Venus otočila finále s Wozniackou a je čtvrtou nejstarší vítězkou turnaje WTA

10. 1. 2015, 05:37
Aktuality 26
WTA AUCKLAND - Venus Williamsová slaví na Novém Zélandu svůj 46. singlový titul. Ve finále dvou bývalých světových jedniček proti Caroline Wozniacké prohrála set a byla brejk dole, vývoj však otočila a vyhrála i šestý vzájemný souboj. Stala se tak historicky čtvrtou nejstarší vítězkou turnaje WTA ve dvouhře.
Venus Williamsová

Venus Williamsová si i při své druhé účasti na turnaji v Aucklandu zahrála ve finále. Ale zatímco loni v něm podlehla nejvýše nasazené Aně Ivanovičové, letos - znovu v souboji bývalých nejlepších hráček světa a proti turnajové jedničce - uspěla. Porazila Caroline Wozniackou.

Čtyřiatřicetiletá Američanka do finále postoupila se ztrátou pouhých 15 gamů ve čtyřech utkáních a navíc se mohla opřít o výbornou vzájemnou bilanci s o deset let mladší Dánkou. S tou v pěti vzájemných střetnutích neztratila ani set.

Dnes však začala lépe Wozniacká, která hrála aktivněji, měla více sil a po brejku v úvodu druhé sady vedla 6-2 a 1-0. Jenže svou herní pohodu si neudržela a naopak Williamsová začala hrát přesněji. Zkušená Američanka do konce zápasu ztratila po svém servisu už jen deset míčků, proměnila čtyři z devíti brejkbolů a nakonec zvítězila 2-6 6-3 6-3.

"První set byl rychlý. Ona dobře podávala a měla skvělou úspěšnost prvního servisu. Předváděla skvělé údery. Ale ve druhém setu jsem se snažila zůstat v klidu, snížit počet svých nevynucených chyb a to pak začalo fungovat," komentovala Williamsová.

"Venus hrála opravdu dobře, má za sebou skvělý týden. Já na začátku zápasu dobře podávala a dostávala ji pod tlak, ale ona v průběhu zápasu hrála čím dál lépe," uznala Wozniacká.

Williamsová dnes ve svém 76. finále získala už 46. titul, přičemž více trofejí má z aktivních tenistek pouze její sestra Serena (64). A jen trojice tenistek Billie Jean Kingová, Kimiko Dateová-Krummová a Martina Navrátilová dokázala na okruhu WTA získat titul ve dvouhře ve vyšším věku.

"Tohle je nádherná trofej. Je to krásný zpsůob, jak začít nový rok. Také loni jsem začala postupem do finále a v průběhu sezony jsem jich pár přidala. Mám za sebou skvělý rok, tak bych byla ráda, kdyby ten letošní byl také úspěšný," řekla Venus.

Světová osmička Wozniacká, jež po skončení loňské sezony zaběhla newyorský maratón, dnes nerozšířila svou sbírku 23 trofejí. Před Australian Open bude mít šanci na zisk titulu ještě příští týden v Sydney, kde odstartuje duelem proti Barboře Záhlavové-Strýcové, Tu včera v Aucklandu zdolala ve třech setech.

Ve finále čtyřhry neuspěla Renata Voráčová. Jednatřicetiletá Češka si v Aucklandu zahrála deblové finále na turnaji WTA poprvé od roku 2012, získat svůj celkově devátý titul ale nedokázala. S Japonkou Shuko Aoyamaovou, se kterou včera vyřadily tandem Hlaváčková/Hradecká, prohrály hladce 2-6 1-6 se světovými jedničkami Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou.

Italky, které musely ve čtvrtfinále odvracet mečbol proti neznámé dvojici Melicharová/Siegemundová, získaly 22. společný titul.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 01. 2014)
• Dvouhra - finále •
V. Williamsová (3-USA) - Wozniacká (1-Dán.) 2-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už jsem tady ráno napsal krátký komentář, abyste mi věřili, že jsem fakt koukal... :D

Je škoda, že to Caro nevyšlo na titul, ale od stavu 6:2 a 1:0 už byla Venus prostě lepší. Ten první set se Caro vydařil opravdu náramně a troufám si říct, že v něm hrála jako na konci loňské sezony. Statistiky 1. setu mluví celkem jasnou řečí. Hlavně jsou zajímavá esa, winnery a body na síti, kde Venus neuhrála vůbec nic (Caro ji vždycky prohodila, přehodila nebo doběhla dropshot :)). V tom byl velký rozdíl oproti semifinále, kde Caro proti Strýcové na síti prohrála asi 95% bodů...
Statistiky 1. setu: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=6142089738716

Jak už jsem psal: Ve 2. setu Caro na začátku nepotvrdila brejk a potom se karta obrátila. Venus taky začala dávat víc winnerů, naopak na straně Caro přibývaly jenom nevynucené chyby...
Statistiky 2. setu: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1614208975282

Ve 3. setu byl rozhodující brejk Venus ve třetím gemu. Pak už Caro zase jenom dotahovala. Řekl bych, že Caro hrála ve 3. setu o něco líp než ve druhém, ale nakonec to nestačilo. Musím ale říct, že Caro tam měla jeden famózní winner (asi poslední fiftýn sedmého gemu), kdy jí Venus dala lob, pak šla na síť a Caro ji zády k síti přehodila taky (viz printscreen). :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=3142089825816

Venus nakonec ten zápas ukončila na returnu, když Caro podávala a za stavu 15-30 tam byl trochu sporný moment (ani z opakovaného záběru jsem pořádně nepoznal, jestli to byl nebo nebyl aut), který byl posouzený ve prospěch Venus. Caro tak odvracela dva mečboly a následně ještě třetí, což se jí povedlo. Bojovala až do konce, ale na čtvrtý pokus už udělala chybu a bylo bohužel po zápase...
Průběh zápasu: http://www.livesport.cz/zapas/4rlTzrJu/#prubeh-zapasu;1
Statistiky celého zápasu: http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=714208984873
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Venus si v Aucklandu vynahradila loňskou finálovou prohru s Anou. Musím sportovně uznat, že vyhrála zaslouženě. Přesto si myslím, že Caro se v Aucklandu dobře rozehrála a věřím, že se forma povede načasovat do Melbourne. Teď ještě v 1. kole Sydney zase na Strýcovou... Jinak obě holky měly po finále moc pěknou řeč. :)
Reagovat
tommr
já jsem po prvním setu odpad, protože jsem si myslel, že Venus nemá žádnou šanci. V prvním setu vypadala Wozniacká hodně dobře ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline opět katastrofální výkon, s takovou se v top 100 dlouho neudrží
Reagovat
Frick
Ať raději točí porno, co?

Mohlo by jí to jít https://www.youtube.com/watch?v=sOvHlmloy3s
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
Frick
Já jsem chtěl tady odborníka trochu zaskočit. Věřím, že píše tak, aby dostával jen nesouhlasný komentáře.
Reagovat
a.magerova
A mám z toho vítězství velkou radost.
Reagovat
Frick
Poslední tři porážky si tento pár připsal vždy s Errani / Vinci...
Reagovat
Frick
Si tyká s černou magií a ani Aga proti ní nebyla schopna dopodávat mač...
Reagovat
kada.tom
Wow! Venus veliká gratulace - říkal jsem si, že Caro ten zápas zvládne, ale Venus opět ukázala, že do starýho železa ještě nepatří :-)
Teď ještě, aby jí dnes napodobila její mladší ségra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas jsem se ani neprobudil :D Ovšem Venus to zvládla bravůrně a předvedla fantastický výkon nejen ve finále, ale v průběhu celého turnaje. A taky si obájila body a ještě další přidala. Na AO neobhajuje nic, takže i druhé nebo třetí kolo bude úspěch :) Jen tak dál.
Co se Sydney týče, tak se musí očekávat, že do prvního kola nedostanete žádnou hráčku ze druhé 100. Barčo, snad se s tím popereš :) Holky vy také
Reagovat
Frick
bude v Sydney velké české prostějovské derby o kolo dál (a s opačným výsledkem) :o)
Reagovat
Cico93
Reagovat
Kozoroh
Pane redaktore, vyměňte ve slově "vývalých" první písmeno!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Vee, moc ti to přeju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
i ja.. :-) Ovsem Serenka je se svymi petiminutovymi boji o svuj serv i jinak mimo, nedokazu se divat.. :-(
Reagovat
EllNino
http://www.apiainternational.com.au/wp-content/uploads/2015/01/MDS-3.pdf

Noo tak Lucka se Sam, chudák Sam :DD ...Barča zase s Carol, to je pech, ale třeba to vyjde, pak by si mohly zahrát spolu, ...
Petra bude mít na rozehrání Peng nebo Nasťu, ve čtvrtfinále Petko, Dominiku .., nic lehkýho ...Karol kvalifikantku a pak Simonu ...no mohlo to bejt lepší ale i horší
Reagovat
FulnekUltras
Ale jo, jde to... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic moc. Hlavně Nasťa u Petry mě štve...
Reagovat
EllNino
já se na to těším, Sydney je muj nejoblíbenější turnaj :) tak ať se zadaří, Lucka hraje z dneska na zejtřek na centru 3. zápas se Sammy, tak snad přidá 10. výhru, ikdyžje mi Sam líto, že ji dostala ...
Reagovat
EllNino
A Agu čeká po několika dnech zase Alize ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudina. Ale Aga ju dá, ale je to depresivní i pro mě. Sou to moje favoritky :D :/
Reagovat
smazaný uživatel
Je to docela naslapany turnaj, takže se moc nedá stěžovat na těžký los, ale Lucku nečeká nic snadného.
Reagovat
FulnekUltras
Caro nakonec zápas s Venus opět nedokázala dotáhnout - a zdá se, že už má z černých sester tak trochu psychický blok. Před Venus - i vzhledem k jejímu věku - každopádně klobouk dolů, zvítězila zcela zaslouženě.
V šen-čenském finále pak naprosto dominovala Simona svou typickou pohyblivou hrou, plnou tvrdých liftů z nízkého těžiště rozdělovaných na obě strany kurtu. Byla při tom velmi přesná, s minimem UE, a její dravost nabuzené tygřice výrazně kontrastovala se včerejším nevýrazným projevem mátožné lvice Petry. Timea pak vlastně neměla co nabídnout - kromě občasného povedeného bum-servisu. Takhle se obhajuje pozice světové trojky!
Reagovat
Davor1
Caroline to totálne pokašľala, po prvom sete som si myslel, že je jednoznačne rozhodnuté, Venus zaostávala v pohybe a na servise sa jej nedarilo, Caro ju však nepochopiteľne pustila do zápasu a tragickým výkonom v druhom a treťom sete jej ten titul doslova posunula na podnose...

Simona fantastická, diktovala od začiatku do konca, Timea nehrala zle, ale Simča dnes predviedla výkon absolútnej svetovej špičky a ten obrovský rozdiel v kvalite sa prejavil na výsledku. Výborný vstup do sezóny a myslím, že v Sydney by mohla pridať ďalší titul :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist