Venus smetla Cornetovou, je v semifinále

16. 10. 2015, 18:01
Aktuality 23
Pět zápasů, pět hladkých výher Venus Williamsové. Taková je po dnešku bilance někdejší světové jedničky a Francouzky Cornetové, která v Hongkongu podlehla Američance dvakrát 1-6. Williamsová se díky snadné výhře probojovala do semifinále, ve kterém narazí na další bývalou nejlepší hráčku světa Jelenu Jankovičovou.
Venus Williamsová

Zatímco Serenu Williamsovou Alizé Cornetová v posledních zápasech porážela, proti její sestře Venus Williamsové se jí dlouhodobě nedaří. Potvrdilo se to i v Hongkongu, kde dnes v obou setech dokázala jen snížit na 1-2. Ostatní hry patřily Američance, která do semifinále prolétla za rovnou hodinu.

"Nikdy to není snadné," uvedla po zápase Williamsová. "Vyhrála jsem pár těžkých her, díky čemuž jsem se vyhnula nějakým  zvratům - jako když to ve druhém setu bylo 2-0, a ne 1-1, nebo jako když jsem v prvním setu vedla 3-1, místo toho, aby to bylo 2-2. Tyhle těžké gamy mi pomohly zůstat nahoře a nepřestat si věřit."

Třetím vítězstvím v Hongkongu se Williamsová dál drží v boji o Turnaj mistryň. Pokud zvítězí i zítra, poskočí v žebříčku letošní sezony mezi nejlepších osm hráček. Zabránit se jí v tom pokusí Jelena Jankovičová, která dnes porazila Rusku Dariu Gavrilovovou stejným výsledkem, jakým zvítězila sedminásobná grandslamová vítězka - 6-1 6-1. Obě bývalé světové jedničky spolu hrály na okruhu WTA už dvanáctkrát, naposledy ale v roce 2012.

"Během své kariéry jsem byla pod tlakem hodněkrát," řekla před duelem s Jankovičovou Williamsová. "Hrála jsem důležité zápasy nejen sama za sebe, ale taky se sestrou ve čtyřhře. Všechny tyhle zkušenosti mi pomáhají. Ale ráda bych vyhrála víc než jen další zápas - chtěla bych vyhrát celý turnaj."

Ve druhém zítřejším souboji se o finále utkají turnajová dvojka Angelique Kerberová a Samantha Stosurová. Zatímco Němka postoupila ve dvou setech, australská veteránka musela otáčet zápas s Heather Watsonovou. Stosurová v něm po ztracené první sadě ve druhé prohrávala 1-3, získala ale dalších jedenáct her v řadě a svůj obrat dokonala "kanárem".

Kerberová, která by si ziskem titulu v Hongkongu zajistila Turnaj mistryň, se s aktuálně 28. hráčkou světa utkala celkem pětkrát. Poslední vzájemný zápas vyhrála její příští soupeřka, která si letos v Madridu vylepšila bilanci na 3:2.

Výsledky - Hongkong (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (2-Něm.) - Garciaová (7-Fr.) 7:5, 6:3
V. Williamsová (3-USA) - Cornetová (8-Fr.) 6:1, 6:1
Jankovičová (4-Srb.) - Gavrilovová (6-Rus.) 6:1, 6:1
Stosurová (5-Austr.) - Watsonová (Brit.) 4:6, 6:3, 6:0
Semifinálové dvojice: Kerberová - Stosurová, V. Williamsová - Jankovičová

Komentáře

23
Přidat komentář
Roger_Federer
Stosur 3,4
Ipek Soylu 2,42
Martic 2,72
R.Ozaki 2,8
Jaziri 3,3
Reagovat
tommr
Jankovicový proti ní vůbec nevěřím a šance Kerberový vidím tak na 10%. Škoda, že to nedotáhla ta ukrajinská LL ... :(
Jsem taky zvědavej jestli se nakonec Aga taky ještě z Moskvy neodhlásí a nepřenechá Venus svojí WC ...
Reagovat
freeteepek
Já bych Jankovičovou úplně neodepisoval. Už dlouho spolu nehráli. Jelena jí může odrovnat. Jako letos porazila Petru ve Wimbledonu.
Reagovat
tommr
to se ale Petra porazila hlavně sama. Venus se něco podobnýho nestane ...
Reagovat
gigin
Jeca vyhraje, uvidíš.
Reagovat
tommr
bylo by to sice hezký, ale vůbec tomu nevěřím. Venus se s ní nebude párat a vyřídí jí ve dvou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš jako kdyby byla Jeca nějaká podřadná tenistka..
Reagovat
tommr
to určitě není, ale na ty nejlepší už nemá. A pokud je Venus zdravá, ve formě a má motivaci tak jí Jankovicová prostě nemůže ohrozit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má, když porazila Petru. V řebříčku za letošek je třiadvacátá, což je slušné. Kromě toho ani dnešní Venus není v pozici, kdy by ty nejlepší porážela jak na běžícím pásu.
Reagovat
Herbert_Hoover
USO Petra < současná Venus :)
Reagovat
Herbert_Hoover
teda vlastně Wimbledon Petra :D už se mi nějak ty prohry Petry pletou..Pennetta, Jankovič..ale platí to i tak :)
Reagovat
gigin
Jeca hlavně není blbá a je celkem win naladěna.A Venus? Bejvávalo.
Reagovat
gigin
Vsadíme se? ;-)
Reagovat
tommr
Jankovicová sice hraje chytře, ale na Venus ve formě žádný její finty platit nebudou. Ještě před pár měsícema bych Venus tak nevěřil, ale ted hraje opravdu dobře a udělá všechno pro to, aby se na ten TM dostala ...
Sázet se nebudu, ale můžem zítra porovnat naše tipy. Já tipuju jasnou výhru Venus ve dvou setech - Jankovicová neudělá víc než šest her dohromady ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Přidávám se k sázce na současnou neoficiální ;) světovou jedničku...
Reagovat
gigin
Dobře, pokud Dáma vyhraje zahulákáš tu 3x COME ON, ERNIE!
Když ne, budu týden stalkovat slackera. A TO HODNĚ! Bereš?
Reagovat
tommr
to beru ... :)
Reagovat
gigin
Ok, domluveno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuju 3 sety s nejistým výsledkem. Spíš asi výhra Venus, ale překvapený nebudu ani v druhém případě. Ale použití tvého voodoo ve prospěch Lucky ti samozřejmě schvaluju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses nedivil..
Reagovat
smazaný uživatel
Prej že Williams nebude hrát turnaj mystriň. Jedem Venuše!
Reagovat
smazaný uživatel
Prej, že je ta zpráva už několik let stará.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně aby tam ještě byla ve skupině s Petrou... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist