ... takže doufám, že tohle pohoří stejně jako se před nějakou dobou uvažovalo o zrušení "Let" při doteku míčku se sítí ... věřím zejména těch hráčským odborům, nebo co to mají, že tohle neprojde.

Co se týče kategorizace turnajů, tak s tím by se dalo souhlasít - pokud by se spojily turnaje 900 a 1000 do jedné kategorie a nějak rozumně se to rozvrstvilo do kalendářního roku, tak by to bylo určitě fajn. Takže tahle změna za mě ano ... a věřím, že i samy hráčky by byly pro.
Reagovat
smazaný uživatel
Spojit Mantadory a Premier 5 by bylo fajn, ale dál to nechat být. Premier (470) a International (280) nechat
Reagovat
kada.tom
jj, jen Premiery dát na hranici 500 a Internationaly na hranici 250 ... pak by to bylo jednoduché kategorizování jako u ATP :-)
Reagovat
VlS
Spojení mandatory a premiere 5 je v pohodě a ani by se nemuselo nijak moc šachovat s kalendářem, jediné časové kolize ( hned po weekendu) by byly Madrid - Řím a Wuhan - Peking. No tak by snad nebyl problém tam týden vložit.
Ostatní změny jsou děs, já bych je zrušil i v deblu.
Reagovat
kada.tom
určitě by se to nějak zvládlo, pokud by byl zájem to zvládnout :-)
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, jak praví staré přísloví: když se nechce, tak je to horší než když se nemůže.
Reagovat
PetaM
Bože, jen ne tenis bez výhod. A poslední setu jako STB ani nemluvím. Prát se o game, to je napínavé. Nějaký Deciding point si můžete napcpat víte kam!!! STB - jakože vážně? Udělat ze zápasu frašku? To si rovnou můžete hodit mincí před zápasem a ušetříte nejenom třetí set, ale rovnou všechny tři sety!!!!

Ano, PM by mohlo být více. Není nic lehčího, než kategorii Premier 5 zrušit a všechny takové turnaje nazvat PM. To by ale zvládl i postižený člověk.
Reagovat
PetaM
No a ty debly ... Já jsem se teda s tímhle nikdy nesmířil. Jsem toho názoru, že i debly by se měly hrát s výhodami a s normálním třetím setem.
Reagovat
kada.tom
u těch deblů bych zavedl výhodu, ten STB by se v tom případě snad i mohl zůstat, i když více se mi líbí GS model, prostě klasika 3 sety
Reagovat
PetaM
Jo, no aspoň ty výhody ...

Ale tak co, přetrpím to. U singlu bych to ale nedal.
Reagovat
kada.tom
přesně tak ... u deblu dejme tomu, je to vedlejší (i když i na čtyřhru jsou specialisté) ... u singlu by to byla zhovadilost a drzost nejvyššího kalibru
Reagovat
horska.kraslice
Myslím, že jsme tady všichni téhož názoru. Nebo by si snad někdo přál v ženském singlu gamy bez výhod a superTB místo třetího setu???
Reagovat
Fandina
Myslím si to samé. Chtělo by to napsat mu to. Aby věděl, co si o tom myslíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že těm "nahoře" je úplně jedno co si myslíme, jim jde jen o tom aby z toho co dělají měli osobní prospěch
Reagovat
Fandina
ale také platí, že když děláš něco, co se většině nelíbí, srazí tě to dolů
Reagovat
Kozoroh
Super-TB a gemy bez výhod ve čtyřhře fungují v podstatě proto, aby debl nezacláněl singlům na turnajích. Debl kvůli těmto dvěma faktorům trpí, třeba bratři Bryanové se nechali slyšet, že tyto úpravy si nepřali a rozhodně nejsou sami. Zavést tyto dvě věci do singlu už je v podstatě rouhání vůči tenisové hře. Doufám, že tyto změny neprojdou. Těmito drastickými zásahy spíš bafuňáři odeženou část dnešních diváků než by si získali nové fanoušky tenisu.
Reagovat
bIbec
Četl sem jeden trefný komentář po finále Wuhanu na jedné zahraniční stránce.

Head of the WTA must be happy; this match was over quickly.

takže asi tak. Běžte s takovými nápady do prdele.
Reagovat
VlS
Jj, to bylo na tennis.com. Myslím, že by se měl Simon vrátit do Indian Wels.
Reagovat
Pedronegro
no jo, zas dali blbovi funkci, tak se musí zviditelnit, měl by ty kraviny naopak zrušit v deblu ...
Reagovat
Vojtaakk
Zamyslet se nad kalendářem turnajů aby více těch větších, proč ne. Ty ostatní návrhy jsou jasnou ukázkou toho, jak to dopadne, když se někdo zamyslí místo mozkem análním otvorem.
Reagovat
historik
proč vždycky nějaké trululum chce měnit něco, co absolutně není potřeba? Místo aby se zaměřili na skutečné problémy, tak vymýšlejí kraviny.
Reagovat
dunphy
Proboha. Diváky od televizí tak akorát odradí, protože se z těch zápasů naprosto vytratí jakékoliv napětí a drama. Zápas, který už v dnešní době trvá třeba jen hodinu by s takovými pravidly trval možná tak o půlku míň :D Jsou to samé blbosti. Snad kromě zvýšení počtu Premier Mandatory, klidně můžou úplně zrušit kategorii Premier 5 a všechny pětky pod toto označení hodit, vždyť už i teď je to prašť jak uhoď.

bože můj, vidina STB místo třetím setu, no úplně špatně se mi z toho udělalo :D
Reagovat
dunphy
* třetího
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to udělá, tak ho sama zabiju
Reagovat
smazaný uživatel
"Zbytečně" dlouhé zápasy? To je ale sprominutím kret.én. Pomůže nám to udržet diváky u obrazovek. Zrušení systému shoda - výhoda a zavedení rozhodujícího bodu za stavu 40-40 by vedlo k mnoha dramatickým situacím a zvratům v průběhu setů, které divák vyhledává.? Hm ten člověk chce totálně zničit tenis nebo co? By mě zajímalo co by bylo tak dramatické na zápase Petra vs Kerber z Wuhanu kdyby se hrálo "deblovým" systémem, rozhodně by to nebylo tak nervydrásající.
Reagovat
EllNino
Achjo ...
Reagovat
EllNino
naprostá blbost ...zrušit systém AD je nesmysl, STB ve 3. setu ještě větší nesmysl, stal by se z toho sport o štěstí a ne o lepším tenisovém umu, jak podotkla Svetlana ...

Místo toho, aby se radši zamyslel drahý Simon nad skutečnými problémy tenisu, vymejšlí inovace v místech, kde něco funguje ...a mě osobně by asi takovýhle systém tenisu přestal bavit :/
Reagovat
Kozoroh
Pan Simon má nejspíš klapky na očích, když sleduje deblové zápasy - poloprázdné tribuny, akorát Bryani přitáhnou pozornost na úrovni singlových duelů...
Reagovat
EllNino
na výsledek 7:6 4:6 10:5 bych si prostě nezvykl ...
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak. Jediný debl, který se svojí dramatičností, a tím i sledovaností vyrovná singlu, je v DC/FC. A tam se na výhody hraje a na plný počet setů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist