Venus porazila Azarenkovou i počtvrté. Ivanovičová vyhrála už 41. zápas sezony a vrátí se do Top 10

1. 8. 2014, 06:58
Aktuality 71
WTA STANFORD - Venus Williamsová ani ve čtvrtém vzájemném duelu s Viktorií Azarenkovou neztratila set. Ve Stanfordu se tak přiblížila vzájemnému souboji se sestrou Serenou, kterou ve čtvrtfinále vyzve Ana Ivanovičová. Srbka letos vyhrála už 41. zápas sezony, což se jí podařilo teprve podruhé v kariéře, a po více než pěti letech se vrátí do Top 10.
Venus Williamsová

Venus Williamsová před 20 lety na turnaji Bank of West Classic, tehdy se hrálo ještě na podzim v Oaklandu, debutovala a ve svých pouhých 14 letech dokonce postoupila do 2. kola.  Od chvíle, co se soutěž přesunula do Stanfordu, proměnila Williamsová osm startů v sedm postupů do finále, v nichž dvakrát triumfovala (v sezonách 2000 a 2002).

Letos se do Stanfordu vrátila po pěti letech, a i když v průběhu týdne přišla o rekord v rychlosti podání (překonala ho Němka Sabine Lisická), znovu se jí v Kalifornii daří. Po Polce Kaniaové porazila v souboji bývalých světových jedniček i Viktorii Azarenkovou a poprvé od únorového triumfu v Dubaji postoupila do čtvrtfinále.

Čtyřiatřicetiletá Američanka s o devět let mladší Běloruskou vyhrála všechny tři vzájemné souboje ve dvou setech a tradici neporušila ani v den soupeřčiných 25. narozenin. První brejk v úvodním setu sice nepotvrdila, v desáté hře ale při podání Azarenkové využila třetí setbol a ujala se vedení. Také brejk na 5-3 ve druhé sadě Williamsová nedokázala potvrdit, za stavu 6-5 pak nevyužila dva mečboly, v tie-breaku však ztratila jen jeden míček a zvítězila 6-4 7-6.



"Vždycky je to skvělý pocit vyhrát zápas proti hráčce jako je Viktoria, protože je to velká šampionka," pochvalovala si vítězka 45 turnajů WTA Williamsová. "Ale ona teď delší dobu nehrála, trochu hledá formu. Předvedla několik skvělých momentů, ale udělala i pár chyb. Myslím, že až odehraje více zápasů, tak z její hry vymizí," dodala zkušená Američanka.

Běloruska Azarenková po Australian Open laborovala se zánětem v noze a kromě jednoho zápasu v Indian Wells, kde návrat na kurty uspěchala, pět měsíců nehrála. Po Melbourne odehrála pět utkání, porazit ale dokázala jen Lučičovou-Baroniovou. Kromě Williamsové podlehla také Jovanovské, Giorgiové a Davisové.

Venus se ve čtvrtfinále utká s Němkou Andreou Petkovicovou, s níž dva vzájemné zápasy vyhrála a jeden po prvním gamu vzdala. Šestadvacetiletá Petkovicová po Wimbledonu neprohrála už sedm utkání v řadě.

Ivanovičová se po pěti letech vrátí do Top 10
V případném semifinále by Venus mohla narazit na svou sestru Serenu Williamsovou, světovou jedničku však ve čtvrtfinále čeká nebezpečná Ana Ivanovičová. Srbka sice se zkušenější Američankou prohrála pět ze šesti vzájemných střetnutí, nicméně letos zvítězila na Australian Open a na antuce v Římě podlehla ve třech setech.

"Bude to pro mě těžký úkol, ale zároveň dobrý test, protože když začínáte s novým trenérem, tak je dobré vědět, jak na tom jsem a na čem musím zapracovat," řekla Ivanovičová, který po Wimbledonu ukončila spolupráci s krajanem Kontičem a ve Stanfordu ji poprvé vede další Srb Dejan Petrovič.

Ivanovičová má navíc letos velmi dobrou a především konzistentní formu. Ve Stanfordu po výhře nad Lisickou smetla dvakrát 6-1 mladou Kanaďanku Carol Zhaovou a připsala si 41. výhru v sezoně, což je nejvíce ze všech hráček. Víc jak 40 zápasů šestadvacetiletá Srbka vyhrála pouze v 2007, kdy se v 19 letech stala světovou jedničkou a nakonec rok zakončila s 51 výhrami.

Letošní forma Ivanovičovou v pondělí vrátí v žebříčku WTA po více než pěti letech do Top 10, kde od 14. května 2007 do 7. června 2009 strávila celkem 108 týdnů.

Ve čtvrtfinále je také dvacetiletá Španělka Garbine Muguruzaová, která si ve Stanfordu poradila i s druhou soupeřkou ze Slovenska. Po obhájkyni titulu Cibulkové dne porazila 6-4 6-4 i zkušenou Danielu Hantuchovou.

Muguruzaová je 28. hráčkou a až do konce sezony neobhajuje žádné body. V dalším zápase vyzve třetí nasazenou Němku Angelique Kerberovou, jež v divokém střetnutí zdolala 7-6 0-6 6-2 domácí finalistku z roku 2012 Coco Vandewegheovou.

- WTA PREMIER STANFORD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 710.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (31. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kerberová (3-Něm.) - Vandewegheová (USA) 7-6(4) 0-6 6-2
V. Williamsová (USA) - Azarenková (4-Běl.) 6-4 7-6(1)
Ivanovičová (5-Srb.) - Zhaová (Kan.) 6-1 6-1
Muguruzaová (Šp.) - Hantuchová (SR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak v semifinále jsou podle očekávání první čtyři nasazené. Ovšem jediná Denisa Allertová to zvládla bez problémů a ve dvou setech... No, semifinálové zápasy budou určitě zajímavé. Jsem zvědavý, jestli Denisa využije výhody domácího prostředí. Taky je otázka, kolik fanoušků ji o víkendu přijde podpořit. :)
Reagovat
VlS
Návratem Aničky do desítky desítka zhezkne.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale z mého pohledu jedna fešanda střídá druhou... :)
Reagovat
dadaft
super fotka Venus nahoře.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka ke světové dvojce. Věřím, že někteří nickové budou mít velkou radost, viď onndro? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě z té zprávy málem odvezli. No jsem velmi ,,štastný,,. :D Snad se Serena bude držet
Reagovat
Michaelus
:DD Petra a Serena to nesmí dát Simoně zadarmo :D
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to doufám. Na pozici číslo 1 bych teda Simonu sesnesl :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D Jsem ráda, že na pozici 2 Simču sneseš a že tě přece jen neodvezli, kdo by tady Simče tak upřímně fandil? :D:D a myslím, že Serenina pozice určitě není ohrožena :)
Reagovat
smazaný uživatel
I ta 2. už mně moc nesedí :D ale tak co se dá dělat :D děkuji, že mi nepřeješ, aby mě odvezli :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdo by mě tu prudil? Byla by to nuda, kdybychom všichni fandili stejným hráčům a navíc pokud vím, ty jako správný bezpáteřní had jsi jí už taky fandil :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpáteřní had? Proboha to je název. Takový ošklivý na mě, nemyslíš? :D
Fandím ji jen kdž hraje proti Marii. Protže Sharapka je jediná tenistam kterou doslova nenávidím
Reagovat
tommr
nemám nic proti Halepový (sám jsem jí už dávno prorokoval post jedničky), ale nevidím ani žádnej důvod ke gratulaci. Na pozici dvojky se dostane jen díky zranění Li Na aniž by musela sáhnout na raketu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď sis ale naběhl na smeč, když tady píšeš, jak se Petra posouvá v žebříčku díky tomu, že tamta odstoupí a máš z toho radost. :D Simča vloni a i letos hrála dobře, na rozdíl od Petry, která ale letos má obrovský úspěch, který skoro nikdo nečekal. A ty víš, že Petra je moje Nr.1. Tak když už, měř stejnými metry :)
Reagovat
tommr
to si trochu pleteš dojmy s pojmy. Já jsem tady nikdy nejásal nad tím když se Petra posunula výš jen kvůli zranění nějaký hráčky. Naopak jsem opakovaně upozornoval na to, že je Petra v žebříčku výš než odpovídá její hře a výsledkům, protože má štěstí v tom, že jí odpadávají konkurentky (ukončení kariéry Bartoliový, dlouhodobý zranění Sharapový nebo Azarenkový). A až se nejpozději po USO Petra posune před Li Na na třetí místo tak jí rozhodně kvůli tomu gratulace posílat nebudu ...
Reagovat
blixa
No to by spíš peklo zamrzlo než bys ty poslal Petře gratulaci :D
Reagovat
tommr
pokud by si Petra vybojovala posun v žebříčku vlastníma silama tak bych jí určitě pogratuloval. Nechtěj ale po mě abych jí gratuloval k tomu, že se Li Na zranila ...
Reagovat
smazaný uživatel
To si nepletu pojmy s dojmy. Vždyť ty vlastně jediný pořád píšeš co se musí stát, aby se tamta posunula, když tamta odpadne, jak to Petře pomůže atd., nebo to chceš popřít? Ale já se nechci dohadovat, navíc si myslím, že Simča si na raketu určitě aspoň sáhla, třeba když si ji uklízela do tašky, takže ta pozice jí právem náleží :D
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím jestli právem, ale bohužel patří :P
Reagovat
dadaft
si musí blahopřát ke šťastnému výběru turnaje - jedna z nich bude minimálně v semifinále, což je víc bodů a peněz než finále dvěstěpadesátky. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Fanclub české naděje Denisy Allertové. Přidejte se! :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref_type=bookmark
Reagovat
smazaný uživatel
dáváš to ke každému článku. nemyslím, že to stačí?
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych měl facebook, tak se třeba přidám.
Jenom bych trošku brzdil s tou "nadějí". Nadějná hráčka to asi je, ale nemusí to být v každém příspěvku o ní. Skoro to vypadá, že by měla tenisem spasit svět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hráčku, kvůli které se nedávno nekvalifikovala na WTA turnaj, dnes rozmázla jak jedno houno. Chce to dát pomaličku polehoučku těm ITF-kám pápá.
Reagovat
VlS
No tak jestli 21 letá holka ve třetí stovce je naše naděje, tak to se raděj jít podívat po kusu provazu a pořádné větvi, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
je ve druhé stovce.. a myslím, že je fakt dobrá, nepodceňoval bych ji úplně.. To žebříčkové postavení nebude úplně v souladu s její hrou. Což je tak nějak logický u hráčky, která jde konstantně nahoru a ještě se nezasekla. Teda zásek tam byl, ale kvůli zraněnému rameni.

21 let ještě není tak moc :-)
Reagovat
tommr
postavení Denisy je hodně zkreslený její dlouhou herní pauzou díky který má za poslední rok odehráno pouze 12 turnajů. Má tudíž ještě obrovský rezervy. Jsem opravdu hodně zvědavej kam až to dotáhne pokud se zase nějak nezraní ...
Reagovat
Michaelus
Vika bude muset ještě hodně bojovat jestli bude chtít vůbec pomyslet na Singapur....
Reagovat
smazaný uživatel
Stanford:
Muguruza-Blanco ANO
Kerber ANO
Ivanovic ANO
Williams V. ANO

Washington:
Kuznetsova ANO
Pavlyuchenkova ANO
McHale NE
Makarova ANO

Tentokrát se mi to povedlo. Překvapilo mě vítězství Kingové. Z těch zápasů jsem viděl jen Venus a Viku.
Podvečer sem hodím 5. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
7/8 = 88%
Reagovat
Cico93
noo čo... jeto silnejšie jak ja:)
Reagovat
blixa
Když ji miluješ, není co řešit ! ;-)
Reagovat
Cico93
presne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvé srdce marně po ní prahne. Má už jiného :/
Doufám, že ta Aga je volná. Už se na ni těším. Ale nevím, kdy se potkáme :D
Reagovat
Cico93
.:))) nemá toho klauna vlasaateho už nechala, aspon dúfam noo.
Reagovat
smazaný uživatel
jo? nechala? to ani nevím. tak pozor, to mění situaci hmm :D
nene-já chci Agu :) Ale musí vyhrát nějaký velký turnaj, at nemusím vydělávat :DD
Reagovat
Cico93
jj že vraj je voľna nooo..... a si zabil.
Reagovat
A.R.R.
Ne ne, Aga je moje láska :-D Ale ne, asi máme smůlu oba, v Polsku se už dlouhou dobu spekuluje, že žije Celtem.
Reagovat
Cico93
čim žije?
Reagovat
A.R.R.
S Celtem. Se mi ztratilo písmenko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opovaž se mi ju přebrat. Já ji miluju. Fandím jí jak nikdo taky :D
Reagovat
A.R.R.
tož chlape, chtěl jsem ti řešit v klidu, ale asi tě budu muset vyzvat na souboj za raního kuropění :-D
Reagovat
dadaft
kordy nebo pistole?
Reagovat
A.R.R.
já bych to vzal stylově, rakety tenisové, samozřejmě :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bydlíš? :D já Břeclav a tady kurty jsou. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga je Freedoma, máte smůlu, má od ní i podepsaný míček, obalený růžovou mašlí a schovaný pod růžovým polštářem, takže buď čekejte ve frontě nebo zaměřte kordy jinam :D
Reagovat
dadaft
muhehehe :))))))))))
čekal jsem, kdo kohoutkům připomene Freedomovo postavení.
Reagovat
A.R.R.
Freedom nám to bude soudcovat a pak se bude chechtat jak se dva blbci kvůli babě pomlátili :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To chechtat ani ne, za Agu se stoji bit :-) Ale kdybyste me prizvali, tak Vas tou raketou zestoucham jako stare lososy :-P
Reagovat
A.R.R.
To je pravda, Aga je prostě královna a mám velkou radost, že má takové fandy, kteří jsou pro ní schopni první a poslední :-)
Reagovat
A.R.R.
já mám také podpis, heč, letos z Katowic :-D Ale na tu mašličku jsem zapomněl :-(
Reagovat
A.R.R.
trošku z ruky, Cheb :-) Ale kdyby to bylo blíž, šel bych do toho, nechal pořídit video a poslal Aze. Ta by z toho měla takový šok, že by i US open vyhrála :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No si myslím. Já bych do toho taky šel :D bylo by to zajímavé. Ale troufám si říct, že bych vyhrál ;D
Reagovat
A.R.R.
já myslím, že bys vyhrál, páč já předvádím spíše parodii na tenis, ale za to s velkou láskou a nasazením :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No jak kdy. Třeba moje kopce v nouzi :D Ale taky to jako neovládám jako moje nastávající
Reagovat
smazaný uživatel
Hele co ty pomluvy tady ctu :-/ Nic ruzovyho, furt je jeste v te male zelene tasticce :-D Tak za oponou me zenes k jine zenske a tady na verejnosti mi predhazujes Agu /Bral bych obe samozrejme :-)/, ze se nestydis!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké pomluvy? :D:DJá tě snad od těch ženských odháním ne? :D:D

A.R.R. - Freedom ho má podepsaný dřív, takže máš smůlu :D Ale klidně se můžete zmydlit, dejte si veřejný sraz na TP a rádi vám přijdeme fandit :D
Reagovat
A.R.R.
No možná dřív podepsaný, ale ženy jsou přelétavé a letos se podepsala mě, tak je prostě moje a basta :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Moc prosím o like na fanclub naši naděje Denisy Allertové :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref_type=bookmark
Reagovat
smazaný uživatel
Někrteré uděry, hlavně returny, Venus byly ukázkové. Já doufám, že dojde na souboj sestre a Venus Serenu pošle dom!!!
Reagovat
blixa
Like ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
je mi jedno jestli dojde na souboj sester, ale měl bych radost, kdyby to Venus celé vyhrála.
Reagovat
dadaft
tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus by Serenu porazila! A pak kdo je v té dolní polovině? Už skoro žádná konkurence ;) Moc bych jí přál 2. letošní titul
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Venus: Na tenhle zápas jsem vstal a rozhodně se bylo na co dívat. Už jsem to tady krátce okomentoval... Obě holky hrály už od začátku hodně zostra. Pro Viku byla v 1. setu obrovská škoda třetího a čtvrtého gemu. Nejprve vedla 40-0 na returnu, ale žádný z brejkbolů nevyužila. Hlavně toho třetího byla škoda, protože Vika měla dobře rozehranou výměnu, ale pak udělala nevynucenou chybu z forehandu... No a ve čtvrté hře Vika vedla při svém servisu 40-15, ale Venus to zase otočila a získala brejk. Takže Vika mohla klidně vést 3:1 a místo toho 1:3 prohrávala... Hned v pátém gemu tedy Vika získala rebrejk a poté srovnala na 3:3, ale ty dva nedotažené gemy ji nakonec scházely. Za stavu 4:5 totiž při vlastním podání udělala dvě dvojchyby od stavu 15-15. První dva setboly sice odvrátila a vyrovnala na shodu, ale proti třetímu se to už nepovedlo... Druhý set byl taky vyrovnaný. Když ale Vika ztratila servis čistou hrou za stavu 3:4, tak už jsem moc nevěřil. Vika ovšem v devátém gemu získala rebrejk a následně vyrovnala na 5:5. Za stavu 5:6 pak odvrátila dva mečboly a vynutila si tie-break. Jenže ten se jí vůbec nepovedl a když ztratila prvních pět bodů, tak mi bylo jasné, že to nevyjde. Nakonec ho prohrála 1-7. :(
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/2kSORm9f/#prubeh-zapasu;1

Vika má pořád ještě nějaké rezervy, ale jinak se mi její dnešní výkon líbil. Bylo to z její strany jistější než ve Wimbledonu... Už jsem psal, že Vika měla prostě smůlu na los. Venus je těžká soupeřka a navíc má skvělou formu. Už ve Wimbledonu by došla mnohem dál, kdyby ve 3. kole nehrála s Petrou...
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Zhao: Zápas Aničky jsem víceméně celý prospal. Asi jsem ale nepřišel o nic zásadního, protože Ana podle očekávání jasně vyhrála. :) V celém zápase nemusela odvracet ani jeden brejkbol...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/02sCaVP1/#prubeh-zapasu;1

Ana se od příštího týdne posune do Top 10 žebříčku WTA! :) Sice bych si přál, aby tam vystřídala někoho jiného než Viku, ale co se dá dělat... Upřímně z toho mám obrovskou radost, že se to Aničce povedlo. Četl jsem, že hráčkou Top 10 byla naposledy v červnu 2009. Já vím přesně, že jsem Aně začal fandit po US Open 2009 (to už v Top 10 nebyla). Bylo mi jí tehdy moc líto po prohře v 1. kole a celých pět let jsem snil, že se do té první desítky vrátí. Teď se to povedlo! Jsem ohromně rád, že se tento seznam rozšíří... :)
https://pbs.twimg.com/media/Bt7DaahCYAATKSD.png

Anička tedy jako jediná moje favoritka postoupila ve Stanfordu do čtvrtfinále. V něm ji čeká Serena, takže to bude hodně těžké. Ale myslím si, že Ana určitě není bez šance. Vždyť letos Serenu porazila na AO a v Římě proti ní uhrála set...
Reagovat
Cico93
Hra toho roku fakt výborne a to na každom povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jste si možná všimli, že Dan Filjo (trenér Katky Siniakové) píše ze Stanfordu docela zajímavé články na svůj blog... Napsal třeba právě o zápase Katky proti Zhao a prý hrála Katka dobře, jenom prostě kousek chyběl. Katka a Zhao se dobře znají z juniorek, takže to asi sehrálo nějakou roli... No a potom taky ve včerejším blogu píše, že postup Katky a Pauly ve čtyřhře trochu komplikuje přesun Katky do Montrealu. Taky se zmínil o včerejším tréninku Katky s Carlou Suarez-Navarro (taky jsem to chvíli sledoval přes univerzitní kameru :D) a prý Katka vyhrála jeden ze dvou tréninkových setů! :)
Všechny články najdete zde: http://www.holcomb-vedenanet.blogspot.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobrá, že vyhrála ten jeden set nad Carlou.. :-) Sice jen v tréninku, ale tak aspoň to! :D

Doufám, že jestli má šanci se dostat do kvaldy v Montrealu tak se na tu čtyřhru vyprdnou a pojede do Kanady.. :-)
A píše, že Katka hraje dobře, tak snad nám to ukáže v tom Montrealu! :D
Dobrý blog, fakt dobrý!
Reagovat
Cico93
Noo tie dva gemy na začiatku asi rozhodli 40;0 potom 40;15 a nič z toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani, prosimte vyhraj to tam cely a predbehni Agu v race zebricku at se taky konecne zacne snazit na plny obratky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist